BMW onthult modelupdates 2023, nieuwe systemen en motoren

26-5-23. Nieuwe modelvarianten en innovaties op het gebied van elektrificatie en digitalisering zullen vanaf de zomer van 2023 de aantrekkelijkheid en diversiteit van BMW verder vergroten.
BMW-i7-xDrive60-23-lv.jpg

Op het hoogtepunt van het modellenportfolio, de komst van een derde variant van de volledig elektrische BMW i7 (foto b0ven) breidt het aanbod van het merk in het luxesegment uit. Tegelijkertijd zijn de Multi-Contract Plug & Charge- en MAX RANGE-functies nu beschikbaar voor alle BMW i7- en BMW iX-modelvarianten, waardoor elektrische mobiliteit nog handiger wordt. En vanaf augustus 2023 hebben klanten de keuze uit een tweede, extreem krachtige zescilinder-in-lijn dieselmotor voor de nieuwe BMW X5 en BMW X6.

Het hoogtepunt op het gebied van digitalisering is de introductie van de geüpgradede BMW iDrive met QuickSelect en BMW Operating System 8.5 voor een groot aantal actuele modellen. De mogelijkheden van de BMW Intelligent Personal Assistant zullen in de zomer van 2023 voor deze modellen ook nog eens worden verbeterd. De nieuwe koetswerkkleuren en bekledingsvarianten voor verschillende van de huidige modellen bieden extra mogelijkheden voor personalisatie. Ondertussen wordt het M Sportpakket Pro toegevoegd aan de keuze aan optionele extra's voor de BMW X1 en BMW iX1.
BMW-X1-xDrive30e-23-ra.jpg

BMW i7 eDrive50: een extra impuls voor elektrische mobiliteit in het luxesegment.
Het heeft slechts een paar maanden geduurd voordat de volledig elektrische BMW i7 zich vestigde als de belichaming van vooruitstrevende aandrijftechnologie in het luxesegment wereldwijd. Vanaf juli 2023 biedt de nieuwe BMW i7 eDrive50 (elektrisch stroomverbruik gecombineerd: 20,3 – 19,1 kWh/100 km in de WLTP-cyclus) klanten een andere manier om te genieten van ultiem comfort op lange afstanden in combinatie met baanbrekende innovaties en emissievrij rijplezier. De derde modelvariant in de BMW i7-serie wordt geleverd met de nieuwste BMW eDrive-technologie in de vorm van een sterk geïntegreerde elektrische aandrijfeenheid die een maximumvermogen van 335 kW/455 pk en een maximumkoppel van 650 Nm (479 lb-ft) levert.

Hierdoor accelereert de nieuwe BMW i7 eDrive50 in 5,5 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 205 km/u. Dankzij de zeer efficiënte elektromotor en de uitstekende energiedichtheid van de hoogspanningsaccu haalt de nieuwe BMW i7 eDrive50 een volgens de WLTP berekende actieradius van 575 – 611 kilometer (357 – 380 mijl).

Multi-Contract Plug & Charge en MAX RANGE: nieuwe functies om elektrisch rijden nog handiger te maken.
Om samen te vallen met de voortdurende uitbreiding van het volledig elektrische modellengamma, worden in de zomer van 2023 nieuwe functies beschikbaar gesteld voor alle BMW i7- en BMW iX-varianten die het genieten van lokaal emissievrij rijplezier nog gemakkelijker en handiger zullen maken. De Multi-Contract Plug & Charge-functie wordt toegevoegd aan het BMW Charging-portfolio, waardoor automatische voertuigauthenticatie bij openbare oplaadpunten mogelijk wordt. Door de gegevensuitwisseling tussen voertuig en laadpunt is een laadpas of app niet meer nodig. Omdat de hoeveelheid elektriciteit die in de hoogspanningsaccu wordt ingevoerd ook automatisch wordt afgerekend, maakt Plug & Charge opladen nog eenvoudiger dan het tanken van conventioneel aangedreven voertuigen. De BMW Group is de eerste autofabrikant ter wereld die multicontractfunctionaliteit in deze nieuwe functie integreert. Klanten kunnen hun individuele auto-elektriciteitscontracten van meerdere leveranciers digitaal in hun auto opslaan, waardoor ze met het grootste gemak gebruik kunnen maken van de laadpunten van deze operators. De nieuwe Multi-Contract Plug & Charge-functie kan beschikbaar worden gemaakt via Remote Software Upgrade voor alle BMW i7-modellen die sinds juli 2022 zijn geproduceerd en alle BMW iX-modellen die sinds maart 2023 zijn gebouwd.

