InterClassics Brussel opent vandaag de deuren voor 7e editie

18-11-22. De Ferrari Dino van Eric Clapton, de Benelux première van de nieuwe KTM en Smart SUV, een Bentley Art Car. Kortom: massa’s unieke oldtimers en classic cars vind je dit weekend op de 7e InterClassics Classic Car Show Brussels.
InterClassics-Brussel-22-poster.jpg

Van vrijdag 18 tot en met zondag 20 november 2022 kan je terecht in de Brusselse Heizelpaleizen 5, 6, en 7 voor de 7e InterClassics Classic Car Show Brussels. Autoliefhebbers kunnen op bijna 35.000 vierkante meter oppervlakte genieten van honderden unieke classic cars, young- en oldtimers. Op de beurs is er dit jaar speciale aandacht voor de 50ste verjaardag van de BMW M én de 75ste verjaardag van Ferrari. Eén van de blikvangers is zonder meer de Ferrari Dino 206 van voormalig eigenaar Eric Clapton. Verder is het ook uitkijken naar de Bentley Art Car van de in Brussel wonende Libanees-Armeense Jean Boghassian. Op InterClassics zijn er dit jaar ook twee primeurs in de Benelux. Naast de kennismaking met de elektrische Smart SUV, stelt DRM Sportscar nu vrijdag 18 november 2022 om 14u00 officieel het gloednieuwe straatmodel KTM X-Bow GT-XR voor in Paleis 5.
InterClassics-Brussel-22-KTM_X-Bow.jpg 

“Het is een trend die al een tijdje is ingezet en nu wordt bevestigd, dat bepaalde autoproducenten niet meer wachten op het autosalon in januari, maar er voor kiezen om al op onze beurs hun nieuwe wagens voor te stellen. Op InterClassics vind je allerlei autoliefhebbers: families en gezinnen, maar ook echte autoverzamelaars. Samen met o.a. AutoScout24 worden er auto’s verkocht, maar uiteraard is dat publiek ook interessant voor de producenten van nieuwe wagens en toekomstige verzamelstukken. De interesse voor de komende editie is bijzonder groot, want in de voorverkoop hebben we nu al meer tickets verkocht dan het voorbije jaar”, zegt beursorganisator Erik Panis.
InterClassics-Brussel-22-hal-overzicht.jpg 

Op dit moment is het al behoorlijk druk in de Brusselse Heizelpaleizen, waar alles in gereedheid wordt gebracht voor de 7de InterClassics Classic Car Show Brussel. Deze opent vanavond met een exclusieve Preview Night. Vrijdagochtend opent de beurs voor het grote publiek, van 10u00 tot 21u00. Op zaterdagen zondag kan je er van 10u00 tot 18u00 terecht om te genieten van een massa oldtimers, classic carsen youngtimers. Het centrale thema dit jaar is de 50ste verjaardag van de populaire BMW M, maar ook de 75ste verjaardag van de Italiaanse sportwagenfabrikant Ferrari. Op de beursposter zie je dit jaar een unieke Ferrari 250 GT SWB met racenummer 59, exact zoals hij in 1962 door de Ecurie Francorchamps werd ingezet. Op de beurs wordt ook de sterke band en de bijzondere relatie met de Belgische ‘Scuderia’ nog eens extra in de verf gezet. Door de samenwerking met de verzamelaars en het populaire AutoworldBrussels, vind je straks ook enkele topstukken uit de Ferrari-collectie, zoals een Ferrari F40, F50 en Enzo. 
InterClassics-Brussel-22-BMW-M1.jpg

ERIC CLAPTON
Met grote ogen wordt er in Brussel ook uitgekeken naar de komst van de Ferrari Dino 206, een wagen die een tijdje geleden nog tot de privécollectie behoorde van de Britse gitarist, componist en zanger Eric Clapton (‘Wonderfull Tonight’, ‘Tears In Heaven’, ‘Layla’). “Volgens de huidige eigenaar heeft de wereldberoemde artiest zelf nog mee gereden”, klinkt het bij beursorganisator Erik Panis. “Met de nodige zorg geven we deze wagen een mooi plekje op de beurs, want het is zeker één van de vele bijzondere wagens die we dit jaar mogen verwelkomen.” 

