Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Serfaus-Fiss-Ladis een skigebied vol avontuur

Serfaus Fiss Ladis Fisser Flieger18-10-17. Wie denkt er bij skiën aan een segway-tocht, een vlieger door de lucht, een indianendorp en nog veel meer activiteiten...

 

 

Serfaus-Fiss-Ladis, het moderne maar niettemin gezellige vakantiegebied, ligt midden in een oud cultuurlandschap op 1200-1400 meter hoogte boven het Tiroolse Inntal op een hoogvlakte. De meer dan 2000 uren zon per jaar maken van Serfaus, Fiss en Ladis de zonnigste plaatsen van Tirol.

Serfaus Fiss Ladis Ortsansicht Serfaus

Activiteiten
Een fantastisch skigebied, omzoomd door de Samnaungruppe en de Ötztaler Alpen. Wellnesshotels met royale spa’s en een eersteklas beautyaanbod, veelzijdige schoonheids- en ontspanningsbaden nodigen uit tot vertoeven en op verhaal komen. Serfaus-Fiss-Ladis is een echt paradijs voor gezinnen: voor de kleintjes is er de hele dag of op uurbasis oppas, terwijl hun ouders zich overgeven aan de wintersport of te voet de heerlijke omgeving verkennen. Gezinsvriendelijke accommodaties zorgen ervoor dat kinderen en volwassenen zich ook voor en na een dagje skiën helemaal thuis voelen.

Serfaus Fiss Ladis Bertas Indianerland

Winter: Traditioneel skiën, snowboarden, langlaufen, skaten, skitochten, freeriding, freeskiing, rodelen, sneeuwschoenwandelingen, schaatsen, ijsstokschieten, arresleetochten met paarden, winterse wandelingen, telemarken, carven, segway trekking, snowbiken, airboarden – allerlei soorten funsport.

Serfaus Fiss Ladis Segway Trekking

Pistes en sneeuw: Elk dag voorbeeldig geprepareerde pistes (460 hectare, 162 gemeten en 214 afgelegde kilometers, waarvan ca. 80% besneeuwd kan worden); gedeeltelijk nachtelijke afdalingen op ski’s, eigen carvingroute, traject met snelheidsmeting, buckelpisten, permanente renbanen,trailpark, skifilmparcours (parallel traject met speciale videocamera's), 52 km langlaufloipen en -routes (waarvan 8 km hoogteloipen), rodelbanen, motorsledeparcours voor kinderen, vele fun area’s voor beginners, gevorderden en gezinnen met Bag Jump, rails en kickern, 100 km geprepareerde winterse wandelpaden – grotendeels geschikt voor kinderwagens, vele fraai gelegen loungeplekken in het skigebied; Feel Free
(10 skiroutes voor freeriders en freestylers).

Serfaus Fiss Ladis Skilanglauf Hoehenloipe

Kabelbanen en liften
• Tirols Ski-Dimension Serfaus-Fiss-Ladis: 68 liftinstallaties (waarvan 11 cabineliften, 16 stoeltjesliften, 11 sleepliften, 29 transportbanden en 1 dorpsmetro)
• modernste kabelbaantechniek

Serfaus Fiss Ladis Familienbahn

NIEUW met ingang van winter 2017/2018

Met ingang van het winterseizoen 2017/2018 is voorzien in een speciaal tarief voor jongeren en een ticket voor jonge gezinnen.
Het speciale tarief voor jongeren geldt voor wie geboren is tussen 1999 en 2002.
Voor ouders met kleine kinderen onder drie jaar is bij een verblijf vanaf drie dagen een speciaal, gepersonaliseerd ticket voor jonge gezinnen beschikbaar. Zo kunnen vader en moeder om en om de piste op en voor het kroost zorgen.

Bertas Burton Riglet Park in Fiss: bij de skischool Fiss-Ladis kunnen kinderen tussen vijf en zes jaar al met het snowboarden kennismaken. Met de Burton Riglet kan door middel van een aan de snowboard bevestigd koord elke plank afzonderlijk worden bestuurd en gecontroleerd.

Gezinnen met kinderen

Kinderopvang: de hele dag, een halve dag, per uur, avondoppas (babysit-tarief),
Murmlikrippe bij het dalstation in Serfaus voor kinderen van 0 t/m 5 jaar,
Bertas Kindergarten bij het dalstation Möseralmbahn in Fiss voor kinderen vanaf 3 maanden.

