PEUGEOT levert bijdrage aan CO2-reductie tijdens French Open

Peugeot e 208 20 Novak Djokovic23-9-20. In zijn 37e samenwerkingsjaar met Roland-Garros speelt PEUGEOT opnieuw een belangrijke ondersteunende rol bij het toernooi.

 

 

Roland-Garros zal van 27 september tot 11 oktober in Parijs zal plaatsvinden. Vier maanden later dan in andere jaren als gevolg van de situatie rondom het COVID-19-virus. Zoals elk jaar is PEUGEOT de officiële vervoerspartner voor spelers, VIP's en officials. Dit jaar bestaat 80 procent van deze speciale PEUGEOT-vloot uit geëlektrificeerde voertuigen (plug-in hybride en elektrisch), een verdere stap in de richting van de energietransitie die de CO2-uitstoot met 60 procent zal verminderen ten opzichte van Roland-Garros 2019.
Voor deze editie heeft PEUGEOT een internationaal communicatieplan opgesteld waarin Novak Djokovic, de meest succesvolle speler ter wereld in de ATP-ranglijst en merkambassadeur, de hoofdrol speelt.
Peugeot e 208 20 Novak Djokovic
Een speciale milieuvriendelijke vloot voor de 2020-editie met een lage CO2-uitstoot
Met 178 voornamelijk plug-in hybride en elektrische modellen levert PEUGEOT een belangrijke bijdrage aan het realiseren van mobiliteit met een lage CO2-emissie. Het merk is er trots op een bijdrage te leveren aan deze energietransitie als milieuvriendelijke mobiliteitspartner van dit toernooi.
Het wagenpark bestaat voor 8 procent uit geëlektrificeerde voertuigen, waaronder de PEUGEOT 508 en 508 SW HYBRID, 3008 HYBRID4, e-2008 en e-Traveller.
Met de nieuwe PEUGEOT 3008 HYBRID4 en 508 HYBRID zet PEUGEOT zich vol overgave in voor een soepele energietransitie met modellen die een maximale beleving bieden.
De nieuwe 3008 GT HYBRID4 tilt het succesverhaal van de 3008 SUV naar een hoger niveau. Dit model biedt met een systeemvermogen van 300 pk (220 kW) een vermogen dat nog nooit door een standaard model van PEUGEOT werd geleverd. Deze topversie met vierwielaandrijving is gehomologeerd volgens het nieuwe WLTP-protocol op 29 g/km1 CO₂ (1,3 l/100 km) en 59 km2 actieradius in 100 procent elektrische modus.
De PEUGEOT 508 en 508 SW HYBRID beschikken over een nieuwe PLUG-IN HYBRID-motor met een vermogen dat overeenkomt met 225 pk (165 kW) en een CO₂-uitstoot die tot de laagste in het hybridesegment behoort.
De PEUGEOT 508 HYBRID biedt volgens de WLTP-testnorm een emissie van 29 g/km CO₂ (1,3 l/100 km) en een actieradius van 54 km in 100 procent elektrische modus. De PEUGEOT 508 SW HYBRID heeft een gemiddelde emissie van 30 g/km CO₂ (1,3 l/100 km) en een actieradius van 52 km in 100 procent elektrische modus (WLTP). 