PRIMEURS
Een opvallende trend die zich de laatste jaren doorzet is dat autoproducenten niet langer meer wachten op het Autosalon, maar van de InterClassics Classic Car Show Brussel gebruikmaken om nieuwe modellen of toekomstige classic cars voor te stellen. “Op onze beurs wordt er niet alleen door de families en autoliefhebbers naar de mooie wagens gekeken, op de dagen zelf en nadien worden er ook wagens verkocht. Misschien is hét unieke aan ons verhaal dat wij zowel autoliefhebbers gedurende één weekend samenbrengen, maar ook verkopers en dealers. Wat dat laatste betreft werken we al enkele jaren rechtstreeks samen met o.a. Porsche, Lamborghini en Bentley. Door die succesvolle samenwerkingen hebben nu ook andere autoproducenten de weg naar ons gevonden”, zegt Erik Panis.

Naast de voorstelling van de elektrische Smart #1, is het ook uitkijken naar vrijdag 18 november, want dan wordt om 14u00 in Paleis 5 de gloednieuwe KTM X-Bow GT-XR officieel voorgesteld. “Het is een echte racewagen, gehomologeerd voor de openbare weg, geboren op het circuit. De unieke ingrediënten van de KTM vind je terug in dit model. In het oog springt het indrukwekkende elektrische systeem, waardoor de chauffeur onder een glazen koepel aan boord kan plaatsnemen, vergelijkbaar met een straaljager”, aldus de producent. Aan de wagen hangt een prijskaartje van om en bij de 285.000 euro. 

BENTLEY ART CAR
Auto- en kunstliefhebbers gaan op de komende InterClassics Classic Car Show Brussels echt hun hartje kunnen ophalen bij het art car-project van gerenommeerd, in Brussel wonende, Libanees-Armeense kunstenaar Jean Boghassian. Boghassian is één van de weinige kunstenaars die vuur tot zijn hulpmiddelen rekent. Met behulp van verschillende soorten fakkels maakt hij abstracte kunstwerken op diverse ondergronden. Het ontwerp op de Bentley GT3 is ontstaan vanuit drie fysieke werken, waarvan éénis gedigitaliseerd en op de wagen gedrukt. Deze racewagen stond aan de start van de Spa 24 uur in 2022 en wist op Hockenheim in de Ultimate Cup Series zelfs te winnen!
InterClassics-Brussel-22-Bentley_Art_Car.jpg

Het bijzondere aan dit team is de deelname van de uit Gosselies afkomstige Nigel Bailly. Na een motorongeluk op zijn 14e liep hij een dwarslaesie op. Dit hield hem niet tegen om zijn motorsportdroom waar te maken. In 2021 nam hij al deel aan de 24 uur van Le Mans in een Oreca 07-Gibson. Zijn stichtingYourGT stelt mensen met een handicap in staat om sporten uit te oefenen met een coach en ondersteuning. Zo kunnen ze zich verder in de sport ontwikkelen. Eerder dit jaar werden diverse race-geïnspireerde werken van Boghassian geveild. De opbrengst werd geschonken aan de stichting van Bailly. De auto is te zien in Palais 6 van Brussels Expo.

POPULAIR
Sinds 1 november zijn er in België nieuwe regels van toepassing voor oldtimerkeuring. “Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters beoogt met haar aanpassingen vooral duidelijke regels voor oldtimerliefhebbers, met verkeersveiligheid als prioriteit. Wij merken vooral dat de interesse is verschoven en dat eigenaars van oldtimers en classic cars steeds makkelijker kiezen om aanwezig te zijn op onze beurs, of ze te bezoeken. In vergelijking met de voorbije editie noteren we nu al een grotere voorverkoop voor komend weekend”, zegt Erik Panis. 

De 7e editie van InterClassics Classic Car Show Brussels vindt plaats van donderdag 18 t/m zondag 20 november 2022 in Brussels Expo. De klassieke autobeurs trekt traditiegetrouw veel kopers en liefhebbers. InterClassics Classic Car Show Brussels behoort met 35.000 m2 beursoppervlakte, meer dan 800 klassiekers en 300 exposanten tot een van de grootste klassiekerevenementen van de Europa. Informatie en entreetickets: www.interclassics.events