De MAX RANGE-functie voor het elektrische aandrijfsysteem in de BMW i7 en BMW iX is ook nieuw en geeft bestuurders meer flexibiliteit bij het zoeken naar een openbaar laadstation. Het is operationeel in de My Mode Efficient en kan worden gebruikt om de actieradius met maximaal 25 procent te vergroten door zowel het aandrijfvermogen en de topsnelheid te beperken als de comfortfuncties terug te schroeven. De MAX RANGE-functie is vooral bedacht voor situaties waarin chauffeurs halverwege de reis niet kunnen opladen zoals oorspronkelijk gepland, bijvoorbeeld omdat het laadstation waar ze naar op weg waren buiten dienst is. Het activeren van de functie MAX RANGE vergroot de actieradius met een comfortabele marge voor de rit naar een alternatief oplaadpunt voor de hoogspanningsaccu. Dit wordt onder andere bereikt door de topsnelheid van het voertuig beperken tot 90 km / u (56 mph) en tegelijkertijd functies zoals klimaatregeling, stoelverwarming en stuurwielverwarming uitschakelen. De nieuwe MAX RANGE-functie kan beschikbaar worden gemaakt via Remote Software Upgrade voor alle BMW i7-modellen die sinds juli 2022 zijn geproduceerd en alle BMW iX-modellen die sinds maart 2023 zijn gebouwd.

De hoogspanningsaccu in de BMW iX kan nu ook efficiënter worden opgeladen dankzij dezelfde verbeterde oplaadsoftware die al in de BMW i7 wordt gebruikt. Hier resulteert een zorgvuldige controle van de laadsnelheid in kortere laadtijden. De nieuwe oplaadsoftware kan ook worden geïmporteerd in alle BMW iX-modellen die sinds maart 2023 zijn geproduceerd via Remote Software Upgrade.

Daarnaast worden in de zomer van 2023 de verschillende digitale diensten aangeboden voor het opladen van de hoogspanningsaccu voor alle geëlektrificeerde BMW-modellen verbeterd. laadpark wordt nu gecombineerd. In de toekomst zal de laadhistorie ook de totale kosten van een maand laten zien en kunnen laadoperaties gefilterd worden op locatie.

Het navigatiesysteem BMW Maps biedt ook verbeterde functies voor het berekenen van een route die geoptimaliseerd is voor opladen in de volledig elektrische BMW i7-, BMW iX-, BMW i4- en BMW iX1-modellen. Het door de bestuurder geprefereerde minimale oplaadniveau voor wanneer het voertuig tussenstops en de eindbestemming bereikt, kan nu in stappen van vijf procent worden aangepast en in de routeplanning worden opgenomen. In de toekomst zal het systeem ook de voorkeur kunnen geven aan laadstations van geselecteerde providers en op verzoek van de klant andere kunnen uitsluiten van de routeplanning. Daarnaast krijgt de gebruiker nog meer gedetailleerde informatie over de door hem geselecteerde laadpalen, inclusief de beschikbaarheid op dat moment, de ondersteunde connectortypes en betalingsmogelijkheden, plus de aanwezigheid van sanitaire voorzieningen, eetgelegenheden of speeltuinen in hun buurt. De nieuwe, voor opladen geoptimaliseerde routeplanningsfuncties kunnen ook achteraf worden ingebouwd via Remote Software Upgrade.
BMW-i4-eDrive40-23-rv.jpg

Uiterst efficiënt en met veel koppel: de nieuwe zescilinder-in-lijn dieselmotor met 48V mild hybrid-technologie voor de BMW X5 en BMW X6.
In augustus 2023 wordt een tweede zescilinder-in-lijn dieselmotor toegevoegd aan het aanbod van aandrijfsystemen voor de BMW X5 en BMW X6. De motor in de nieuwe BMW X5 xDrive40d (brandstofverbruik, gecombineerd: 8,4 – 7,3 liter /100 km [33,6 – 38,7 mpg imp]; CO 2 -emissies, gecombineerd: 221 – 190 g/km in de WLTP-cyclus) en nieuwe BMW X6 xDrive40d (brandstofverbruik, gecombineerd: 8,2 – 7,3 liter/100 km [34,5 – 38,7 mpg imp]; CO 2 -emissies, gecombineerd: 214 – 191 g/km in de WLTP-cyclus) is de krachtigste dieselvariant in de nieuwe modulaire generatie Efficient Dynamics-motoren.

