MILITEM FERŌX500 een supersport met 6.4-liter V8

16-7-22. MILITEM is een geregistreerd Italiaans bedrijf gespecialiseerd in het creëren van exclusieve, luxe automobielen.
MILITEM-FEROX500-22-rv.jpg

Het MILITEM programma laat Italiaanse ontwerp en techniek samengaan met Amerikaanse modellen, dit is symboliserend voor MILITEM’s missie: “American Tech- Italian Made”. MILITEM brengt iconische Amerikaanse modellen opnieuw tot leven met duidelijke “Made in Italy’ uitstraling om stijl en rijervaring te verbeteren, wat resulteert in unieke auto’s in het luxe segment.

MILITEM breidt op dit moment zijn pallet uit met een nieuw super sportief model: de FERŌX500, welke is voorzien van een V8 HEMI® krachtbron van 6.417 cc (392 cubic inches) goed voor 470 PK bij 6.000 tpm.

Voor de Nederlandse markt gaat MILITEM een speciale uitvoering leveren; de FERŌX500 VAN (2 plaatsen, 5 deurs en belasting aftrekbaar) en binnenkort ook de FERŌX Plug-in Hybrid 2.0 turbo motor van 380 PK.

FERŌX500 vertegenwoordigt de nieuwe EUV (Extreme Utility Vehicle) categorie; uiterst krachtige voertuigen passend voor elke inzet. Dit model is de ultieme uitdrukking van MILITEM’s sportieve versie en zorgt voor buitengewone prestaties, zowel op de weg alsook ernaast.

De FERŌX range was al goed vertegenwoordigd door de FERŌX en de FERŌX-T pick-up, authentieke Sport Utility Trucks (SUT) welke alle voordelen van een SUV met die van een pick-up truck combineert; beide zijn daarnaast in de ADVENTURE versie beschikbaar. Met de komst van de nieuwe FERŌX500, is er een lange lijst van uitvoeringen beschikbaar om uit te kiezen voor de liefhebbers die naar pure prestaties zoeken; het is een model dat accelereert van 0-100 km/h in slechts 4.5 seconden!

FERŌX500 is het vijfde model in het luxe MILITEM’s programma: het is het bijzondere resultaat van de samenwerking tussen ontwerpers, technici en bedreven ambachtslieden. Deze gecombineerde kennis heeft het uiterste in luxe, technologie en prestatie bijeengebracht, waar MILITEM geroemd om is.
Kracht, persoonlijkheid en volop adrenaline is wat dit nieuwe topmodel van MILITEM onderscheidt. Het kenmerkt zich door zijn sportieve uitstraling, kracht, prestaties en unieke motorgeluid. Het is gelijk een Europese doorbraak door het gebruik van een 6.4-liter V8 krachtbron: de FERŌX500 is ontwikkeld vanuit de Wrangler Rubicon 392, een model dat exclusief in Noord Amerika wordt verkocht.

Het maximale koppel van de 6.4-liter V8 bereikt 637 Nm bij 4.300 tpm, een uniek gegeven voor een voertuig in deze categorie. Trekkracht wordt verzorgd door 4WD via de transmissie met een acht-traps automatische TorqueFlite versnellingsbak die wordt aangestuurd door flippers aan het stuurwiel, een opstelling al geïntroduceerd door MILITEM op de FERŌX-T. 

FERŌX500 zorgt enerzijds voor 40% meer prestaties dan de 3.6-litre V6 FERŌX en toont de acceleratie van een supercar. Aan de andere kant, het behoudt de karakteristieken van een heuse off-roader mede dankzij het instelbare ophangingssysteem ontwikkeld door MILITEM
MILITEM-FEROX500-22-rzij.jpg

ONTWERP, SET-UP, TECHNOLOGIE
Het FERŌX500 project samenstellen, betekende een grote taak voor het uiterlijk en de techniek.
Beginnend met het exterieur, werd het ‘wide-body’ ontwerp voor de FERŌX behouden, maar de carrosseriedelen aan de voor- en achterzijden zijn aangepast. Deze veranderingen hebben het model een eigen uitstraling gegeven. Vanaf het begin moest het evenwicht bewaard blijven: kleur combinatie, chroom delen moeten helder en elegant zijn. Door de sterke sportieve invalshoek blijft dit evenwicht bewaard, mede door de uitstraling van de 22”MILITEM zwarte velgen.

MILITEM FERŌX500 beschikt over een aantal nieuwtjes welke het onderscheidt van de overige modellen. Duidelijke door de logo’s op de flanken en, in het bijzonder, door het ontbreken van het reserve wiel op de achterdeur. Hierdoor kon dit model geheel opnieuw worden ontworpen, mede door het weglaten van de air scoops. Deze veranderingen hebben het model eleganter en moderner gemaakt terwijl ook het uitzicht naar achter is verbeterd. Het geheel is stijlvol door de toepassing van een unieke kleurstelling van de carrosserie.

