Opel zet afgestudeerde vrouwelijke autoverkopers in

Opel Talent Academy 19 vrouwen22-9-19. Na een eenjarig programma aan de Opel Talent Academy is vrouwelijk verkooptalent afgestudeerd tot gediplomeerd verkoopadviseur.

 

Nederland is dankzij de Opel Talent Academy een flink aantal vrouwelijke verkoopadviseurs rijker. Zij hebben het eenjarige opleidingstraject van Opel - dat geselecteerde kandidaten klaarstoomt tot het vak van verkoopadviseur - met succes afgerond. De officiële diploma-uitreiking vond op dinsdag 17 september plaats in de Adam Toren in Amsterdam. Daarmee komt ook een einde aan de bekroonde Jade-campagne die Opel in maart 2018 startte om meer vrouwelijke autoverkopers te werven.
Opel Talent Academy 19 vrouwen

De spraakmakende Jade-campagne kwam voort uit het feit dat slechts 4% van de autoverkopers in het Nederlandse Opel-dealernetwerk vrouw was en de behoefte van Opel om hier verandering in te brengen. Opel ambieert een organisatie te zijn met een representatieve afspiegeling van de arbeidsmarkt op de werkvloer, waarbij ook wordt ingespeeld op de veranderende klantbehoefte. Bovendien wil Opel graag meebewegen met de veranderingen in de maatschappij, in de automotive branche en met de klanten. Rob van der Spek, vestigingsmanager Motorhuis Leiden: “Mijn ervaring is dat vrouwen vaak meer oog voor detail hebben en dat merk je direct bij aankleding van de showrooms en op events. Net even ‘de puntjes op de i’, wat in de huidige ‘belevingsmarkt’ superbelangrijk is. Tevens zijn vrouwen over het algemeen wat fijngevoeliger en dat zorgt voor een andere, positieve, dynamiek in het team en richting klant, wat positief bijdraagt aan de prestaties van de hele vestiging.”

De aftrap van het Jade-project vond plaats met een experimentele wervingscampagne waarbij vrouwelijke verkoopadviseurs werden gezocht voor een fictieve lifestyle & design-organisatie ‘Jade’. Er werd massaal op de betreffende advertentie gereageerd, maar het werd sollicitanten pas later duidelijk dat zij solliciteerden bij een identieke functie bij Opel in plaats van het fictieve bedrijf Jade. De meest geschikte kandidaten werden uitgenodigd voor een gesprek. Uiteindelijk begonnen dertien dames aan hun job als verkoopadviseur en volgden ze tegelijkertijd een trainingsprogramma bij de Opel Talent Academy, teneinde de betreffende vrouwen een stevige basis en carrièreperspectief in de autobranche te bezorgen. De Opel Talent Academy is een samenwerking is tussen Opel Nederland en Later Academy. Dit opleidingsinstituut verzorgt het gehele opleidingstraject, inclusief Talent Motivatie Analyse, Virtual Classroom Training, coaching on the job, gezamenlijke terugkomdagen en loopbaanbegeleiding.