Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Bretagne viert 25-jarig jubileum Vieilles Charrues

Bretagne Temps Fete27-3-16. 2016 belooft een feestelijk jaar te worden voor Bretagne. Het muziekfestival Vieilles Charrues viert zijn 25e verjaardag.

 

 

En er is meer te vieren. De Champs Libres bestaat 10 jaar, het maritieme festival Temps Fête wordt al 30 jaar gevierd… Een greep uit de verjaardagsfeestjes die Bretagne dit jaar viert!

25e verjaardag voor de Vieilles Charrues
Het grootste muziekfestival van Frankrijk, de “Vieilles Charrues”, beleeft in 2016 zijn 25e editie. Van 14 tot en met 17 juli wordt het rustige dorpje Carhaix omgetoverd tot een waar festivalterrein en worden meer dan 200.000 bezoekers verwacht. Vier dagen lang zijn er op de vier podia concerten van Bretonse, Franse en internationale artiesten als Lana Del Rey, Editors en Major Lazer.
Meer informatie: http://www.vieillescharrues.asso.fr/

Bretagne Vieilles Charrues

10-jarig bestaan Champs Libres met Bretons tintje
Image“Les Champs Libres” in Rennes is een bijzonder en origineel gebouw dat erg geliefd is onder de rennais. Het huisvest een museum, bibliotheek (5 verdiepingen!), een wetenschappelijke ruimte en een restaurant met zonnig terras. Om haar 10-jarig bestaan te vieren organiseert dit culturele centrum van 25 maart tot 28 augustus een expositie met recent werk van de Bretonse broers Bouroullec, twee grote figuren in de internationale designwereld. Daarnaast organiseert de Champs Libres verschillende evenementen en activiteiten voor publiek van alle leeftijden.
Meer informatie: http://www.leschampslibres.fr/

Bretagne Gebroeders Bouroullec

30 kaarsjes voor Temps Fête
Van 19 tot en met 24 juli ontvangt het 30-jarige festival Temps Fête 1000 schepen, 3000 zeemannen en 600 artiesten in de haven van Douarnenez. Op het water wordt een indrukwekkend schouwspel verzorgd tijdens de verschillende parades, races en behendigheidswedstrijden. Op de kaden van de sfeervolle haven Port Rhu worden concerten georganiseerd en films geprojecteerd op het zeil van een boot. Kinderen kunnen kennismaken met de zeilsport of leren klimmen in de mast. Daarnaast heeft het festival voor haar 30e verjaardag nog vele extra verrassingen in petto!
Meer informatie: http://www.tempsfete.com/

Bretagne Temps Fete

Openingsfeest van het Museum van Pont-Aven
Geen jubileum, maar wel een feestelijke gelegenheid: de opening van het gerenoveerde museum van Pont-Aven. Het kunstdorpje Pont-Aven dankt haar bekendheid aan haar beroemdste gast, Paul Gauguin, die samen met andere schilders de School van Pont-Aven vormde. Het eerste museum ter wereld dat gewijd is aan deze School van Pont-Aven heeft na een drie jaar durende verbouwing een ingrijpende gedaanteverandering ondergaan. De oppervlakte is verdubbeld, de expositieruimtes zijn opnieuw ingericht en met behulp van multimedia kijkt de bezoeker met een nieuwe blik naar de wereld van Gauguin en zijn vrienden. Een geslaagde renovatie van een museum dat zeker een bezoek waard is!
Meer informatie: http://www.museepontaven.fr/

Bretagne Musee Pont Aven

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Aanvullende gegevens