Bentley 21 inch winterwielenset voor alle modellen

Bentley Continental GT Winterbanden 21 rv13-11-21. Bentley introduceert voor het komende winterseizoen nieuwe 21 inch winterwielensets. Voor de meest eenvoudige manier om zomer- en winterbanden te wisselen.

 

 

Voor Bentley-rijders die hun auto willen voorzien van frisse nieuwe looks, levert het merk nu elegante 21 inch lichtmetalen velgen die passen bij de verbeterde winterprestaties van de Pirelli-winterbanden van Bentley.
Bentley Continental GT Winterbanden 21 band 

Bentley presenteert vier 21 inch winterwielensets: één voor de Continental GT, GT Convertible en Flying Spur, één voor de Continental GT Speed en twee voor de Bentayga. Dankzij de speciaal ontwikkelde winterbanden - die zorgen voor maximale veiligheid bij lagere temperaturen - kunnen eigenaren blijven genieten van de prestaties van hun Bentley, ook tijdens de meest barre weersomstandigheden. Continental GT- en GT Convertible-rijders kunnen deze winter voor het eerst kiezen voor een prachtige lichtmetalen tienspaaks velg die in donkergrijs is gelakt en een glanzende afwerking heeft. 

Winterse eigenschappen
Winterbanden zijn bij lage temperaturen (onder 7°C) veel effectiever dan zomerbanden en zorgen voor maximale tractie en prestaties op koud asfalt, sneeuw en ijs. Drie bijzondere ontwerpkenmerken van winterbanden maken dit mogelijk. 

Profiel van het loopvlak 
De banden hebben extra groeven of uitsparingen die helpen om water te verplaatsen en die er ook voor zorgen dat de banden zich in sneeuw en ijs kunnen vastbijten. De extra randen van de groeven zorgen voor grip in de sneeuw. Het profiel is visueel meer open. 

Bandencompound 
Winterbanden hebben een zachtere rubbersamenstelling dan een zomerband die meer silica bevat, waardoor het rubber zacht en soepel blijft bij lagere temperaturen. Zomerbanden worden in winterse omstandigheden stijver en vormen zich niet naar het wegdek. Dat vermindert de grip.

Blok- en profielontwerp 
Door het speciale ontwerp van de winterband ‘trilt’ het rubber tijdens het rijden onmerkbaar, waardoor sneeuw of wegafval als het ware wordt uitgeschud. De grote open groeven laten water weglopen en zorgen voor een goede zijdelingse stabiliteit. Ter vergelijking: de kleine groeven op zomerbanden zouden bij dezelfde weersomstandigheden verstopt raken en veel minder effectief zijn.
De Pirelli-winterbanden van Bentley zijn speciaal ontworpen om ervoor te zorgen dat de auto tijdens de koude wintermaanden zoveel mogelijk grip heeft en vergelijkbaar rijdt als een zomerband op een droge, warme dag.
Bentley Continental GT Winterbanden 21 rv

Grand Touring tijdens alle seizoenen
De vier nieuwe winterwielensets bieden het hoogste prestatie- en veiligheidsniveau en geven Bentley-rijders vertrouwen tijdens de wintermaanden. Voor meer informatie over de beschikbaarheid kunnen klanten contact opnemen met hun Bentley-vestiging.