Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

CALDONAZZOMEER ONTVANGT EUROPESE BLAUWE VLAG

Valsugana 2013 merenFeest in de Italiaanse regio Valsugana. Want naast het meer van Levico is nu ook het meer van Caldonazzo getooid met een eco-label.

 

Het Caldonazzomeer, het grootste in Trentino gelegen meer, heeft deze week de prestigieuze internationale onderscheiding van de Europese blauwe vlag ontvangen. Dit ter bevestiging van de inspanningen van Valsugana voor een milieu bewust toerisme.

Samen met het Levicomeer, het andere meer in Valsugana, dat vorig jaar deze onderscheiding heeft ontvangen, zijn er dus twee meren in Trentino met de Europese Blauwe Vlag van de FEE Foundation of Environmental Education. Deze internationale non-profit organisatie, zonder overheidssteun met zetel in Denemarken, is wereldwijd actief en op dit moment aanwezig in 60 landen op 5 continenten.

Valsugana 2013 meren

De Europese Blauwe Vlag is een eco-label ter certificering van de milieu kwaliteit die jaarlijks in 41 landen aan toeristische badplaatsen wordt toegekend. Diverse criteria t.a.v. de natuur en het behoud hiervan, evenals politieke keuzes die worden gemaakt ten gunste van de zorg en aandacht voor het milieu, vormen de basis voor de beoordeling. Tot de vele criteria behoren ook de kwaliteitsbeoordeling van het zwemwater, voorlichting m.b.t. het milieu, de stranden, faciliteiten, strand paviljoens, het toerisme, de vissport en afvalverwerking. In het bijzonder voor de deelname van het Caldonazzomeer – gepromoot door 4 gemeenten zijnde Caldonazzo, Calceranica, Pergine Valsugana en Tenna – zijn de resultaten van fundamenteel belang, zoals de waterkwaliteit, de initiatieven van de diverse gemeenten ter vergroting van het bewustzijn voor de natuur, de gescheiden afvalinzameling, de aanwezigheid van de biotoop en de wandelroutes maar ook de afwezigheid van afvalwater in het meer.

Valsugana - meer van Coldanazzo s. cristoforo 4

Het Caldonazzomeer is ‘s zomers een geliefde locatie voor een ontspannen vakantie, het beoefenen van watersport, het maken van fietstochten o.a. over het fraaie fietspad van Valsugana en het maken van wandeltochten door het Lagorai gebergte. Het Caldonazzomeer, zwemmen is mogelijk van mei tot september, heeft diverse openbare stranden, bad paviljoens, restaurants en watersport centra voor het beoefenen van o.a. kanovaren, waterskiën, zeilen en stand up paddle. Als accommodatie is er keuze uit hotels, campings, B&B en appartementen, voor een vakantie met het hele gezin, in het teken van ontspanning en sport in direct contact met de natuur.
Meer informatie over Valsugana vind je in de linkerbalk op deze website en op: www.visitvalsugana.it

Valsugana fietsroute langs meer van Coldanazzo

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Aanvullende gegevens