Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Schladming-Dachstein begeerd, bekend en geliefd

Schladming Dachstein Kaibling top1-11-17. De regio Schladming-Dachstein behoort tot de top 5 van de toeristische regio's in de Alpen.

 

 

In de winter enthousiasmeert de regio haar gasten met een zeer goed uitgebouwde infrastructuur zowel voor het alpijns als het noords skiën. Als centrum voor de Special Olympics Wereldwinterspelen in 2017 en 1993, de wereldkampioenschappen alpijns skiën in 2013 en 1982 en de wereldkampioenschappen voor langlaufen in 1999, heeft deze regio al regelmatig in de spotlights gestaan op internationaal gebied.

Schladming Dachstein Kaiblingalm

Eldorado voor skiërs
De regio Schladming-Dachstein staat voor een unieke combinatie van een fascinerend natuurlandschap met een ultramoderne ski-infrastructuur. Via de Schladminger 4-bergen-skicabines bereikt u de 123 kilometer non-stoppistes op de vier bekende skibergen: de Hauser Kaibling, de Planai, de Hochwurzen en de Reiteralm. Het hoogwaardige piste-aanbod vervolledigt de skigebieden Fageralm, de skiregio Ramsau am Dachstein, de Galsterberg, Stoderzinken, Riesneralm en de Planneralm. Nieuw vanaf de winter 2017/18: De Dachsteinergletscher is gedurende het ganse winterseizoen constant geopend en biedt, naast zijn pistes en langlaufloipes bijkomende highlights zoals de Skywalk, de Treppe ins Nichts of de hangbrug. Inclusief schitterende uitzichten.

Ruim aanbod voor langlaufers en mensen die van de winter genieten
Langlaufers kunnen hun lievelingstrajecten in de regio Schladming-Dachstein uit een netwerknet van 435 kilometer loipes kiezen. Bijna de helft ervan bevindt zich in Ramsau am Dachstein. Het plateau dat aan de voet van de hoogste berg van Stiermarken ligt, heeft als locatie van het WK 1999 noords skiën en trainingscentrum van de wereldwijd beste noordse skiërs wereldwijd een uitstekende reputatie opgebouwd. Ook bij de vakantiegasten die gefascineerd zijn door de winter tijdens het wandelen, tijdens het skiën, bij een tocht met de paardenslee, bij het ijsklimmen of op een fatbike willen genieten, dan blinkt deze regio Schladming-Dachstein met haar uitgebreid aanbod zeker uit.

Schladming Dachstein langlaufen

Overzicht Schladming-Dachstein:
Met 3.369.734 overnachtingen in het zomerseizoen 2016 en het winterseizoen 2016/2017 behoort de regio tot de Top 5 van toeristische regio's in de Alpen
29.477 slaapplaatsen
1.894 verhuurbedrijven
Hoogste punt van de Hohe Dachstein 2.996 meter
7 toeristische centra: Schladming, Ramsau am Dachstein, Haus im
Ennstal – Aich – Gössenberg, Gröbminger Land, Naturpark Sölktäler,
Öblarn-Niederöblarn, Grimming-Donnersbachtal

Hoogtepunten

10 jaar Schladming-Dachstein
De grootse evenementen zoals de Special Olympics Winterspelen in 2017 en de wereldkampioenschappen skiën in 2013 hebben in de voorbije jaren, als "turbo's” bijgedragen aan de uiterst dynamische ontwikkeling van de regio Schladming-Dachstein. De blik van de verantwoordelijken blijft steeds optimistisch naar de toekomst gericht.

4-bergen-skicabines in Schladming met 123 kilometer non-stoppistes
De 4-bergen-skicabines in Schladming verbinden de bekendste skibergen Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen en Reiteralm tot een uniek Oostenrijks aanbod: 123 kilometer piste met 44 moderne kabelbanen en non-stopliften.

Op een spannende manier leren skiën
Speciaal op kinderbehoeften aangepaste aanbiedingen vergemakkelijken de stap naar de skisport. In de regio Schladming-Dachstein kunnen families van een van de vele kinderattracties en kinderpistes op de skibergen genieten. Van de andere kant kunnen zij ook op de knowhow van 15 skischolen vertrouwen.

Uitmuntende loipes - langlaufen voor genieters en topsporters
Een eersteklas net van loipes biedt u puur langlaufplezier - op een totaal van 435 kilometer loipes in de regio Schladming-Dachstein. Het plaatsje Ramsau am Dachstein behoort tot de top-langlaufbestemmingen in de Alpen. Hier kunnen de gasten ook de trendy sport biatlon zelf uittesten.

