Nationale Buitenspeeldag voor peuters op 12 juni

Nationale Buitenspeeldag 19 Strider 1096-6-19. Woensdag 12 juni, Nationale Buitenspeeldag, wordt Kartcentrum Lelystad omgetoverd tot Adventure Zone voor het van oorsprong Amerikaanse kinderfietsmerk Strider Bikes.

 

In samenwerking met Strider Bikes wordt een avontuurlijk evenement georganiseerd met (loop)fietsjes voor de allerkleinsten. Deze middag kunnen kinderen van 2, 3 en 4 jaar heerlijk buitenspelen op de outdoor kartbaan van Kartcentrum Lelystad, die voor deze gelegenheid omgetoverd is tot een speelse Adventure Zone. Hier worden stoere kids uitgedaagd om avontuurlijke testrondjes te rijden op zogenaamde balance bikes. Deze (loop)fietsjes van Strider Bikes geven jonge kinderen de kans om hun balans en coördinatie te ontwikkelen en op den duur papa en/of mama op twee wielen voorbij te crossen. Strider Bikes, opgericht in 2007, heeft wereldwijd meer dan 2 miljoen ‘balance bikes’ verkocht en is al verkrijgbaar in ruim 75 landen. Strider Bikes opende begin vorige maand hun Europese hoofdkantoor in Nederland en trakteert om dit te vieren de allerjongsten op dit buitenspeelevenement. Voor meer informatie: https://strider-bikes.nl/
Nationale Buitenspeeldag 19 Strider 244
Adventure Zone 
Programma woensdag 12 juni:
13.00 uur Aanvang bij Kartcentrum Lelystad
13.30 uur Startschot Adventure Zone 
15.30 uur Einde evenement LocatieKartcentrum LelystadTalingweg 898218 NX Lelystad

“De Nationale Buitenspeeldag is dé dag bij uitstek om hele jonge kinderen de mogelijkheid te bieden de wereld vanaf een fiets te ontdekken. Om van deze dag iets speciaals te maken hebben wij de samenwerking gezocht met Kartcentrum Lelystad, zodat stoere kinderen van 2, 3 en 4 jaar onze Adventure Zone met loopfietsjes kunnen uitproberen. De Adventure Zone bestaat uit een spannend parcours met zogenaamde ramps, pionnen en andere obstakels”, aldus Ricardo Correia, Global Managing Director van Strider Europe BV.
Nationale Buitenspeeldag 19 Strider wedstrijd
‘Van jongs af aan fietsen vergroot bewegingswereld gezin’
Nederland heeft een prachtige fietscultuur. Het was voor ons dan ook een logische keuze om ons Europese hoofdkantoor hier te vestigen. Ons doel is om de mobiliteit van jonge kinderen te vergroten en hen de wereld vanaf een fiets te laten ontdekken. Hierdoor verandert ook de familiedynamiek: als kinderen zichzelf kunnen voortbewegen op loopfietsen, hoeven zij niet voortgeduwd te worden in wandelwagens of gedragen te worden. De bewegingswereld van ouders én hun kinderen wordt groter, ze kunnen vaker naar buiten én ze zijn in beweging. Door de Nederlandse fietsmentaliteit als voorbeeld te nemen, hopen we heel Europa binnenkort de liefde voor fietsen bij te brengen. Dat doen we door jonge kids in aanraking te brengen met het plezier van fietsen en hun ouders de voordelen van Strider Bikes te laten zien.” aldus Correia.
Nationale Buitenspeeldag 19 Strider 109
Over Strider Sports International, Inc.
Strider creëert en inspireert toekomstige generaties fietsers door jonge kinderen vanaf 6 maanden oud hun eerste fietservaring te geven. Met de Baby Bundle voor baby’s, gepatenteerde balance bikes (loopfietsen) voor peuters, fietsen voor oudere kinderen en speciale fietsen voor kinderen met een beperking, biedt Strider een revolutionaire manier om te leren fietsen. Strider Bikes, opgericht in 2007 door entrepreneur Ryan McFarland, heeft wereldwijd al meer dan 2 miljoen balance bikes verkocht en is verkrijgbaar in meer dan 75 landen. Voor meer informatie https://strider-bikes.nl/