Serfaus:
Murmlipark in het dorp en Kinderschneealm - lessen voor kinderen vanaf 3 jaar,
Murmlirest en Starrest: twee kinderrestaurants voor skischoolkinderen,
Murmlitrail – multimediale afdaling voor kinderen,
Bärenpiste – avontuurlijke afdaling voor gezinnen,
dinobos en dierenpark,
Beginner Circus (freestylecircuit voor beginners),
motorsledeparcours voor kinderen,
Almpromenade – educatief winterwandelpad met historische achtergrondinformatie,
Kinderwagenvriendelijk winterwandelpad langs de Högsee,
Meditatiepad Familien Lichter Kapelle Hög – langs het 450 meter lange pad wordt het ‘Onze Vader’ uitgebeeld aan de hand van zeven beelden die gemaakt zijn door een kunstenaar uit Fiss.

Fiss-Ladis:
Bertas Kinderland Fiss-Ladis - lessen voor kinderen vanaf 3 jaar,
Bertas Kinderplanet: kinderrestaurant speciaal voor skischoolkinderen,
Bertas Indianerland, Fisser Höhlenwelt, Bertas Klangwald,
Bertas Kids Funpark, Bertas Lerntrail, Boarderclub,
Gezinsrestaurant Sonnenburg met Bertas Ski-TV: livebeelden vanuit Bertas Kinderland, wereldprimeur en innovatieve leermethode ‘Snow-V’
Bertas Kindervilla met een uniek pedagogisch concept en Bertas Home-Run,
Interactieve dorpswandeling aan de hand van een speurtocht: ontdek Ladis met de smartphone.

Fun en exclusiviteit

Indoor speel- en klimhal PLAYIN Serfaus
Helemaal in Serfaus is de enorme indoor speel- en klimhal PLAYIN Serfaus. Tot de hoogtepunten behoren een laserparcours, een softplay-gedeelte dat zich over zes verdiepingen uitstrekt, een grote klimhal met elf verschillende klimwanden, een boulderruimte die eruitziet als een chemisch laboratorium en een interactieve speelwand.

Gezinscoaster Schneisenfeger
De gezinscoaster Schneisenfeger biedt volop rodelplezier. Daal met een snelheid tot maar liefst 40 km per uur af door steile bochten en rondjes. Het begin- en eindpunt is bij het tussenstation van de Alpkopfbahn in Serfaus.

Serfaus Fiss Ladis Fun Slope

Serfauser Sauser
Met tot wel 65 kilometer per uur vanaf het bergstation van de Sunliner scheert deze attractie via vier trajecten met een totale lengte van 2100 meter over weiden en pistes richting dalstation van de Komperdellbahn in Serfaus – zweven inbegrepen.

Fisser Flieger
Een heel bijzondere ‘vliegmachine’ die op rolletjes over een stalen draad glijdt. Tot vier passagiers kunnen hierbij op een hoogte van acht tot 47 meter genieten van het gevoel van een vrije vlucht.

Serfaus Fiss Ladis Fisser Flieger

Skyswing
De reuzenschommel voor maximaal 8 personen en met een schommelradius van 15 meter kan schommelen op drie verschillende niveaus. De levels variëren van licht schommelen (15% level), flink heen en weer schommelen (40%) tot helemaal over de kop (100%).

De eerste skilounge van Tirol
Waar genot in het tussenstation Komperdell in Serfaus: fraaie zithoeken bij de open haard, een bar- en restaurantgedeelte alsmede een ruim zonneterras met fantastisch uitzicht over de bergwereld nodigen het hele gezin uit tot relaxen.

Sunset dinner Masner
Après-ski op zijn mooist: terwijl de ondergaande zon de bergtoppen van de Masner in warm licht hult, kunt u heerlijk genieten van rariteiten en lekkernijen in restaurant Monte Mare.

Serfaus Fiss Ladis Skihuette Masner

Sunrise Hexensee
De morgenstond heeft goud in de mond – beleef het fascinerende schouwspel van de zonsopgang in de stilte van de bergwereld op de Hexensee Hutte. Dankzij de Masner Express kunnen ook voetgangers comfortabel heen en terug.

