De ruime SUV biedt de Nederlandse consument uitstekende prestaties, uitzonderlijke binnenruimte en een schat aan veiligheidsvoorzieningen. Na de succesvolle lancering van de BYD TANG in 2021 op proefmarkt Noorwegen – waar de TANG alle verkoopverwachtingen overtrof – geeft de opwindende SUV een nieuwe dimensie aan de stijlvolle 7-zitter.

Design Director Wolfgang Egger heeft een designteam van wereldklasse geleid om de TANG een stijl te geven die is geïnspireerd op de Chinese draak – een symbool van macht en kracht in de Chinese cultuur. "Het BYD-design is expressief en emotioneel, maar ook strak en relevant", zegt Egger: “BYD-design versmelt duizenden jaren Chinese cultuur met moderne Europese cultuur. Ook bij het design van TANG hebben we ons laten inspireren door het drakengezicht.”

De BYD TANG staat op grote 22 inch wielen en geeft met zijn lange, glooiende daklijn, taps toelopende, verduisterde privacy glass, geaccentueerde vouwlijnen en beschermende wielkastverbreders een glimp van zijn prestatie-intenties. Bovendien zijn de op het ‘Dragon Face-design’ geïnspireerde kenmerken prominent aanwezig, zoals de LED-koplampen en dagrijverlichting, de horizontale balk en de luchtinlaten die voor extra visuele aanwezigheid zorgen.
BYD-TANG-22-rzij.jpg

Vakmanschap
Het interieur maakt gebruik van luxe materialen en vakmanschap in combinatie met de allernieuwste technologie en beeldschermen voor de bestuurder. Gewatteerd leder siert het interieur, aangevuld met een verlichte versnellingspook en 31 kleuren sfeerverlichting.

De BYD TANG heeft een groot glazen panoramisch schuifdak dat licht in de ruime cabine brengt. De luxe lederen stoelen zijn in 8 richtingen elektrisch verstelbaar met geheugenfunctie voor de bestuurder en in 4 richtingen elektrisch verstelbaar voor de passagier. De voorstoelen zijn zowel geventileerd als verwarmd. De lendensteun is op vier manieren elektrisch verstelbaar. De middelste zitrij biedt een 60:40-splitsing voor extra gemak. De bagageruimte van 940 liter van vloer tot plafond (met stoel 6 en stoel 7 neergeklapt) kan worden uitgebreid tot 1.655 liter wanneer de middelste zitrij is neergeklapt, zodat er voldoende laadruimte is.
BYD-TANG-22-rv-boven.jpg

Centraal in het interieur staat het 12,8-inch multimediascherm. Het krachtige Dirac Live® audiosysteem beschikt over 12 luidsprekers die een uitstekende geluidskwaliteit voortbrengen. Met de BYD Connected Drive App hebben gebruikers bovendien altijd een volledig overzicht van hun voertuig, zodat ze de batterijstatus, de deurvergrendeling en de activering van de klimaatregeling in de gaten kunnen houden.
BYD-TANG-22-dash.jpg

Prestaties en geavanceerde Blade Battery
De BYD TANG wordt aangedreven door de kobaltvrije en ultra veilige BYD Blade Battery. Met een capaciteit van 86,4 kWh maakt de Blade Battery gebruik van lithium-ijzerfosfaat (LFP), dat superieur thermisch beheer en stabiliteit biedt. Deze geavanceerde technologie levert een hogere vermogensdichtheid in combinatie met een ultralaag energieverbruik.

Aandrijflijn met 680 Nm koppel
De aandrijflijn van de TANG is voorzien van dubbele motoren (met op de vooras 180 kW en op achteras 200 kW) die in staat zijn elektrische vierwielaandrijving te leveren wanneer de omstandigheden dit vereisen, maar die tijdens het rijden automatisch overschakelen op voorwielaandrijving om maximale efficiënte in het energieverbruik te behouden. Met een vermogen van 380 kW/517 pk en een koppel van 680 Nm biedt de BYD TANG uitstekende acceleratie: in 4,6 seconden van 0-100 km/u in slechts.

WLTP range 400 km
Dankzij efficiënt energiebeheer wordt een gecombineerde WLTP range van 400 km bereikt. Ook de prestaties bij koud weer van de BYD Blade Battery zijn onafhankelijk getest door Motor en NAF in Noorwegen. De BYD TANG behaalde het laagste niveau van batterijdegradatie in koude klimaatomstandigheden in vergelijking met meer dan 30 andere geteste elektrische voertuigen. De Blade Battery kende een afwijking van slechts 11% ten opzichte van de officiële WLTP-cijfers. Alle voertuigen werden getest bij temperaturen van 0 tot 10 graden Celsius, wat overeenkomt met de meeste ritten in de winter en waarbij de actieradius negatief wordt beïnvloed.

Een ander kenmerk van de BYD Blade Battery zijn de snelle oplaadmogelijkheden. De BYD TANG kan worden opgeladen tussen 30% en 80% in circa 30 minuten dankzij opladen tot 110 kW. BYD biedt 8 jaar garantie op de accu of 160.000 km, SOH 70%.
BYD-TANG-22-la-boven.jpg

ADAS-systemen
De BYD TANG is uitgerust met de nieuwste bestuurdersassistentie-systeem, waaronder 25 ultramoderne veiligheidsvoorzieningen, zoals een 360-graden HD Surround View Camera en 11 buitenradars. De Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) omvatten waarschuwingen voor botsingen vóór, automatische noodremmen, waarschuwingen voor botsingen achter, waarschuwing voor dwarsverkeer achter, waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook en hulp bij het veranderen van rijstrook. Verdere veiligheid voor de inzittenden wordt geboden door 6 airbags, een bandenspanningswaarschuwingssysteem en elektrisch bedienbare kindersloten.