Nieuwe stalen zuigers maken een hogere verbrandingsdruk mogelijk en ook de effectiviteit van het oliescheidingsproces is verbeterd. De BMW TwinPower Turbo-technologie omvat een tweetraps turbocompressorsysteem en een common-rail direct injectiesysteem met nieuwe magneetklepinjectoren. Deze sturen de brandstof met maximaal 12 injecties per arbeidsslag en een maximale druk van 2.500 bar de verbrandingskamers in. 48V mild hybrid-technologie in de vorm van een door een krukas aangedreven startdynamo, geïntegreerd in de achttraps Steptronic Sport-transmissie, geeft de 3,0-liter motor een nog scherpere vermogensafgifte en verhoogt zijn efficiëntie.

Het aandrijfsysteem genereert een maximumvermogen van 259 kW/352 pk en een maximumkoppel van 720 Nm (531 lb-ft). De indrukwekkende trekkracht van de nieuwe zescilinder-in-lijn dieselmotor, de achttraps Steptronic Sport-transmissie en de intelligente vierwielaandrijving bundelen hun krachten om krachtig sprintvermogen te produceren. De nieuwe BMW X5 xDrive40d en de nieuwe BMW X6 xDrive40d accelereren beide in 5,5 seconden van 0 naar 100 km/u.
BMW-X6-M60i-xDrive-23-lv.jpg

BMW iDrive met QuickSelect voor andere BMW modellen.
De verbeterde BMW iDrive met QuickSelect wordt uitgerold met BMW Operating System 8.5 voor andere modellen*. De nieuwste generatie BMW iDrive brengt een nieuw ontworpen startscherm en QuickSelect-functionaliteit om het selecteren en bedienen van tal van functies en digitale diensten nog intuïtiever en comfortabeler te maken. Dit brengt ook een verbeterde menustructuur met zich mee die gebaseerd is op consumentenelektronica-apparaten plus een reeks nieuwe digitale diensten en apps.

*Af fabriek: BMW 7 Serie, BMW iX, BMW i4 vanaf productie 23/07; BMW X5, BMW X6, BMW X7. BMW XM, BMW X5 M, BMW X6 M vanaf productie 23/08. Gefaseerd volgen nog meer BMW-modellen in de midden-, executive- en luxeklasse. In BMW M-modellen wordt BMW Operating System 8.5 geïntroduceerd zonder de nieuwe grafische interface. Andere auto's die in een later stadium kunnen worden geüpdatet naar BMW Operating System 8.5 via Remote Software Upgrade: BMW 7 Serie vanaf productie 22/07; BMW iX vanaf productie 23/03; BMW X5, BMW X6, BMW X7. BMW XM, BMW X5 M, BMW X6 M vanaf productie 23/04.
BMW-M340i-xDrive-23-lv.jpg

Door de juiste informatie op de juiste plaats weer te geven, helpt de nieuwe BMW iDrive bij het leveren van een gerichte, zelfverzekerde rijervaring. BMW iDrive met QuickSelect werkt ook samen met het BMW Curved Display en BMW Intelligent Personal Assistant en richt zich zo volledig op de bediening via het touchscreen en natuurlijke taal.

BMW Intelligent Personal Assistant met aanvullende vaardigheden.
In alle BMW-modellen die zijn uitgerust met BMW Operating System 8.5 of met het systeem kunnen worden geüpgraded*, krijgt de BMW Intelligent Personal Assistant vanaf de zomer van 2023 extra vaardigheden. Afhankelijk van de voertuigspecificatie en de rijsituatie kan de digitale metgezel om voor te stellen de snelheidsbegrenzer uit te schakelen, over te schakelen naar de Sport-modus of de Assisted Driving Modes te activeren. Natuurlijk geformuleerde gesproken instructies kunnen ook worden gebruikt om de zitpositie aan te passen. In volledig elektrische modellen met de relevante specificatie kan de MAX RANGE-functie worden geactiveerd en de BMW IconicSounds Electric worden bediend met slechts een enkel gesproken commando.

Bovendien kan de BMW Intelligent Personal Assistant nu proactief eerder ongebruikte functies aan de bestuurder uitleggen, waaronder het opslaan van favoriete radiostations en het gebruik van gesproken commando's om de airconditioning of de helderheid van het BMW Curved Display aan te passen. De afbeelding van de digitale metgezel tijdens gesprekken met de inzittenden van de auto krijgt nu tien extra transformatiesymbolen.