Aan de voorzijde, de matte carbon-fiber grille toont de nieuwe Dual Color, een zwart/rode kleurstelling, een kleurkeuze die ook in het interieur terug te vinden is. Het logo op de motorkap, naast de luchtinlaat geplaatst, is ook zwart net als de klemmen, scharnieren en zij-grille welke in de wielkasten zijn geplaatst. Het gebruik van carbon-fiber op o.a, de luchtinlaten is opmerkelijk. De cliënten kunnen, als optie, ook een LED strip in de bumpers die als parkeersensoren werken, bestellen.

Het exclusieve remsysteem, ontworpen door MILITEM in samenwerking met Powerbrake – een van de marktleiders op dit gebied – is het kroonjuweel van de FERŌX500. De remschijven aan de voorzijde zijn 370x34 mm, half zwevende schijven voorzien van gleuven, 72 ventilatiekanalen en oppervlakte coating met radiale expansie. In combinatie zijn er aluminium radiale klauwen voorzien van zes stainless stalen cilinders. Het geheel afrondend zijn er high-performance remblokken en luchtvaart kwaliteit remkabels in gevlochten staal. Aan de achterzijde heeft het remsysteem vier cilinders en combinatie met 370x32 mm schijven, ook hier met high-performance remblokken en leidingen in gevlochten staal.

Ook de nieuwe zwarte 22“x9,5” velgen zijn een exclusief ontwerp van MILITEM. De velgen zijn speciaal voor de FERŌX500 gefabriceerd met innovatieve Hybrid Forged Technology, uiterst licht en zeer slijtvast maar bestand tegen zware belasting. De sportieve uitstraling wordt onderstreept door de satijn zwarte afwerking. Straatbanden met de maat 325/50R22 kunnen worden gemonteerd, maar ook 35x12,50R22 off-road banden. Als optie zijn er de MILITEM Black Edition 20”x10” velgen voorzien van 35x12,5/R20 off-road banden.

Het nieuwe Black Performance Dual Exhaust systeem is intern bij MILLITEM ontwikkeld en is uitgerust met vier eindstukken en kleppen welke kunnen worden geactiveerd door een schakelaar op het dashboard om het geluid te kiezen passend voor de gekozen route. 

MILITEM FERŌX500 is een auto die verder gaat dan wat andere 4x4s kunnen doen. De meeste eer gaat naar het nieuwe MILITEM’s ophangingssysteem. De instellingen kunnen worden aangepast naar gelang van het wegdek mede dankzij de extra bodemvrijheid gecreëerd door het MILITEM 2”Lift-Kit. MILITEM performance schokdempers, voorzien van aparte dubbele gas hydraulics. De ophanging is van aluminium en gecoate carbon-fiber: een mechanisch hoogstandje. Het ophangingsdeel bestaat ook uit torsie bars welke gekalibreerd kunnen worden en tevens als efficiënte stuurdemper fungeert.

INTERIEUR
De cabine is door MILITEM geheel vernieuwd om aan de eisen van luxe te voldoen. Vandaag creëert MILITEM schoonheden met de hand afgewerkt: comfort en luxe bepalen het interieur. Deze onconventionele mix van een agressieve muscle car en een luxe cabine is wat we bij MILITEM terugvinden. De functionaliteit van de auto mag nooit tussen beide komen bij de zoektocht naar de juiste materialen.

De stoelen zijn ontworpen door MILITEM, met de oorsprong uit de autosport, en zijn voorzien van geïntrigeerde hoofdsteunen. De ergonomische stoelen zorgen voor optimale comfort en geven de meest efficiënte rijpositie en zorgt daarmee dat de bestuurder in complete controle is en dat alle bedieningsorganen binnen handbereik zijn. De nappa lederen en ALCANTARA® finish in contrasterende kleuren onderstreept de sportiviteit. De lederen uitvoering vinden we ook terug in het dashboard, instrumenten paneel, stuurwiel, versnellingspook, deurpanelen en afwerking van het bagage deel, in goede harmonie met carbon-fiber. MILITEM is ook de eerste fabrikant die een glanzend carbon-fiber interieur pakket aanbiedt: deur handles, het stuurwiel en console zijn in carbon-fiber.

Ook het door MILITEM ontworpen stuurwiel vindt zijn oorsprong in de autosport; afgerond aan de onderzijde en voorzien van een ‘bullseye’ aan de bovenzijde om de wielen in de juiste richting te sturen wanneer het gaspedaal hard wordt ingetrapt. Ook hier is er een mogelijkheid tot een combinatie van leder, ALCANTARA® en carbon-fiber. Elke MILITEM cliënt kan haar/zijn auto verder personaliseren door een grote keuze van leder, materialen (Denim) en kunststoffen.

