Vredestein sponsor van 2023 FIS Alpine World Ski Championships

20-1-23. Bandenmerk Vredestein wordt officiële sponsor van de 2023 FIS Alpine World Ski Championships die van 6 tot 19 februari 2023 worden gehouden in Courchevel Méribel in Frankrijk.
Vredestein_sponsor_van_2023_FIS_Alpine_World_Ski_Championships-auto.jpg

Apollo Tyres, eigenaar van Vredestein, heeft de sponsorovereenkomst getekend om de bekendheid te vergroten van de bekroonde Vredestein-bandenseries voor de winter (Wintrac en Wintrac Pro) en het allseason-assortiment (Quatrac en Quatrac Pro).

Het FIS Alpine World Ski Championships is een topevenement op de wereldwijde wintersportkalender dat miljoenen enthousiaste kijkers trekt. In 2021 trokken de kampioenschappen meer dan 126 miljoen tv-kijkers, terwijl het evenement online meer dan 357 miljoen weergaven haalde en meer dan 11 miljoen likes kreeg.

Tijdens het evenement zal het merk Vredestein prominent aanwezig zijn op de hesjes van de deelnemers, evenals op banners en achtergronden voor de zeer competitieve, adrenalineverhogende evenementen van de kampioenschappen, waaronder 'Alpinecombinatie', 'Super G', 'Afdaling', 'Parallelslalom', 'Reuzenslalom’ en 'Slalom'. De overeenkomst werd gesloten door Infront, de exclusieve marketingpartner van de FIS Alpine World Ski Championships in 2023.
Vredestein_sponsor_van_2023_FIS_Alpine_World_Ski_Championships-logo.jpg

"Deze belangrijke nieuwe koppeling aan wintersport is ideaal om de bekendheid van enkele unieke merk- en productkenmerken van Vredestein te vergroten", legt Benoit Rivallant, President en CEO van Apollo Tyres uit. "Onze winter- en allseason-banden hebben veel synergiën met de wereld van competitief skiën, met name de focus op het behalen van superieure prestaties en veiligheid op sneeuw en ijs. De kampioenschappen trekken een zeer betrokken publiek aan dat producten van topkwaliteit begrijpt en waardeert, en deze nieuwe overeenkomst helpt ons om het profiel van Vredestein in gevestigde gebieden en in belangrijke groeimarkten in heel Europa snel te verhogen."

Bernard Front, President van Courchevel Méribel 2023: "Als organisator van de FIS Alpine World Ski Championships Courchevel Méribel 2023 zijn we altijd blij met een nieuwe partner die zich inzet voor de berg. Samen maken we van dit evenement een echte showcase voor de berg- en skiwereld. Hartelijk dank aan het premium bandenmerk Vredestein voor de hulp en deelname aan dit geweldige feest van het Franse en internationale skiën."

Erkenning in de winter- en allseason-bandentests
Vredestein oogstte lof in een breed scala aan onafhankelijke bandentests die de afgelopen herfst zijn uitgevoerd door toonaangevende consumententijdschriften, waaronder AutoBild, ACE Lenkrad en Auto Motor und Sport, evenals door ADAC, Europa's grootste autovereniging.

De hoogwaardige Quatrac Pro-band werd uitgeroepen tot winnaar in de categorie ‘prijs/kwaliteit’ door Auto Motor und Sport en 'aanbevolen' door het magazine ACE Lenkrad in de allseason-bandentest van september. De testers van AutoBild benadrukten de prestaties van de Quatrac Pro in de sneeuw, evenals zijn "stabiele rijgedrag en korte remweg op natte hellingen, en het lage geluidsniveau van de band."

De standaard Vredestein Quatrac, die geschikt is voor gezinsauto's en SUV's, haalde de tweede plaats in de zeer competitieve allseason-bandentest van AutoBild. De band kreeg de beoordeling 'voortreffelijk'. De testers omschrijven de Quatrac als "een sterke allseason-band met gebalanceerde prestaties in zowel natte als droge omstandigheden, met indrukwekkende remafstanden."

De winterbanden van Vredestein presteerden ook goed in recente onafhankelijke tests. De Wintrac werd 'aanbevolen' door de ADAC, de grootste autovereniging in Duitsland met ongeveer 21 miljoen leden. De organisatie roemde de prestaties op ijs en de lage rolweerstand. De hoogwaardige winterband Vredestein Wintrac Pro kreeg van Auto Motor und Sport de beoordeling 'zeer goed'.

Het premium bandenmerk Vredestein, dat in 1908 in Nederland is opgericht, heeft een reputatie opgebouwd op het gebied van kwaliteit en innovatie. Dat begon bij de eerste fietsband die in 1910 werd geproduceerd en loopt door tot de personenauto-, motorfiets- en landbouwbanden die vandaag in Europa worden geproduceerd. Naast banden voor hoogwaardige auto's en gezinsauto's, was het merk aan het begin van de jaren 90 pionier in het segment allseason-banden en blijft het toonaangevend op de markt. In december kondigde Apollo Tyres de introductie aan van Vredesteins eerste speciale EV-band: de Quatrac Pro EV. Het nieuwe product wordt de eerste allseason EV-band op de markt, evenals de eerste met een maatoptie met de markering 'High Load' die aangeeft dat de band geschikt is voor grotere elektrische auto's en SUV's.

Ga voor meer informatie over Vredestein naar: https://www.vredestein.nl/car-suv-tyres/products/