M Sportpakket Pro nu ook beschikbaar voor de nieuwe BMW X1 en nieuwe BMW iX1.
Vanaf juli 2023 omvat de reeks optionele uitrustingen voor de nieuwe BMW X1 en de nieuwe BMW iX1 nu een modelspecifiek M Sportpakket Pro. Deze optie wordt aangeboden als uitbreiding op het M Sport-pakket en helpt het dynamische karakter van de compacte Sports Activity Vehicle nog meer in de kijker te zetten.

Deze nieuwe optie omvat uitgebreide M Hoogglans Shadowline-afwerking, de M achterspoiler, het M Sport-remsysteem met rode of – naar keuze – donkerblauwe remklauwen, plus M veiligheidsgordels. Het specificeren van de optionele Adaptive LED-koplampen brengt ook M-lichten Shadowline met zich mee.

Nieuw voor de BMW X1, BMW iX1 en BMW 2 Serie Active Tourer: zitvlakken in Veganza geperforeerd.
Nieuwe bekledingsvarianten die vanaf juli 2023 verkrijgbaar zijn, zullen het premiumkarakter in de nieuwe BMW X1, nieuwe BMW iX1 en nieuwe BMW 2 Serie Active Tourer onderstrepen. Zitvlakken in Veganza geperforeerde bekleding kunnen als optie voor deze modellen worden besteld.
BMW-230e-xDrive-Active-Tourer-23-rv.jpg

Dit veganistische oppervlaktemateriaal met leerachtige eigenschappen kan worden gespecificeerd in Black, Mocha of Oyster. De M Alcantara/Veganza-combinatie in zwart met blauwe contraststiksels is ook verkrijgbaar voor auto's met het M Sportpakket.

Nieuwe koetswerkkleuren voor de BMW 3 Serie Sedan, BMW 2 Serie Coupé en BMW M2.
De introductie van nieuwe koetswerkkleuren voor huidige BMW-modellen geeft klanten extra mogelijkheden om het exterieur van hun auto te individualiseren. De BMW Individual lakkleuren Frozen Pure Grey metallic en Frozen Portimao Blue metallic zijn beschikbaar voor de BMW 3 Reeks Berline, BMW 2 Reeks Coupé en high-performance BMW M2 (brandstofverbruik gecombineerd: 9,8 – 9,6 liter/100 km [28,8 – 29,4 mpg imp]; CO 2 -emissies, gecombineerd: 222 – 218 g/km in de WLTP-cyclus) vanaf juli 2023.
BMW-M2-Zandvoort-Blue-23-rv.jpg

In één oogopslag: de nieuwe BMW modellen voor de zomer van 2023*
BMW 7 Serie Vermogen (kW/pk) Elektriciteitsverbruik WLTP (kWh/100 km) CO2-uitstoot
WLTP (g/km)
BMW i7 eDrive50 335/455 20.3 – 19.1 0

BMW X5 Vermogen (kW/pk) Brandstofverbruik WLTP (l/100 km) CO2-uitstoot
WLTP (g/km)
BMW X5 xDrive40d 259/352 8.4 – 7.3 221 – 190

BMW X6 Vermogen (kW/pk) Brandstofverbruik WLTP (l/100 km) CO2-uitstoot
WLTP (g/km)
BMW X6 xDrive40d 259/352 8.2 – 7.3 214 – 191

*Alle nieuwe modellen gaan in juli/augustus 2023 in productie. Alle cijfers met betrekking tot brandstof-/elektriciteitsverbruik en CO 2 -emissies zijn voorlopig. Alle vermelde modelvarianten, uitrustingskenmerken, technische gegevens, brandstof-/elektriciteitsverbruik en emissiecijfers hebben betrekking op het aanbod op de Duitse markt.

CO2-UITSTOOT & VERBRUIK.
BMW i7 eDrive50: elektrisch stroomverbruik gecombineerd: 20,3 – 19,1 kWh/100 km in de WLTP-cyclus

BMW X5 xDrive40d: brandstofverbruik, gecombineerd: 8,4 – 7,3 liter/100 km [33,6 – 38,7 mpg imp]; CO 2 -uitstoot, gecombineerd: 221 – 190 g/km in de WLTP-cyclus

BMW X6 xDrive40d: brandstofverbruik, gecombineerd: 8,2 – 7,3 liter/100 km [34,5 – 38,7 mpg imp]; CO 2 -emissies, gecombineerd: 214 – 191 g/km in de WLTP-cyclus