Tafelen op topniveau
Het culinaire aanbod in de skibergen van de regio Schladming-Dachstein behoort tot het beste van wat de Alpen te bieden hebben. In de winter 2017-18 wordt dit nog met een aantal spannende facetten uitgebreid - en wordt het aanbod zo nog individueler en typischer voor de regio.

Schladming Dachstein restaurant

Investeringszwaartepunt après-ski
Après-ski-ervaringen bekronen een geslaagde skidag. In de regio Schladming-Dachstein wordt het aanbod op dit vlak voor het winterseizoen 2017-18 enorm uitgebouwd. Voor de grootste investeringen zijn de Hauser Kaibling kabelbanen verantwoordelijk.

De 4-bergen-skicabines in Schladming verbinden de bekendste skibergen Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen en Reiteralm tot een uniek Oostenrijks aanbod: 123 kilometer pistes met 44 moderne kabelbanen en non-stopliften.

Hauser Kaibling: de mooiste pistes
De Hauser Kaibling is de meest oostelijk gelegen skiberg van de 4-bergen skicabines van Schladming. Met de garantie op een parkeerplaats biedt hij meest ideale omstandigheden voor de beginnende skiër. "De mooiste pistes" is niet alleen een reclamebelofte over de Hauser Kaibling maar het is de echte realiteit. Een geëngageerd team uitgerust met een ultramoderne pistevoertuigenvloot draagt de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de voorbereiding van de pistes op deze berg als een van de beste van Oostenrijk kan gelden.

Schladming Dachstein Kaibling top

Planai: in de sporen van de wereldkampioenen
Skiën op de Planai staat gelijk aan skiën in de sporen van de wereldkampioenen. Met twee alpijnse skiwereldkampioenschappen (2013 en 1982) stond de Planai als wereldkampioenschapsberg onmiddellijk in de focus van de internationale sportwereld. De gasten konden daarna ook genieten van de daarmee gepaard gaande uitbreiding van de infrastructuur door de brede pistes, ultra-efficiënte sneeuwinstallaties, een modern dalstation gebouw (Planet Planai) met een "on-stop-shop" alsook een van de modernste parkeergarages van Europa.

Hochwurzen: dag en nacht actief
Een ultramoderne 10-persoonscabinelift kan per uur ongeveer 2.500 personen naar de top van de Hochwurzen brengen. Naast het uitgebreid aanbod van deze ski berg dalen er niet alleen skiërs af maar ook snowboarders en rodelaars - en dit zowel overdag als 's nachts. Met zijn Hopsi-piste, funslopes en pistes met verschillende moeilijkheidsgraden heeft de Hochwurzen zich de laatste jaren geprofileerd als familie-ski berg.

Schladming Dachstein klassiekers

Reiteralm: trainingsberg voor wereldelite van het skiën
De Reiteralm bevindt zich aan de westkant van de Schladminger 4-Berge-Skischaukel. In de laatste jaren heeft hij zich tot de trainingsberg van de wereldelite van de skiërs ontpopt. 's Werelds beste skiërs trainen in de winter regelmatig op de pistes die ook erg gewild zijn bij de sportieve niet-professionele skiërs. Bij de internationale skigebiedentest werd de Reiteralm met zijn aanbod als enig skigebied in Europa met het pistekeurmerk "Triple Gold” onderscheiden.

Gegevens & Informatie:
123 kilometers aan pistes (blauw: 47 km, rood: 68 km, zwart: 8 km)
44 kabelbanen
56 skihutten voor de perfecte versnaperingspauze
Het 4-bergen skigebied Schladming is tot 100% van sneeuw te voorzien
Nog meer informatie vind je op: www.schladming-dachstein.at/nl

Schladming Dachstein sneeuwschoenwandelen

Kinderbelevenissen en familie aanbiedingen
Speciaal op de kinderbehoeften afgestemde aanbiedingen vergemakkelijken de stap naar de skisport. In de regio Schladming-Dachstein genieten de families van een van de vele kinderattracties en de kinderpistes op de skibergen. Van de andere kant kunt u ook op de knowhow van 15 skischolen vertrouwen.

