BYD Han EV wint prestigieuze iF Design Award 2021

BYD Han EV 21 lv10-5-21. De BYD Han EV heeft de iF Design Award 2021 gewonnen. De Han EV was een van de bijna tienduizend inzendingen in de categorie productontwerp.

 

 

De BYD Han EV is de eerste sedan van een Chinees automerk die de prijs in ontvangst heeft mogen nemen. De jury, bestaande uit 98 leden uit de gehele wereld, bleek erg enthousiast over de Han EV: "De BYD Han EV is een gezonde, veilige en duurzame oplossing voor stadsbewoners om familie te bezoeken en erop uit te gaan in China. De Han heeft een opvallend en agressief exterieurontwerp, duidelijk geïnspireerd op beelden uit de traditionele Chinese cultuur, en heeft een luxueus interieurdesign waarin eveneens unieke Chinese invloeden te vinden zijn. De indrukwekkende prestaties (acceleratie van 0 tot 100 km/u in 3,9 seconden), gecombineerd met intelligent gebruik van internet, maken het rijden in de auto een ware beleving."
BYD Han EV 21 lzij

De iF Design Awards worden sinds 1953 jaarlijks uitgereikt. De prijs staat bekend om de filosofie 'onafhankelijk, rigoureus en betrouwbaar', wat tot uiting komt in het belonen van innovatieve, opvallende en tot de verbeelding sprekende ontwerpen voor de toekomst. 

Als vlaggenschip van BYD's Dynasty-serie sluit de Han EV perfect aan bij het gevoel voor stijl en vorm van het Chinese volk. BYD's 'EV Dragon Face'-designtaal is prominent doorgevoerd en bevat hints naar de Chinese cultuur in het gehele voertuigdesign. De lay-out en de details in het interieur zijn ontworpen op basis van Chinese esthetica en worden gekenmerkt door een klassieke, luxe uitstraling. Nappaleder, echt hout en aluminium worden gecombineerd met andere geavanceerde materialen en zorgen voor een uitstraling van balans, natuur en perfectie. 
BYD Han EV 21 dash

De Han EV combineert een fraai ontwerp met excellente functionaliteit. De vierwielaangedreven versie met hoog vermogen is de snelst accelererende, in massa geproduceerde auto met aandrijving op alternatieve brandstof in China. Op veiligheidsgebied is het de ultra-veilige bladbatterij in de Han EV die de extreme spijkerpenetratietest heeft doorstaan. Voertuigintelligentie is eveneens van hoog niveau: de Han beschikt over het DiLink 3.0 Network-Linked Intelligent System en DiPilot Intelligent Driving Assistant System, en kan via over-the-air-techniek (OTA) worden geüpdate. 

BYD Han EV 21 lvOp de Chinese markt is de Han goed ontvangen en dat vertaalt zich in permanent groeiende verkoopaantallen sinds de introductie in juli 2020. Vier maanden op rij werden er meer dan 10.000 verkocht per maand, waarmee het totale aantal verkochte Han's de 60.000 gepasseerd is. Daarmee is het de best verkopende midden-tot-grote sedan van een Chinees merk.

De iF Design Award en de verkoopcijfers bevestigen dat de Han zowel door experts als door de markt wordt geprezen vanwege het ontwerp en vanwege het vermogen, onderstreept door zijn positie als marktleider met bijbehorende kwaliteiten op het gebied van veiligheid, hoge prestaties en luxe.
BYD Han EV 21 la

Over BYD
BYD Company Ltd. is een van de grootste particuliere ondernemingen in China. Sinds de oprichting in 1995 ontwikkelde het bedrijf een enorme expertise op het gebied van oplaadbare batterijen en werd het een groot voorstander van duurzame ontwikkeling, waarbij het zijn oplossingen voor hernieuwbare energie wereldwijd met activiteiten in meer dan 50 landen en regio's met succes uitbreidde. Door de oprichting van een energie-ecosysteem met nulemissie - dat bestaat uit betaalbare opwekking van zonne-energie, betrouwbare energieopslag en geavanceerd elektrisch transport - is het marktleider geworden in de energie- en transportsector. BYD is genoteerd aan de effectenbeurzen van Hong Kong en Shenzhen. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op http://www.byd.com.