Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Winterparadijs Zillertal is klaar voor het nieuwe skiseizoen

Zillertal penken piste12-10-117. Volop nieuwe aanbiedingen in het Zillertal waar alles in gereedheid is gebracht voor het wintersportseizoen 2017-18.

 

 

Stap uit de gondel en neem de ski's op je schouder. De sneeuw glinstert in de zon en bij elke stap knerpt het onder je skischoenen. Je kijkt naar het winterlandschap waaraan geen einde lijkt te komen. Bind snel je ski's onder en dan kan het beginnen. Het Zillertal heeft in totaal 179 liften voor de wintersport. Skiërs en snowboarders kunnen zich uitleven op 515 kilometer piste met mooie carvingafdalingen, lange sportieve afdalingen en moeilijke routes voor de echte uitblinkers. Acht funruns op de pistes zorgen bij jong en oud voor plezier. Voor de adrenalinejunkies zijn er bovendien zeven funparken en talrijke makkelijk te bereiken freeride-routes.

Zillertal Penkenbahn mayrhofen

Zonder gesleep loop je op makkelijke schoenen relaxt en veilig naar de lift. In de nieuwe dalstations van de 10-persoons Spieljochbahn en de Finkenberger Almbahn zorgen ook de skidepots voor een probleemloze start van de skidag. De luxe kluisjes, waarin je je uitrusting hebt opgeborgen, zijn makkelijk te openen met de Zillertaler Superskipass. Daar stap je dan in de gondel met warme voeten, want in het depot worden de skischoenen 's nachts verwarmd. En voor vroege vogels geldt: de ochtendstond heeft goud in de mond. Bij het “Early Morning Skiing” kunnen zij al vanaf 06.55 uur bij de gouden stralen van de opkomende zon hun eerste bochten maken op de onberoerde pistes. En waarom zou je niet eens een keer een piste huren? Een uur lang hebben deze groepen een privépiste helemaal voor zichzelf. Dé gelegenheid om samen met je beste vrienden ongehinderd je grenzen van je kunnen op te zoeken op de versgeprepareerde pistes met “griffige” sneeuw. Na dit exclusieve skiplezier doe je tijdens een uitgebreid ontbijt met lokale, natuurlijke producten weer energie op om de dag op de piste voort te zetten.

Zillertal Penken schneekarhuette

Te gast bij vrienden
In het hele skigebied zijn bijna 80 restaurants waar je na de sportieve activiteiten een perfecte rustpauze kunt inlassen; voor een kleinigheidje tussendoor of aan het einde van een lange skidag. Samen met je vrienden genieten van een koel Zillertaler biertje, waarbij je volgens Tiroolse traditie toast op elkaars gezondheid met “Prost und G'sundheit”. Wie 's avonds meer zin heeft in ontspanning, kan een heerlijke winterwandeling maken ver weg van de hectiek van alledag en energie opdoen voor de volgende dag op de piste. Ook een bezoek aan de sauna is een mogelijkheid om heerlijk te ontspannen. Bij terugkomst in de accommodatie geeft de Tiroolse gastvrijheid van de gastheer/gastvrouw je het gevoel dat je thuis bent. In het Zillertal ben je gewoon te gast bij vrienden.

Zillertal pistenpraeparierung penken
Ligging: Het Zillertal presenteert zichzelf als een topbestemming in het hart van de Alpen. Met meer dan 4,5 miljoen overnachtingen in de winter behoort deze Tiroler regio tot de toonaangevende bestemmingen in Oostenrijk. Omringd door tal van drieduizend meter hoge toppen strekt de wijde en zonnige vallei zich bij een lichte stijging uit over meer dan 47 kilometer. Zijn naam heeft het dal te danken aan de rivier de Ziller, die door het dal stroomt en vervolgens uitmondt in de Inn. Het totale oppervlak bedraagt 1098 km².

Hotels: Loslaten, relaxen, bijtanken: met een holistische benadering en altijd voorzien van een regionale touch, staat bij lokale hotels vooral de drive om gasten te verwennen op de voorgrond. In het Zillertal zijn ongeveer 50.000 bedden, waarvan 15.000 in vier- of vijfsterrenhotels. Er zijn geen grote hotelketens, de hotels worden gerund door lokale eigenaren en zijn meestal typische familiebedrijven.

Zillertal penken piste

Infrastructuur: Het Zillertal telt meer dan 35.000 inwoners in 25 gemeenten. De plaatsen zijn door de eeuwen heen op natuurlijke wijze gegroeid en de behoeften van de bezoekers en de lokale burgers zijn de afgelopen decennia op eigentijdse wijze daaraan aangepast. Jaarlijks investeren de bedrijven aanzienlijk in infrastructuur en comfort. Al jaren zijn nationale en internationale bezoekers in het Zillertal razend enthousiast over de unieke mix van genieten, natuur en comfort.
Meer informatie vind je op: https://www.zillertal.at 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Aanvullende gegevens