Een ruim aanbod aan kinderbelevenissen
Op acht ruim opgezette "Kalis Belevenispistes" in Ramsau am Dachstein worden de kinderen op een speelse wijze het skiën aangeleerd. In Pruggern op de Galsterberg kunt u in het gallische skidorp Galsterix, Bottelix, de Galliërs en de Romeinen of everzwijnen ontmoeten. Het kindersneeuwland Stoderzinken munt uit door zijn zonnige ligging, overzichtelijkheid en sneeuwzekerheid. Op de Fageralm komt er in het begin van de skiwinter 2017/18 buiten de kinderskipistes "Wikinger-Strecke", de "Tiere vom Fagerland" en het "Indianerpfad", nog een nieuwe attractie bij in de omgeving van het dalstation nl. het "Eskimo-Land" met een grote sneeuwiglo, een kruiptunnel en handgemaakte eskimofiguren. De Reiteralm nodigt uit. In februari 2018 op een kinderschatten-zoektocht. Daarvoor wordt er een terrein afgebakend bij het bergstation Silver Jet, waar veel kleine koffertjes met attractieve prijzen verstopt zijn en waar de kinderen naar hartenlust kunnen zoeken en uitgraven. De eerste kindercabines en de langste transportband van Oostenrijk, de 176 meter lange "Krispini-Express" op de Riesneralm, zorgen ervoor dat de kinder- en volwassenenharten sneller gaan slaan. De Planneralm biedt de jongste skigasten 100% natuursneeuw alsook een spannend heksen- en toverbos.

Schladming Dachstein alpinefatbike

Professionals garanderen snel succes
Er zijn vele manieren om het skiën aan te leren. De meest effectieve daarvan is een beroep doen op een skischool. In de regio Schladming-Dachstein kunnen de gasten een beroep doen op de diensten van 15 skischolen. Vooral voor de kinderen is het belangrijk dat ze zich, vanaf het begin, het juiste verloop van de bewegingen eigen maken. Professionele skileraars zorgen ervoor dat dit met veel ervaring en op een aan de kinderen aangepaste en speelse wijze gebeurt. Michaël Tritscher, de baas van de skischool vertelt: "Skimonitrices en skimonitoren brengen meer tijd door met de skischoolgasten dan de andere dienstverleners van het toerisme". Daarom is het ook het hoogste doel van de skischool voor alle gasten, of het nu kinderen, jongeren of volwassenen zijn, tijdens de tijd die ze samen doorbrengen zaken zoals veiligheid, plezier, en natuurlijk ook succes (gevoel) te kunnen garanderen.

Zes funslopes en twee sneeuwparken
Het concept van de funslopes zorgt voor stralende gezichtjes en blinkende oogjes bij de kinderen. Het is geen wonder dat de pret-pistes van winter tot winter meer succes kennen. De regio Schladming-Dachstein heeft deze trend zeer vroeg ontdekt en breidt dit aanbod ieder jaar verder uit. In de winter van 2017 komen de funslopeliefhebbers op zes verschillende pistes aan hun trekken (Hochwurzen, 2 x Planai, Hauser Kaibling, 2x Galsterberg). Voor diegenen die nog meer spektakel willen staan de beide sneeuwparken ter beschikking op de Planai en op de Reiteralm. Speeltuinen van superlatieven.

Schladming Dachstein familieskipas

Goedkope familie aanbiedingen
Ski Amadé Mini's week – een betaalbare ski-introductie voor kinderen tot zes jaar
Voor de tweede keer is er gedurende de winter 2017/18 in Ski Amadé een week lang een speciaal aanbod voor kinderen beschikbaar. Kinderen tot zes jaar krijgen de kans om gedurende deze periode tegen een zeer redelijke prijs te leren skiën. Hierdoor nemen de kosten van een wintervakantie voor ouders, alleenstaande ouders en grootouders beduidend af. Details van het Mini’s Week-aanbod van 7 tot 21 januari 2018:
Zeven nachten in de kamer van de ouders
Zes dagen geldig lift-ticket voor kinderen
Skilessen voor kinderen (afhankelijk van de skischool - vijf halve of drie volledige dagen)
Huur kinderski's
Prijs per kind tot zes jaar: 100€

Het Family Ski Festival Steiermark
Op 17 december 2017 zal er voor de tweed in heel Steiermark een Family Ski Festival plaatsvinden. Onder de deelnemers: de skiresorts op de Reiteralm, Planai, Hochwurzen, Hauser Kaibling, Galsterberg, Riesneralm, en de Planneralm in de regio Schladming-Dachstein. Samen met een Kids Trophy, een Après Ski Party voor de kinderen, en andere activiteiten, biedt het festival ook schitterende kortingen:
- 50 % op de ski/piste-pas voor kinderen tot 15 jaar
- 50 % op de skihuur voor kinderen tot 15 jaar (downhill of crosscountry)
- 50 % op ski/crosscountry-lessen voor kinderen tot 15 jaar (9 tot 12u)

Schladming Dachstein logo

Gezinsvriendelijke skipas aanbiedingen
Paasgezinsactie in Ski amadé met gratis skipas voor kinderen!
Gezinsbonus Ski amadé vanaf het derde kind
Jong-gezinskaart voor alle ouders met peuter kin in Ski amadé
Junior weekendkorting in Ski amadé
Schneebärenland: O25-kaart! Tot 25 jaar betalen jongeren slechts € 310,00

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Aanvullende gegevens