De nieuwe band biedt een scherpe stuurrespons, voortreffelijke grip in natte omstandigheden en uitstekende remprestaties op droog wegdek*. Het merk Firestone stond altijd al voor uitstekende waarde en staat bekend om zijn combinatie van uitmuntende rijeigenschappen en betrouwbaarheid. Al meer dan een eeuw brengt het merk zijn filosofie en pioniersgeest op wegen en circuits. De nieuwste toevoeging aan het Firestone gamma, de Firehawk Sport, bouwt voort op zijn sterke nalatenschap en is ontworpen met de verwachtingen en behoeften van autoliefhebbers in het achterhoofd.   

De band werd ontwikkeld en geproduceerd in Europa. Hij biedt uitstekende handling en betrouwbare grip op alle ondergronden in alle omstandigheden en is de ideale keuze voor bestuurders die de spanning van het autorijden willen herontdekken. De Firestone Firehawk Sport is er voor elke sportieve bestuurder, van de langeafstandsrijder tot de autofanaat, zonder afbreuk te doen aan veiligheid of betaalbaarheid.

Geavanceerde prestaties dankzij een nieuw design
De Firestone Firehawk Sport stuurt scherp en maakt zo voertuigcontrole en hoge bochtsnelheden mogelijk. Dankzij een sportief bandenprofiel, asymmetrische wandhoeken en virtuele optimalisatie van het contactvlak, ervaart de bestuurder meer vertrouwen tijdens het rijden.
Firestone-Firehawk-Sport-23-band.jpg
De nieuwe band biedt ook uitstekende controle en grip op nat wegdek, met een ‘A’-EU Label voor grip op nat wegdek. Deze prestaties zijn te danken aan een geoptimaliseerde rib- en groefverdeling, een variabel ribprofiel en een innovatieve mengtechnologie voor het compoundontwerp.

Vergeleken met zijn voorganger, de Firehawk SZ90mu, biedt de Firestone Firehawk Sport bestuurders ook uitstekende remprestaties op droog wegdek met een 9% kortere remweg1. Ook het sportprofiel van de band komt dit ten goede, ondersteund door een geoptimaliseerde lamellendiepte en slipdiepte.

De band die de ongeëvenaarde erfenis van Firestone voortzet
De nieuwe Firestone Firehawk Sport zal verkrijgbaar zijn in 36 maten van 18" tot 20". Niet alleen de bestuurders van sportieve wagens, maar ook die van zowel traditionele als elektrische voertuigen kunnen van de voordelen van deze band genieten.

"De Firestone Firehawk Sport is een band die het merk Firestone samenvat," zegt Steven De Bock, Vice President Consumer Replacement en OE bij Bridgestone EMIA. "Hij belichaamt de betrouwbaarheid en kwaliteitsgarantie waar het merk Firestone al meer dan 100 jaar bekend om staat - en dat alles tegen een betaalbare prijs. Maar het is ook een band die de passie van onze klanten voor autorijden nieuw leven inblaast of naar een hoger niveau tilt.”

"Dit is een band die hard werkt zodat de bestuurder hard kan spelen; hij helpt je de kracht tussen het stuur en de weg te voelen en verzekert je dat je te allen tijde de controle houdt."

*Gebaseerd op de interne tests uitgevoerd op Firestone Firehawk Sport vs. Firehawk SZ90mu, ref. 225/40 R18.