Masner Express
Elke maandag, woensdag en donderdag kunt u zonder ski’s naar het winterse alpenlandschap rond de Masner in Serfaus. In de omgebouwde pistenbully ‘Masner Express’ is genoeg plaats voor 17 personen.

Crystal Cube
Genotvol loungen op een hoogte van 2600 m op de Zwölferkopf in Fiss. Hier kunnen gasten genieten van culinaire hoogstandjes en een fantastisch uitzicht over het indrukwekkende bergmeer.

Serfaus Fiss Ladis Crystal Cube

De Erste Spur
Terwijl iedereen nog op één oor ligt, maakt u samen met de bedrijfsleiders van de kabelbanen en de hoofden van de skischolen de eerste bochtjes in de ongerepte sneeuw. Elke woensdag om 7.30 uur met aansluitend ontbijt.

Tocht met de pistenbully
Dag na dag prepareren en onderhouden de sterke bolides de pistes van Serfaus-Fiss-Ladis. De bestuurders ervan zijn ware kunstenaars in de omgang met de 490 pk sterke pistenbully’s. Als u zelf eens deze fascinerende activiteit wilt meemaken, kunt u in Serfaus en Fiss-Ladis dagelijks om 16.00/16:30 uur een plekje in de bestuurderscabine reserveren.

Een kijkje achter de schermen
Hoe werken de kabelbanen en de sneeuwkanonnen? Hoe worden de pistenbully’s onderhouden? Wat gebeurt er nog meer achter de schermen in een skigebied? Elke donderdag wordt tijdens de wekelijkse rondleidingen in Serfaus en Fiss-Ladis een tipje van de sluier opgelicht.

Bijzonderheden

Dorpsmetro Serfaus
Sinds 1985 als vervoersmiddel binnen het dorp Serfaus. Luchtkussenbaan die geruisloos, trillingsvrij en milieuvriendelijk gratis rijdt van de parkeerplaats tot aan het kabelbaanstation van Serfaus (4 stations). Vervoerscapaciteit: 2000 personen/uur.
Sinds april 2017 wordt de dorpsmetro van Serfaus volledig gerenoveerd en uitgebreid. De metro wordt moderner, sneller, groter en fraaier en heeft vanaf 2019 een vervoerscapaciteit van maar liefst 3000 personen per uur tegenover 1600 personen nu. Tijdens de bouwwerkzaamheden kan de dorpsmetro gewoon binnen Serfaus worden gebruikt.

Servicefaciliteiten
In Serfaus-Fiss-Ladis zijn vele sportwinkels direct bij de dalstations van de kabelbanen te vinden. Verhuur van wintersportbenodigdheden, ski- en snowboardschoenen, skidepot voor kinderen en volwassenen, speciale verhuur van funsportapparatuur bij het Take Off – Snow & Fun Center bij het tussenstation Komperdell.
In Fiss en Ladis beschikken vele accommodaties over eigen skidepots bij het kabelbaanstation, die ter beschikking van de gasten worden gesteld.
Vele loungeplekken verdeeld over het totale skigebied (strandstoelen, hangmatten, enz.),
P1 – Uitkijkplatform op de Pezid in Serfaus (2770 m),
Z1 – Uitkijkplatform op de Zwölferkopf in Fiss (2600 m)

Amusement
Adventure Night met nachtelijke skirit en rodelavond (Serfaus), Nightflow met nachtelijke skirit (Fiss), rodelavond in Fiss en Magic Ladis (Ladis) als wekelijkse avondshow hoogtepunten voor het hele gezin.

Een uitgebreide kalender met alle evenementen is verkrijgbaar bij de informatiebureaus in de desbetreffende plaatsen en in de accommodaties. Informatie over de evenementen is online te vinden op www.serfaus-fiss-ladis.at/en/news-events/event-calendar

Accommodatie
In Serfaus-Fiss-Ladis is een groot aanbod van accommodaties: particuliere vakantiehuizen, pensions, halfpension, vakantiewoningen, exclusieve chalets en hotels in verschillende categorieën. Enkele van de hotels beschikken over exclusieve wellness- en spafaciliteiten, andere zijn speciale gezins- en kinderhotels.
Meer informatie: www.serfaus-fiss-ladis.at

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Aanvullende gegevens