Polestar ontwikkelt videostreaming app voor model 2

Polestar 2 21 video app 10-5-21. Voor de Polestar 2 is een eigen videostreaming-app ontwikkeld. De bèta-app streamt webcontent van verschillende providers rechtstreeks naar het centrale 11-inch display van de auto.

 

De nieuwe app is ideaal voor entertainment tijdens het opladen of wanneer je ergens geparkeerd staat. "We hebben de nieuwe Polestar-video-app in bètavorm uitgebracht om onze klanten zo snel mogelijk te kunnen laten profiteren van de voordelen van videostreaming in hun auto", zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar. “De feedback die we gaan krijgen - zowel positieve als negatieve - gaat helpen om de app verder te verfijnen. Het gaat vanaf nu om duizenden gebruikssessies in de praktijk, in plaats van een kleiner aantal vooraf gedefinieerde tests. We gaan door met het toevoegen van nieuwe kanalen, wat de app een enorm groeipotentieel geeft, aangezien deze in staat is om alle soorten webgebaseerde streams af te spelen."
Polestar 2 21 video app

De content die bij de lancering van de bètaversie beschikbaar is, omvat een aantal nieuwsdiensten, verschillende nationale tv-zenders en een videoplaylist die is samengesteld door Polestar. In eerste instantie bevat de app feeds van SVT uit Zweden, TV2 uit Noorwegen en GOPlay en RTBF uit België. In alle Europese markten zijn ook feeds van BBC Ideas, Al Jazeera English en tagesschau te bekijken.​ In de loop der tijd worden aanvullende feeds toegevoegd, waaronder voor de Nederlandse markt.

Een van de voordelen van het Android Automotive OS van de Polestar 2 is het gemak waarmee ontwikkelaars kunnen innoveren. Met de online emulator maakt Polestar het voor elke app-ontwikkelaar mogelijk om efficiënt te ontwikkelen en te testen om zo snel mogelijk apps uit te kunnen brengen. Wanneer de behoeften en wensen van de klant evolueren, kunnen de diensten en oplossingen van Polestar daar rap op worden afgestemd, zonder lange doorlooptijden die doorgaans in de traditionele auto-industrie worden gehanteerd.

De video-app van Polestar kan worden gebruikt wanneer de auto stilstaat. Tijdens het rijden gaat de audio echter, indien gewenst, door op de achtergrond, zodat de inzittenden de stream kunnen blijven volgen. De data die door de app worden verbruikt, zijn opgenomen in het dataplan van de auto, wat betekent dat er geen extra kosten zijn voor Polestar-rijders.