MG Cyberstar straalt op de stand tijdens Autosalon van Genève

27-2-24. MG pakt groots uit in Genève en onthult er niet alleen de compacte MG3 Hybrid+ en IM L6, maar geeft ook meer  informatie vrij over de spectaculaire Cyberster.
MG-Cyberster-24-lv-deuren.jpg

De Cyberster met dubbele elektromotor en vierwielaandrijving is de krachtigste en snelst accelererende productieauto van MG tot nu toe. In deze uitvoering accelereert de elektrische roadster van 0-100 km/u in 3,2 seconden. Hij heeft een vermogen van 544 pk (400 kW) en levert een maximumkoppel van 725 Nm. De Cyberster met één elektromotor heeft een vermogen van 340 pk (250 kW) en een maximumkoppel van 475 Nm. De sprinttijd van 0 naar 100 km/u bedraagt bij deze versie 5,2 seconden.
MG-Cyberster-24-lv.jpg

De Cyberster wordt leverbaar in een aantal opvallende kleuren, waaronder Dynamic Red, New English White, Camden Grey en Cosmic Silver, of het opvallende Inca Yellow. Ook het cabriodak is in verschillende kleuren uit te voeren.
MG-Cyberster-24-rzij-deuren.jpg

De Cyberster krijgt in Genève gezelschap van de MG4 Electric XPOWER en twee modellen uit het internationale portfolio van het merk: de fastback MG7 en de elektrische MG9 sedan.
MG-Cyberster-24-rv.jpg

Beide modellen zijn voorbeelden uit de wereldwijd brede line-up waarmee het merk een groot aantal segmenten bedient, variërend van de compacte MG3 Hybrid+ tot de luxueuze MG9.

De show van Genève is ook het toneel van de wereldpremière van de geheel nieuwe IM L6. Deze premium, puur elektrische sedan is voorzien van de allernieuwste technologie. De IM L6 wordt leverbaar in twee verschillende uitvoeringen die adembenemende prestaties, waaronder een acceleratie van 0-100 km/u in minder dan 3 seconden, combineren met een groot rijbereik van meer dan 600* tot 800* kilometer.

IM staat voor Intelligent Mobility en is een nieuw merk van het moederbedrijf van MG. IM wordt in 2025 in Europa gelanceerd en richt zich met name op executive sedans en grotere SUV’s in het premium segment. De modellen van IM onderscheiden zich met hun innovatieve EV-aandrijflijn en de geavanceerde technologie op het gebied van rijassistentie en connected diensten voor IM-rijders. Naast de L6 is in Genève ook de LS6 te ervaren.

De nieuwe modellen van MG en IM zijn tot en met 3 maart te zien op de MG-stand (standnummer 4251) in hal 4.

*) Het verwachte WLTP-bereik van de IM L6 met Lithium-ion batterij is 600 km en de variant met Solid State batterij 800 km.