BMW Motorrad 10 jaar op rij marktleider in Nederland

BMW motorrad 10 year 20 1010-1-20. BMW Motorrad heeft het klaargespeeld om tien jaar overall marktleider te worden. Een prestatie die door geen enkel ander land is geleverd in de bijna honderd jaar.

 

 

Bovendien werd het 2002-verkooprecord van 2018 al op 25 oktober 2019 verbroken. Op de laatste dag van het jaar eindigde de teller op 2.302 registraties. 123 meer dan de directe concurrent en nummer 2 in de markt Yamaha.

“Deze exceptionele prestatie betekent dat onze dealers behoren tot de beste van Nederland, én de wereld”, aldus Tom Crooijmans, Head of BMW Motorrad. “Tegelijkertijd hebben zij samen met mijn team op een consistente wijze keihard gewerkt om ook in het tiende opeenvolgende jaar de concurrentie voor te blijven en deze ultieme overwinning te behalen. Maar het allerbelangrijkste is het vertrouwen dat wij als BMW Motorrad al jarenlang van onze trouwe klanten mogen ontvangen. Zij hebben de afgelopen jaren keer op keer voor onze producten gekozen en ons deze zege gebracht. Wij zetten uiteraard alles op alles om ook in de toekomst aan hun hoge verwachtingen te blijven voldoen.”
BMW motorrad 10 year 20 groep

Stefanie Wurst, Algemeen Directeur BMW Group Nederland: “Ik ben heel trots op het BMW Motorrad team en de gehele dealerorganisatie. De achttien BMW Motorrad dealers hebben heel veel geïnvesteerd in professionalisering, automatiseringsprocessen en systemen en dat betaalt zich nu uit. BMW Motorrad is veel meer dan een motorfietsfabrikant. Wij leveren een beleving, een ervaring en dat in een land als Nederland dat vele culturen kent. Het is daarom heel goed om te zien dat elke dealer haar eigen identiteit behoudt die aansluit bij haar klanten.”
BMW motorrad 10 year 20 10

Bij BMW Motorrad is er voor elke categorie motorrijder een machine die tot in detail is ontwikkeld en beproefd voor een specifieke beleving van motorrijden. Van Heritage, Roadster en Urban Mobility tot Sport, Tour en Adventure. Crooijmans vervolgt: “De BMW R 1250 GS is ons paradepaard en het model dat in het afgelopen decennium ons succes voor een groot deel heeft bepaald. Heel veel motorliefhebbers in Nederland kiezen voor deze avonturenmachine. Het is een motorfiets waarmee je net zo gemakkelijk een wereldreis maakt, als dagelijks op en neer naar je werk rijdt.”

Voor duurzaam succes, blijven focus en ontwikkeling ontzettend belangrijk. Crooijmans: “Buiten de introductie van nieuwe modellen of met het betreden van het cruiser segment met de R 18 later dit jaar, zullen we ook onze digitale focus verder ontwikkelen om te waarborgen dat élke klant op élk moment de beleving en ervaring krijgt die hij of zij mag verwachten van BMW Motorrad.”