Porsche Centrum Gelderland toont unieke tijdlijn Porsche 60 jaar

20-5-23. Zestig jaar Porsche 911 komt tot leven bij Porsche Centrum Gelderland in unieke expositie. Tijdlijn op ware grootte toont historie beroemdste sportwagen ooit.
Porsche-Centrum-Gelderland-23-60-jaar-logo.jpg

Dit jaar bestaat de Porsche 911 zestig jaar en dat vieren Porsche Centrum Gelderland en Porsche Classic Center Gelderland met een wel heel bijzonder weekend: bezoekers lopen op zaterdag 3 en zondag 4 juni een zorgvuldig gekozen route langs de meest iconische 911’s uit het heden en verleden. Een unieke kans om de showroom te beleven als een museum en daarnaast een kijkje in de keuken te nemen van het grootste Porsche Centrum van Nederland en het grootste Porsche Classic Center van de wereld.
Porsche-Centrum-Gelderland-23-60-jaar-8_modellen.jpg

Dat de Porsche 911 wereldwijd misschien wel de bekendste sportwagen aller tijden is, zal voor autoliefhebbers geen verrassing zijn. Wel dat het model dit jaar al zestig jaar gebouwd wordt, met nog altijd de kenmerkende vormgeving, motor achterin en onvergelijkbare rijeigenschappen. Reden voor Porsche Centrum Gelderland en Porsche Classic Center Gelderland om in het eerste weekend van juni een feestje te vieren. Speciaal voor eigenaren en liefhebbers van Porsche en de 911 in het bijzonder.
Porsche-911-F-model.jpg
Porsche-911-G-model.jpg
Tijdlijn
Mark Wegh, directeur/eigenaar van Porsche Centrum Gelderland en Porsche Classic Center Gelderland, heeft een unieke collectie van het model bij elkaar weten te brengen, onder meer vanuit zijn netwerk. “Wat is er mooier dan Porsche rijders en -liefhebbers mee te nemen in de historie van zestig jaar 911,” zegt Wegh. “Ik kan er heel veel over vertellen en dat ga ik ook zeker doen, maar een verhaal komt pas echt tot leven als je naast de auto staat waarover het gaat. Daarom beelden we de 911 geschiedenis uit in een tijdlijn, waarin de meest iconische en unieke exemplaren van de 911 te zien zijn. Van vroege luchtgekoelde exemplaren, via dikke Turbo’s uit de jaren tachtig en negentig, naar de RS- en GT-versies van toen en nu.”
Porsche-911-964.jpg
Porsche-911-993.jpg
Achter de schermen
Het 911 weekend in Heteren heeft het karakter van een echte open dag. Naast het beleven van de 911 historie in de showroom kunnen bezoekers een kijkje achter de schermen nemen. De werkplaatsen waar zowel de moderne als klassieke Porsches worden onderhouden en de restauratie-afdeling laten zien wat ze in huis hebben. Specialisten leggen uit wat ze doen en beantwoorden vragen.
Porsche-911-996.jpg
Porsche-911-997.jpg
Aanmelden
Porsche rijders en Porsche liefhebbers zijn welkom op zaterdag 3 en zondag 4 juni bij Porsche Centrum Gelderland. Entree is gratis, maar wel is aanmelden vooraf noodzakelijk. Dat kan voor Porsche rijders via de Porsche24-app die te downloaden is in de app store. Wie niet in het bezit is van een Porsche, kan zich aanmelden via:
https://porsche24.porsche.nl/share/69e0678353ba48d6b3412570f11c6b93
Porsche-911-991.jpg
Porsche-911-992.jpg