De nieuwe PEUGEOT e-2008 geeft klanten de vrijheid om te kiezen uit drie soorten aandrijflijnen: elektrisch, benzine en diesel, waarbij de elektrische versie ook onderscheidende designkenmerken biedt.
Omdat elektrisch rijden magisch kan zijn, biedt deze eerste elektrische PEUGEOT SUV toegang tot een compleet nieuwe belevingswereld. Dankzij de 100 procent elektrische motor kan de bestuurder genieten van een hoog comfortniveau, in absolute stilte en zonder vibraties.
De elektrische PEUGEOT e-Traveller is met zijn 136 pk (100 kW) sterke elektromotor de beste mobiliteitspartner als het gaat om zakelijke en persoonlijke reizen.
De nieuwe PEUGEOT e-Traveller is verkrijgbaar in verschillende configuraties die geschikt zijn voor personenvervoer, over een elegante stijl beschikken, een hoog prestatieniveau bieden en in staat zijn om emissievrij door stadscentra te rijden. Het model beschikt over een hoogwaardige, technologische sfeer in het interieur.
Alle voertuigen in het wagenpark zijn voorzien van een PEUGEOT-logo, een Roland Garros-logo en de woorden ‘Official Car’. Ze benadrukken ook de energietransitie van het merk door middel van de 'Move to electric' sticker op de motorkap.
Een PEUGEOT-podium als middelpunt bij het evenement
Tijdens het Roland-Garros toernooi is er een specifiek podium voor het merk, waarop de nieuwe PEUGEOT e-208 in het zonnetje wordt gezet.
De energietransitie biedt veel kansen. Zodoende kan de nieuwe PEUGEOT 208 in drie motorvarianten worden geleverd: elektrisch, benzine of diesel.
De nieuwe PEUGEOT e-208 is onmiddellijk herkenbaar door zijn kenmerkende exterieurfeatures:
- de grille is in dezelfde kleur uitgevoerd als de carrosserie
- dichroïsche leeuwen (ze lijken van kleur te veranderen, afhankelijk van de hoek van waaruit je kijkt)
- het monogram 'e-208' op de achterzijde en de letter 'e' op de achterspatborden
Het internationale succes van deze nieuwe PEUGEOT e-208 is onmiskenbaar, één op de vijf PEUGEOT 208's is een e-208.
Een internationaal communicatieplan dat is gericht op het partnerschap, met een centrale rol voor Novak Djokovic

Tijdens het toernooi zal een internationaal mediaplan worden uitgerold, met Novak Djokovic als hoofdrolspeler. Hij speelt een hoofdrol in de tv-activiteiten en in de PEUGEOT France-competitie, waarin men kans maakt op tickets voor Roland-Garros.
Djokovic is ook te vinden op alle banners van de website rolandgarros.com, waarop hij is afgebeeld naast de PEUGEOT e-208.
In drie films met een lengte van 30 seconden, die zijn gewijd aan de hybridetechniek en de elektrische technologieën van het merk, is opnieuw een prominente rol weggelegd voor Novak Djokovic. Hij is uiteraard de ambassadeur van het merk en de energietransitie op de social media-pagina's, waaronder Facebook en Instagram.
Een speciale editie gewijd aan de inspanningen van zorgverleners en die plaatsvindt tegen de achtergrond van de huidige gezondheidssituatie
Bij dit 2020-toernooi wil PEUGEOT, in de huidige context van de coronapandemie, de zorgverleners bedanken voor hun inspanningen en de kinderen van de organisatie 'La voix de nos soignants' ('De stem van onze zorgverleners') in de watten leggen.
Hiervoor zullen er drie dagen lang zitplaatsen beschikbaar worden gesteld tijdens het toernooi. Een kind en zijn/haar begeleider zullen kunnen genieten van de wedstrijden die worden gespeeld op de prachtige Philippe Chatrier-baan.
Deze uitnodigingen zullen ertoe bijdragen dat er kan worden genoten van het mooiste kleibaantoernooi ter wereld, in combinatie met de verantwoorde naleving van de gezondheidsregels.
De Franse tennisbond heeft namelijk een reeks maatregelen genomen met betrekking tot de toegang voor het publiek, maar ook voor de spelers en hun begeleiders. De bond heeft daarom het aantal toeschouwers beperkt.

Over Roland Garros
Of u nu sportliefhebber bent of niet, Roland-Garros is een niet te missen tennis evenement. Bijna 520.000 toeschouwers waren aanwezig bij de editie van 2019. Roland-Garros werd uitgezonden in 222 landen over de gehele wereld, waardoor het toernooi een wereldwijd bereik heeft. Roland-Garros wordt georganiseerd door de Franse tennisbond en is het enige grand slam-toernooi dat wordt gehouden op kleibanen, één van de oudste en meest hoogwaardige oppervlakken in de geschiedenis van het tennis.