Opel Astra Plug-in Hybrid voor Liverpooltrainer Jürgen Klopp

7-9-22. Liverpool-coach en Opel-ambassadeur Jürgen Klopp heeft zijn nieuwe Opel Astra Plug-in Hybrid in ontvangst genomen. https://bit.ly/3TK8207
Opel-AstraSports-pih-juergen_klopp-22-deur.jpg

Klopp keek al sinds de wereldpremière afgelopen herfst uit naar de nieuwe generatie Astra. Maar het wachten is nu voorbij. Klopp heeft inmiddels de eerste meters in zijn nieuwe Opel Astra plug-in hybride kunnen maken in Liverpool, Engeland. En dat is volgens hem uitstekend bevallen.

Voor het eerst elektrisch
Met de nieuwe Astra Plug-in Hybrid rijdt Klopp een nieuw tijdperk in. “Het is mijn persoonlijke debuut in elektrische mobiliteit. Ik rijd nu elektrisch, spannend!”, roept de tweevoudig ‘Best FIFA Men’s Coach’-winnaar. Met een systeemvermogen van 133 kW/180 pk en een maximumkoppel van 360 Nm biedt zijn nieuwe auto krachtige prestaties, maar wel met beperkte emissies (gecombineerd brandstofverbruik/emissies WLTP2: 1,1 l/100 km; CO2-emissie 24-26 g/km). De sprint van 0 naar 100 km/u is in 7,6 seconden afgerond en de Astra kan tot wel 60 kilometer (WLTP1) volledig elektrisch en dus lokaal emissievrij rijden. Klopp concludeert: “Ziet er goed uit, voelt goed. Precies zoals een auto moet zijn!”
Opel-AstraSports-pih-juergen_klopp-22-int.jpg

Design
Klopp is ook erg te spreken over het design van de nieuwe generatie Opel Astra. Hij was zelfs betrokken bij het designproces, want nog tijdens de ontwikkelingsfase bracht hij een bezoek aan het Design Center in Rüsselsheim. Klopp heeft gekozen voor de stijlvolle tint Diamond Black Metallic. De auto is van alle gemakken voorzien en heeft uiteraard het stuurwiel aan de rechterkant.

Highlight
Een absolute highlight – in de letterlijke zin van het woord – van Klopps nieuwe Astra Ultimate plug-in hybride is de nieuwste versie van Intelli-Lux LED® Pixel Light. Dit adaptieve verlichtingssysteem wordt gedeeld met de Grandland SUV en beschikt over 168 individueel regelbare LED-elementen alsook een systeem dat verblinding van tegenliggers voorkomt. De auto heeft verder diverse Intelli-Drive rijhulpsystemen, een Intelli-HUD head-up display en een volledig digitaal Pure Panel. “Alles zit waar het hoort en alles is gemaakt met groot vakmanschap. Goed gedaan Opel”, aldus de 55-jarige Klopp.
Opel-AstraSports-pih-juergen_klopp-22-rv.jpg

Klopps nieuwe Astra is verder voorzien van ergonomische AGR-sportstoelen, afgewerkt met zwart nappaleder (inclusief verwarming-, massage- en ventilatiefunctie). Naast Apple CarPlay en Android Auto-compatibiliteit omvat het infotainmentsysteem ook navigatie en een hifi-geluidssysteem. En dankzij Intelli-Air blijft de binnenlucht van de nieuwe Astra zo schoon mogelijk voor de bestuurder en passagiers.

Jürgen Klopp trad in 2012 aan bij Opel als merkambassadeur. Hij verscheen in meer dan 20 tv-commercials voor de Duitse autofabrikant.

[1] Voorlopige actieradius bepaald volgens de methodologie van de WLTP-testprocedure (R (EC) Nr. 715/2007, R (EU) Nr. 2017/1151). De werkelijke actieradius kan variëren onder dagelijkse omstandigheden en is afhankelijk van diverse factoren, met name van de persoonlijke rijstijl, routekenmerken, buitentemperatuur, gebruik van verwarming en airconditioning en thermische voorconditionering.
[2] De genoemde waarden voor brandstofverbruik en CO2-uitstoot voldoen aan de WLTP-homologatie (World Harmonized Light Vehicle Test Procedure). De WLTP vervangt de New European Drive Cycle (NEDC), de voorheen gebruikte testprocedure. Het brandstofverbruik en de CO2-emissies kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke uitrusting, opties en het formaat van de banden.