BMW fabriek Dingolfing wint “Automotive Lean Production Award”

11-8-22. Veel lof voor de BMW Group Plant Dingolfing.
BMW-i7-productie-Dingolfing-22.jpg

De 2022 "Automotive Lean Production Award" in de categorie "OEM" (Original Equipment Manufacturer) is toegekend aan Technology Assembly op de BMW Group-site in Neder-Beieren.

Dit maakt de Dingolfing-voertuigassemblage een van de beste fabrieken in Europa voor het implementeren van lean productie naast digitale innovatie. De prijs wordt dit jaar voor de 16e keer uitgereikt door het vakblad Automobil Produktion en het managementadviesbureau Agamus Consult . De prijsuitreiking is gepland op 16 en 17 november in de Spaanse stad Pamplona. 

De beslissende factor voor de beslissing van de jury was de consequente uitvoering van BMW's plan voor zijn iFACTORY op de Dingolfing Technology Assembly. De BMW Group gebruikt deze strategie om zijn fabrieken te oriënteren op hun overgang naar e-mobiliteit: de autoproductie van BMW zal in de toekomst lean, groen en digitaal zijn - met andere woorden, efficiënt, duurzaam en gedigitaliseerd. De montage in de BMW Group Plant Dingolfing streeft dit doel naar een T, met een "uitstekend samenspel van lean en digital", aldus de jury. Het "lean DNA" van de plant was in elk stadium duidelijk, voegde het panel eraan toe. Volgens hen bracht de Dingolfing-voertuigassemblage veel "kleine" verbeteringen "van binnenuit" aan - en implementeerde deze zeer snel. 

“Het feit dat de Dingolfing Assembly deze prestigieuze prijs heeft ontvangen, toont op indrukwekkende wijze aan dat we ons BMW iFACTORY-concept consequent implementeren in onze fabrieken over de hele wereld. Voor ons gaan lean en digital altijd hand in hand. We gebruiken effectieve innovaties om onze toekomstige productiesystemen te ontwerpen”, zegt Milan Nedeljković, lid van de raad van bestuur, productie, bij BMW AG. 

De jury voor deze brancheprijs was vooral onder de indruk van de vele digitale use-cases die in de Dingolfing Assembly zijn geïmplementeerd. Deze omvatten toepassingen op het gebied van data-analyse, planning/lijnbalancering van assemblagepersoneel, kwaliteitsborging, slim en voorspellend onderhoud, operatorondersteuning, geautomatiseerd rijden in de fabrieksomgeving en virtuele fabrieksplanning en inbedrijfstelling - een "uitstekende mix van top- down- en bottom-upbenaderingen.” 

De sterke "verwevenheid van projecten met de waardestroom" speelde ook een belangrijke rol bij het toekennen van de prijs, aldus jurylid Werner Geiger, Managing Director van: "Veel van de use cases die we tegenkwamen in de assemblage, met zijn ongeveer 5.200 medewerkers, werden getest daar of zelfs in eigen beheer ontwikkeld. De principes van het productiesysteem, dat gericht is op het toevoegen van waarde, worden voorbeeldig ondersteund – er is geen sprake van 'technologie om de technologie'”. Ondanks het digitaliseringsproces staat de mens altijd centraal. 

Gunther Böhner, Director of Vehicle Assembly bij de BMW Group Plant Dingolfing, is ook verheugd dat de locatie deze hoofdprijs heeft gewonnen in deze wedstrijd: “Deze onderscheiding voor onze fabriek is een uitstekende manier om de toewijding van onze medewerkers te erkennen, die de dagelijkse werk om onze BMW iFACTORY-visie tot leven te brengen. Ze zorgen ervoor dat onze autofabriek in Dingolfing, die binnenkort zijn 50e verjaardag viert, een koploper in de sector blijft op het gebied van innovatie en efficiëntie door constante evolutie en optimalisatie. Het vervult me ​​met trots om te bedenken hoe snel onze fabriek de prikkels van het hoofdkantoor in München omzet in effectieve use-cases.” 

Ook in de toekomst wil het bedrijf profiteren van de kansen die digitalisering biedt om concurrerend te blijven en tegelijkertijd zijn steentje bij te dragen aan de bescherming van het milieu.