Door details van de geheel zwarte afwerking wordt een extra luxe en sportieve finish gegeven aan de gehele cabine. In de centrale console bevindt zich de schakelaar om het multi-color interieur licht te activeren: ook dit is een exclusieve uitvoering in de FERŌX modellen, te samen met de LED en de treeplank, welke automatisch inschuift, als een standaard uitrusting.
MILITEM-FEROX500-22-dash.jpg  

Opsomming van de belangrijkste modificaties door MILITEM uitgevoerd op de FERŌX500:

MILITEM “RWD”, het verwijderen van het reserve wiel van de achterdeur, hierdoor worden
luchtinlaten gecreëerd
MILITEM 370 mm schijfremmen voor met ‘semi-floating bell’ met zes cilinders en luchtvaart kwaliteit remleidingen in gevlochten staal
MILITEM 370 mm schijfremmen achter met ‘semi-floating bell’ met vier cilinders en luchtvaart kwaliteit remleidingen in gevlochten staal
MILITEM zwarte velgen 22”, hybride gehard, met 325/50R22 straatbanden
MILITEM mat zwarte dubbele performance uitlaat met vier uiteinden met eindstukken die door de bestuurder via een schakelaar kunnen worden geactiveerd
MILITEM kleur op alle externe carrosseriedelen zoals
Achterlicht units in kleur code
Zwarte achterdeur scharnieren
Zwarte motorkap vergrendelingen
Zwart 500 motorkap logo
Zwarte motorkap
Zwarte roosters
MILITEM spatlap roosters in carbon-fiber
MILITEM grille 500 line, in twee kleur, zwart met rood
MILITEM voorstoelen met sportieve vormgeving
MILITEM interieur carbon-fiber kit in high-gloss finish
MILITEM super sport stuurwiel in high-gloss carbon-fiber

Gelijk aan de standaard FERŌX, is dit model uitgevoerd met:
MILITEM rooster profiel in matte carbon finish
MILITEM ALCANTARA® pakket
MILITEM multicolor interieur verlichting
MILITEM LED strip geïntegreerd in de voorbumper
MILITEM parkeersensoren aan de voorzijde
MILITEM matte LEDs
MILITEM elektronisch inklapbare treeplank
MILITEM-FEROX500-22-la.jpg

OVERIGE KENMERKEN
De Fuel Saver Technology in het motor management deactiveert de helft van het aantal cilinders wanneer geen maximaal vermogen gewenst is, wat het brandstofverbruik duidelijk verlaagd. De grote luchtinlaat op de motorkap zorgt voor extra koeling voor de motor. Verschillende drive modes kunnen worden geselecteerd in de 4WD selectie en betreffende off-road settings, veiligheidskenmerken, infotainment als bij de oorspronkelijke versies. 

De MILITEM FERŌX500 behoudt de uitgesproken karakteristieken van de Wrangler 392 met een driedelige hard-top, in de kleur van de body, welke gemakkelijk is te demonteren. Het is als optie ook mogelijk een elektrische soft-top te installeren, in combinatie met een demontabele achterraam wat een breder panorama geeft alsof men een volledige cabrio rijdt!

De FERŌX500 vertegenwoordigt de meest ultieme vorm van MILITEM’s combinatie van Amerikaanse techniek en Italiaanse uitstraling; een perfecte combinatie van Amerikaanse DNA en Italiaanse vakmanschap. MILITEM herdefinieert iconische Amerikaanse modellen met een Italiaanse smaak en uitstraling. De fabrikant creëert hiermee exclusieve modellen voor het luxe markt. Men ziet in de details hoe MILITEM’s waarde en unieke benadering kan worden gemeten.

De verkoopprijs van de MILITEM FERŌX500 begint bij € 149.500 excl BTW

Elk MILITEM model heeft een Europese garantie van 36 maanden of 100.000 kilometer.
MILITEM voertuigen beschikken over een Europese homologatie en voldoen aan de Duitse TUV veiligheidsnormen, een van ’s werelds meest toonaangevende norminstituten..

De eerste showroom van MILITEM werd geopend in Monza, maar het commerciële netwerk omvat drie verkooppunten in Italië: Bologna, Padua en Mantua. MILITEM heeft ook vertegenwoordigingen in het vorstendom van Monaco en in Düsseldorf en Berlijn in Duitsland. Meer dealers volgen binnenkort; in Nederland en in de komende maanden in Oostenrijk, Zwitserland, Polen, Tsjechië en in Slowakije.