BMW 5 Serie met AirConsole later ook in andere modellen

27-5-23. De BMW Group werkt samen met het gamingplatform AirConsole om voor het eerst een uniek soort in-car gaming op de weg te brengen in de nieuwe BMW 5 Serie.
BMWE-i5-AirConsole-23-2_personen-Martin-Joanna.jpg

Het stelt de bestuurder en passagiers in staat om zogenaamde casual games te spelen terwijl het voertuig stilstaat, bijvoorbeeld als tijdverdrijf tijdens het wachten op het opladen van het voertuig. Naast de nieuwe BMW 5 Serie wordt de AirConsole-app achtereenvolgens aangeboden in andere BMW-voertuigen*. Exclusief voor de lancering van de nieuwe BMW 5 Serie wordt een BMW i5 met een unieke gaming-look, ontworpen door BMW Group Design, gepresenteerd. Deze kleurstelling transformeert de BMW 5 Serie sedan niet alleen technisch, maar ook visueel tot de ultieme gaming-station.
BMWE-i5-AirConsole-23-GoKart.jpg

Makkelijk te gebruiken met smartphone als controller.
Voor de game-ervaring in de auto hebben de spelers alleen hun smartphone nodig, die als controller fungeert, en het BMW Curved Display. Na het starten van de AirConsole-app in het voertuig, wordt de verbinding tussen de smartphone en het voertuig intuïtief tot stand gebracht door een QR-code op het Curved Display te scannen. Dan kunnen spelers meteen beginnen met spelen. De AirConsole-app ondersteunt meerdere spelers tegelijkertijd. Ook de achterpassagiers kunnen tijdens stops deelnemen aan het spelplezier in de auto. Over het algemeen is het mogelijk om alleen te spelen of met alle inzittenden samen of in competitiemodus.
BMWE-i5-AirConsole-23select_character.jpg

Met AirConsole kunnen spelers zogenaamde casual games spelen. Dit zijn games die gemakkelijk op te pakken en te spelen zijn en die intuïtief te bedienen zijn. De selectie die beschikbaar is voor de marktintroductie van de nieuwe BMW 5 Serie sedan omvat race-, sport-, quiz- en muziekquizspellen, maar ook simulatie-, strategie-, jump-and-run- en puzzelspellen. De ongeveer 15 titels die vanaf het begin kunnen worden gespeeld, zijn onder meer "Go Kart Go", "Golazo", "Music Guess" en "Overcooked". Het portfolio met beschikbare spellen wordt voortdurend uitgebreid.
BMWE-i5-AirConsole-23-Mario.jpg

BMW i5 met een unieke gaming-look.
Om de lancering van in-car gaming te vieren, presenteert de BMW Group een BMW i5 met een unieke gaming-wrap. Het ontwerp symboliseert het duiken in de game-ervaring tot in de afzonderlijke pixels. De grote pixels zijn duidelijk herkenbaar als eerbetoon aan het inmiddels iconische 8-bits tijdperk van computerspellen. Het kleurenschema is geïnspireerd op de verschillende games die beschikbaar zijn op het AirConsole-platform. Elementen van videogamecontrollers wikkelen zich rond de i5 en pikken zo de unieke oplossing op voor gamen in de auto met AirConsole, waarbij de smartphone de controller wordt en alle spelopties binnen handbereik van de speler brengt.
BMW-i5-AirConsole-speciale_gaming_look-23-rv.jpg

*Af fabriek: BMW 7 Serie, BMW iX, BMW i4 geproduceerd na 23/07; BMW X5, BMW X6, BMW X7, BMW XM, BMW X5 M, BMW X6 M geproduceerd na 23/08. Andere BMW-modellen uit het midden- en luxesegment volgen gefaseerd.
Updaten naar BMW Operating System 8.5 via Remote Software Upgrade wordt in de toekomst aangeboden voor de volgende voertuigen: BMW 7 Serie geproduceerd na 22/07; BMW iX geproduceerd na 23/03; BMW X5, BMW X6, BMW X7, BMW XM, BMW X5 M, BMW X6 M geproduceerd na 23/04.