Land Rover Defender 1989 van Safari Lancia Team in veiling

9-7-24. Land Rover Defender uit 1989 onder de hamer. Hoofdrolspeler in Safari Rally die baby olifant redde.

Land-Rover-Martini-89-olifant.jpg

Afgelopen vrijdag is de veiling begonnenvan een heel bijzondere Land Rover Defender uit 1989 van het Lancia Team. Tijdens de Safari Rally van 1991, werd deze auto beroemd door het redden van een baby olifant uit de modder - een verhaal dat vereeuwigd is in het boek “Rallye, accenture senza tempo” van Italiaanse rallyrijder Miki Biasion. Dit voertuig, versierd met originele Lancia Martini Safari decals, is een van de twee Defenders die ooit toegewezen zijn aan het Lancia team. De waarde van de Land Rover Defender wordt geschat tussen €155.000 en €175.000.
Land-Rover-Martini-89-lv.jpg

De Land Rover 110 “Defender”, gebouwd in 1989, is een speciale Country-versie met geruite stof in plaats van het donkergrijze vinyl dat je meestal ziet. Deze speciale stof is bedoeld om passagiers koeler te houden.
Land-Rover-Martini-89-dash.jpg

In 2022 begon de huidige eigenaar met het restaureren van het voertuig, waarbij de originele specificaties zo veel mogelijk behouden zijn, inclusief het motornummer dat voldoet aan de Heritage-normen. De Land Rover Defender is het laatst overgebleven exemplaar uit zijn groep.
Land-Rover-Martini-89-rzij.jpg

Miki Biasion, coureur van het Lancia Team, over de Land Rover Defender: "Het rijden met de Lancia Martini Safari door de ruige terreinen van Afrika was altijd een avontuur. De dag dat we een babyolifant uit de modder hebben gered, zal ik nooit vergeten. Naast de kracht en betrouwbaarheid van de auto beseften we ook dat onze eigen skills en uitrusting voor een groter doel kunnen dienen dan het winnen van races. Ik ben heel benieuwd naar de afloop van deze veiling; het zou een eer zijn voor iemand om dit voertuig te bezitten.”
Land-Rover-Martini-89-la.jpg

De veiling loopt van vrijdag 5 juli vanaf 17.00 uur tot zondag 21 juli 21.00 uur op Catawiki.