DS E-TENSE overtreffende trap van luxe, comfort en elegantie

DS 9 E TENSE 21 raFilm 3013-5-21. De nieuwe DS 9 E-TENSE is het absolute topmodel van DS Automobiles. Met subtiele hints naar de klassieke DS 19.

 

De 4,93 meter lange, 1,93 meter brede en 1,46 meter hoge limousine oogt elegant en dynamisch. De DS 9 E-TENSE legt de lat voor wat betreft comfort ongekend hoog, onder meer door de slimme DS Active Scan Suspension. De auto is gebaseerd op een nieuwe versie van het EMP2-platform (EMP2 V2.3) en heeft een riante wielbasis van 2,90 meter, waarvan vooral de achterpassagiers maximaal profiteren. De gloednieuwe limousine met efficiënte plug-in hybridetechnologie is leverbaar voor prijzen vanaf € 57.890 voor de DS 9 E-TENSE 225 PERFORMANCE LINE+. De RIVOLI+ is er vanaf € 60.790.
De DS 9 E-TENSE heeft een aflopende daklijn in fastback-stijl, waardoor het lijnenspel van de auto extra karakter krijgt. Het uitgesproken front valt extra op door de forse grille met driedimensionaal diamanteffect en de niet te missen DS WINGS. De opvallende lichtsignatuur met DS Active LED Vision-technologie omvat LED-modules die bij het starten van de auto 180 graden draaien – inmiddels een typisch kenmerk van DS, want ook de DS 7 CROSSBACK is uitgerust met deze bijzondere verlichting. De DS 9 E-TENSE heeft opvallende dagrijverlichting met ‘point-perle’-motief. Op de motorkap siert een ‘Clous de Paris’-guilloche. Het is voor het eerst dat DS dit embleem toepast op de buitenkant van een model.
DS 9 E TENSE 21 lv
Subtiele hints naar klassieke DS 19
Het design van de nieuwe DS 9 E-TENSE zit vol subtiele designverwijzingen naar de klassieke DS 19, die op 6 oktober 1955 in Parijs debuteerde. Een bijzonder kenmerk is het in de C-stijl van de DS 9 E-TENSE verwerkte verlichtingselement DS Cornet – een subtiele verwijzing naar de kegelvormige knipperlichten aan de uiteinden van het dak bij de originele DS 19 uit 1955.

Verzonken handgrepen
De flanken van de DS 9 E-TENSE worden gekenmerkt door een pure en vloeiende lijn, geaccentueerd door de verzonken deurgrepen die in de kleur van de carrosserie zijn gespoten en pas naar buiten komen wanneer de auto wordt ontgrendeld. Deze karakteristieke lijn, bovenaan de flank, geeft de dynamiek aan van de DS 9 E-TENSE door de koplampen te verbinden met de achterlichten. Onder de achterlichten lopen sierstrips over in de zijkant van de bumper; een eerbetoon aan de stijlelementen van de grote Franse carrosseriebouwers uit de jaren dertig. Minstens zo bijzonder zijn de achterlichtunits met een driedimensionaal geschubd effect. Het elegante, slanke derde remlicht zorgt ervoor dat de achterkant breder lijkt en versterkt het visuele effect van de achterruit.

Sfeervol, kunstzinnig interieur
Het interieur van de nieuwe DS 9 E-TENSE is een ode aan comfort en stijl. DS gebruikt uitsluitend hoogwaardige materialen. Het dashboard is bijvoorbeeld volledig met nappaleder afgewerkt. De bekleding van de stoelen in horlogebandmotief vormt een aanvulling op de zorg die aan elk detail is besteed en typeert de Franse expertise. Er is aandacht voor de kleinste details, zoals de kristalvormige aanraakgevoelige knoppen, het Alcantara voor de hemelbekleding en zonnekleppen en de met leder omwikkelde handgrepen. Het interieur onderscheidt zich verder door unieke details, zoals het geguillocheerde ‘Clous de Paris’-motief, het B.R.M R180-klokje en de point perlé-sierstiksels.
DS 9 E TENSE 21 dash
Volop interieurruimte
De DS 9 E-TENSE heeft een wielbasis van 2,90 meter. Daardoor biedt hij bijzonder veel ruimte achterin: de grootste beenruimte en de meeste ruimte op schouderhoogte in zijn segment. De DS 9 heeft ook de grootste kofferruimte in zijn segment (510 liter). De achterbank heeft lounge-achtige proporties en een dito uitstraling. De passagiersstoel voorin is desgewenst vanaf de achterbank met een druk op de knop naar voren te schuiven voor nog meer beenruimte. De middenarmsteun achterin is eveneens met nappaleder bekleed en voorzien van opbergvakken met USB-aansluitingen en de bediening van de massagefunctie op de achterstoelen. Zowel voorin als achterin kunnen de inzittenden desgewenst genieten van stoelverwarming, stoelventilatie en een massagefunctie.

Akoestisch comfort
De geluidsexperts van DS hebben voor de DS 9 E-TENSE een nieuw concept voor akoestisch comfort ontwikkeld. De gedeeltelijk gelaste en gelijmde carrosserieconstructie zorgt in combinatie met de gelaagde ruiten rondom – met een geluiddempende folie voor een effectieve demping van trillingen en geluid – voor een aangenaam stil interieur. Daardoor komt het geluid van de veertien luidsprekers van het speciaal voor de DS 9 E-TENSE ontwikkelde 515W FOCAL Electra®-hifisysteem optimaal tot zijn recht.
DS 9 E TENSE 21 rzij
PERFORMANCE LINE+
DS Automobiles levert de nieuwe DS 9 E-TENSE als PERFORMANCE LINE+ of extra luxueuze RIVOLI+ met bijzonder OPERA-interieur. De carrosserie van de DS 9 PERFORMANCE LINE+ heeft verchroomde badges op de voorportieren met het DS PERFORMANCE LINE-logo, samen met verchroomde DS WINGS en dito kofferbaklijst. Boven de Gloss Black grille staat het DS PERFORMANCE LINE-embleem. De zwarte, lichtmetalen 19-inch MONACO-wielen zijn voorzien van een karmijnkleurige naafdop.
In de cockpit van de DS 9 PERFORMANCE LINE+ zet DS Automobiles het sportieve thema voort. De interieurbekleding is uitgevoerd in zwart Alcantara, symbolisch voor zijn uitgesproken dynamiek en elegantie. Karmijn- en goudkleurige stiksels zijn toegepast in de stoelen en op het met Alcantara afgewerkte dashboard. Het multifunctionele stuurwiel is bekleed met geperforeerd volnerfleder, de airbagunit op het stuurwiel is afgewerkt met leder en heeft ook karmijn- en goudkleurige stiksels.
DS 9 E TENSE 21 ra

RIVOLI+
De RIVOLI+ is de topuitvoering van de DS 9 E-TENSE- collectie. Het thema is geïnspireerd op de Tuileries in Parijs en kenmerkt zich door premium diamantvormige afwerking. DS biedt voor de RIVOLI+ drie interieurthema’s aan: basaltzwart nerfleder, het OPERA-thema in rouge rubisof zwart nappaleder, gekenmerkt door het typische horlogebandmotief. Het OPERA-thema is de belichaming van waar DS Automobiles voor staat: haute couture.