BMW Concept Touring Coupé wereldpremière op Villa d'Este

21-5-23. BMW presenteert de wereldpremière van zijn BMW Concept Touring Coupé tijdens de opening van het Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2023.
BMW-Concept-Touring-Coupe-23-lv.jpg

 

De gesloten tweezitter, die werd ontwikkeld voor eenmalige productie, zet de traditie voort van de legendarische BMW klassiekers: een tijdloos symbool van vrijheid op vier wielen en het plezier van samen reizen.

BMW Design heeft de traditionele carrosserievorm van een elegante sportwagen opnieuw uitgevonden, waardoor het voertuig een shooting brake-concept heeft gekregen. In het interieur zorgen nauwkeurig vervaardigde leren oppervlakken van de Italiaanse fabrikant Poltrona Frau voor een luxueuze sfeer. Het compartiment achter de stoelen biedt voldoende ruimte om bagage op te bergen voor spontane uitstapjes; ook de bagage zelf werd exclusief op maat gemaakt in de leerwerkplaats Schedoni in Modena.
BMW-Concept-Touring-Coupe-23-lzij.jpg

Uniek model is een eerbetoon aan de tijdloze fascinatie van de auto.
De wereldpremière van de BMW Concept Touring Coupé op het Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2023 plaatst het voertuig in een historische context. Omringd door klassieke motoren uit de automobielgeschiedenis die hun eigenaars en waarnemers al tientallen jaren plezier hebben gebracht, zal deze unieke auto worden gepresenteerd in Cernobbio, Italië, als een eerbetoon aan de tijdloze fascinatie van de auto. "De BMW Concept Touring Coupé viert het oorspronkelijke pure rijplezier", zegt Domagoj Dukec, hoofd van BMW Design. "Een zeer emotionele auto als deze laat zien dat de passie voor alles wat met rijplezier te maken heeft door de eeuwen heen essentieel is geweest en dat ook in de toekomst zal zijn."

De handgemaakte, unieke BMW Concept Touring Coupé verenigt een koetswerkconcept dat doordrenkt is van traditie met de technologie van een puristische moderne sportwagen. Zijn proporties en naam doen denken aan de BMW 328 Touring Coupé die in 1940 de Mille Miglia-duurrace won. ” in hun naam om ze te onderscheiden van sedans. De vormgeving van de zegels aan de achterzijde en in het interieur van dit unieke voertuig is geïnspireerd op het modelschrift van deze historische voorganger. De BMW Concept Touring Coupé wordt aangedreven door de kenmerkende zescilinder lijnmotor van het merk, met prestatiekenmerken en verfijning die zijn status als symbool van puur, onvervalst puur rijplezier bevestigen.
BMW-Concept-Touring-Coupe-23-la.jpg

Exterieurdesign: opvallende proporties, exclusieve details.
Het design hoogtepunt van de BMW Concept Touring Coupé is de gebeeldhouwde achterkant. Ontstaan ​​uit de vloeiende contouren van het dak, die naadloos overgaan in de achterste zijpanelen, accentueert de vorm de atletische schouders van de auto, terwijl de vlakke achterruit en duidelijk gedefinieerde koetswerkoppervlakken de solide houding van het voertuig benadrukken.

Van opzij gezien is de BMW-typische interpretatie van de shooting-brake-proporties duidelijk herkenbaar. De lange motorkap, de gestroomlijnde dakcontouren en de krachtige achterkant vormen een kenmerkend two-box-design, terwijl de langgerekte zijruitafbeelding met de Hofmeister-knik en uitlopende achterwielkasten zijn sportieve elegantie onderstrepen.
BMW-Concept-Touring-Coupe-23-lzij.jpg

De sprankelende Lario-exterieurlak werd speciaal voor de BMW Concept Touring Coupé gecreëerd. Met ingebedde blauwe glasschilfers zorgen de grijsbruine tinten voor een unieke indruk van diepte. Het effect wordt gecompleteerd door zilver-bronzen accenten en de speciaal ontworpen BMW nierengrille met langsspijlen. De exclusieve lichtmetalen velgen van 20 inch voor en 21 inch op de achteras zorgen voor een logische voortzetting van deze kleuraccenten in het 20-spaaks radiaal design. De ingewikkelde uitvoering en discrete goudkleurige oppervlakken onderstrepen het elegante sportieve karakter van het voertuig.

Interieurinrichting: Vakmanschap op het hoogste niveau.
De sfeer in het interieur van de BMW Concept Touring Coupé wordt bepaald door de voor het merk gebruikelijke bestuurdersoriëntatie in de cockpit, met maximale aandacht voor materiaalkeuze, kleurstelling en afwerking. De exclusieve tweekleurige optie van de Italiaanse leerwerkplaats Poltrona Frau verdeelt het interieur horizontaal in twee verschillende kleursegmenten: in het bovenste gedeelte helpt een donkerbruine tint de concentratie tijdens het rijden; in het onderste gedeelte brengt een licht zadelbruin comfort en warmte in het interieur.
BMW-Concept-Touring-Coupe-23-dash.jpg

Nauwkeurige perforaties, evenals gevlochten lederen banden voor de stoelafschermingen en schuifstang benadrukken het ambachtelijke karakter van het interieur, dat traditioneel vakmanschap op het hoogste niveau combineert met moderne designprincipes.

Hoogwaardige afwerking en aandacht voor detail kenmerken ook de bagage die exclusief voor de BMW Concept Touring Coupé is ontworpen door de gevestigde leerwerkplaats Schedoni in Modena. De op maat gemaakte set bestaat uit twee grote en een kleine weekendtas, plus een kledingtas, die allemaal perfect op het voertuig zijn afgestemd.