Waterscouts bouwen zelf een nieuwe sleepboot

Scouts sleepboot bouw 19 la29-4-19. Scoutingvereniging Admiraal de Ruyter wil dat de nieuwe sleepboot voor het einde van het jaar in het water ligt. Een ambitieus project. Vooral omdat de scouts de boot helemaal zelf bouwen.

 

 

De leden van Scoutingvereniging Admiraal de Ruyter uit Krimpen aan de Lek zijn sinds januari 2018 begonnen aan een ambitieus project: de scouts hebben besloten om zelf een nieuwe sleepboot te bouwen voor hun Scoutinggroep. Via crowdfunding en sponsoring verzamelen de scouts geld in, maar het bouwen doen zij helemaal zelf: er is genoeg kennis en ervaring aanwezig binnen de vereniging.
Scouts sleepboot bouw 19 ra

Voor een waterscoutinggroep als Scoutingvereniging Admiraal de Ruyter is een goede sleepboot onmisbaar op het water. Tijdens de bijeenkomsten van de groep, die voornamelijk in het teken staan van sport en spel, gaan de jeugdleden het water op in zes lelievletten en vier juniorvletten. Door de stroming en de drukke beroepsvaart op de Lek is een goede sleepboot erg belangrijk voor de veiligheid van de leden.

Kris Blanken, werkzaam als assistent project manager bij scheepswerf Zwijnenburg en al van jongs af aan lid van de waterscouts: ‘De oude sleper heeft vele jaren dienst gedaan, maar zo’n drie jaar geleden al staken wij de koppen bij elkaar om voor een nieuwe sleper te gaan zorgen. Wij hadden een flink eisenpakket waaraan de boot moest voldoen en met alle kosten die daarmee gepaard gaan was er maar één uitkomst: zelf bouwen. Een geweldig en leerzaam project waarmee wij ook jongeren enthousiast weten te maken voor de scheepsbouw, havens en logistiek.’
Scouts sleepboot bouw 19 la

Voor het einde van 2019 hopen de waterscouts het project te hebben afgerond. Echter zijn zij daarvoor afhankelijk van sponsoren en de uren die de vrijwilligers in het project kunnen stoppen. Na afronding zal de boot traditioneel gedoopt worden voor hij het water op gaat.