Aiways U5 in E-Cannonball-toprally door Duitsland

Aiways U5 E Cannonball 21 Nicola Cavanis25-9-21. Een standaard Aiways U5 SUV, een team van Euronics en een particulier klantenteam doen mee aan de inmiddels legendarische E-Cannonball-rally vandaag in Berlijn. Volg de livestream met Nicola Cavanis.

 

 

Langs de route, die via Brandenburg, Berlin naar München loopt, maken de deelnemers dit jaar geplande pitstops in Mühlhausen / Thüringen en in Bayreuth / Beieren. De E-Cannonball is een endurance-rit waarin iedere deelnemer probeert de optimale verhouding te behalen tussen enerzijds rijsnelheid en energieverbruik en anderzijds oplaadsnelheid en accugrootte. De beslissende factor zal de tactiek van het individuele team zijn om de ideale rijsituatie te vinden, wat inhoudt dat de bestuurders niet kunnen vertrouwen op het motorvermogen of de accugrootte van hun elektrische voertuigen. In plaats daarvan zullen de meest efficiënte rijstijl, routekeuze, beschikbaarheid van oplaadstations en verkeersomstandigheden de beslissende factoren zijn.
Aiways U5 E Cannonball 21 rv

De Aiways U5 SUV wordt voor het eerst gereden door Nicola Cavanis. De jonge vrouw uit München die meestal te zien is op de catwalks van de modewereld voor Louisa Models, verheugt zich op deze ambitieuze taak in een door accu aangedreven elektrisch voertuig. "Ik kijk enorm uit naar deze opwindende uitdaging, en met name hoe er efficiënter en zuiniger gereden kan worden. Maar ook de lengte van de rit en de onvoorspelbare wegen en omstandigheden maken de E-Cannonball interessant," zegt het 22 jaar oude model. "Natuurlijk neem ik mijn 860.000 volgers mee op deze trip, ik ben dankbaar voor alle nuttige tips en zal me regelmatig vanuit de auto melden", vervolgt de ambitieuze influencer.
Aiways U5 E Cannonball 21 Nicola Cavanis

Dr. Alexander Klose, Executive Vice-President Overseas Operations bij Aiways zegt: "Ik ben opgetogen dat er drie Aiways U5 SUV's deelnemen aan de E-Cannonball, met name omdat één voertuig bestuurd wordt door een klantenteam. Dat geeft aan dat we op het juiste spoor zijn met onze voertuigen en dat ons merk steeds populairder wordt in het segment van elektrische voertuigen. We zijn er trots op dat we een betaalbaar alternatief in de markt voor elektrische voertuigen kunnen aanbieden, vooral omdat we nog een jong merk zijn. Omdat we elk jaar een nieuw product op de Europese markt brengen, hopen we dat we ons klantenbestand verder kunnen ontwikkelen."

Klose vervolgt: "Ik duim niettemin voor alle deelnemers aan de rit en wens ze allemaal veel succes. Iedereen zal tot het uiterste gemotiveerd zijn, want waar anders kun je je achterlichten laten zien aan voormalig Formule 1-rijder Heinz Harald Frentzen, die ook deelneemt?"

De Aiways U5 SUV is er vanaf € 39.995,-. De U5 biedt een overtuigende prijs-kwaliteitverhouding en met een actieradius van 400 km op één acculading, prima prestaties. Op langere ritten zoals tijdens de E-Cannonball kan de Aiways U5 SUV zijn accu in slechts 27 minuten van 30% tot 80% opladen. Het lichte en ruimtelijke interieur van de Aiways U5 zal tijdens deze langeafstandsrit ook indruk maken. De SUV is ontwikkeld om onovertroffen ruimte en veel comfort voor alle passagiers te bieden. De cabine biedt tot 97 cm aan beenruimte. Alle veiligheidsfuncties van de Aiways U5 SUV kunnen eenvoudig en intuïtief bediend worden via het grote, centrale infotainmentscherm. De innovatieve bestuurdersassistentiesystemen, het waarschuwingssysteem voor het verlaten van de rijstrook, het waarschuwingssysteem voor dode hoeken en de noodremassistent behoren tot de standaarduitrusting.

Euronics is sinds 2020 de exclusieve Duitse verkooppartner van de elektrische Aiways U5 SUV. Zij zijn de eerste elektrodealer in Duitsland die elektrische voertuigen naast aanvullende services verkoopt. Door Euronics’ sponsoring van de E-Cannonball wordt hun merkbekendheid en houding ten aanzien van elektromobiliteit vergroot.

"De elektrische Aiways U5 SUV is erg belangrijk voor Euronics en onze inzet voor elektrische mobiliteit. We zijn als exclusieve verkooppartner opgetogen om het e-mobiliteitsoffensief dit jaar te starten en te laten zien dat het rijbereik van elektrische voertuigen al lang geen probleem meer is", zegt Phillipp Neuffer, Hoofd Multichannel Marketing bij EURONICS, die ook bij de E-Cannonball aanwezig is.

Live stream van het event: www.youtube.com/channel/UCSzR9ZpI6WwfB7Mtp_lKkvg