Griekenland online het meest gezochte vakantieland

Griekenland architecture beach boats12-10-18. Griekenland is het populairste vakantieland als we kijken naar het online zoekgedrag van Nederlandse consumenten. Voor verre reizen staat Japan op 1.

 

 


Over de afgelopen 12 maanden werd er gemiddeld 11.000 keer gezocht via Google naar de combinatie Griekenland en vakantie. Dit is ruim 3.500 keer meer dan het op een na populairste land, Turkije, dat gemiddeld 7.500 per maand werd gezocht.

Griekenland architecture beach boatsOnline marketingplatform SEMrush deed de afgelopen 12 maanden onderzoek naar het zoekgedrag in Google van Nederlandse consumenten in relatie tot vakantiebestemmingen. Het onderzoek nam puur zoekgedrag onder de loep, kortom, er is onderzoek gedaan naar de intenties van Nederlandse consumenten. 

Resultaten Vakantie
Griekenland grafiek 18 vakantie

Japan meest gezocht voor langere reizen
Het onderzoek toont verder aan dat Nederlanders het vaakst naar Japan zoeken als ze meer willen weten over reizen. Ruim 1.250 maal per maand wordt er door Nederlanders gezocht naar de zoekterm Japan in combinatie met reizen. Onder reizen wordt veelal een langere trip naar een verre bestemming bedoelt. Kortom, Japan is momenteel het populairst onder Nederlanders die op zoek zijn naar langere reizen. Op de tweede plaats komt Canada en op de derde plaats Vietnam. 

Resultaten voor Reizen
Griekenland grafiek 18 reizen

Tickets Thailand het populairst
In combinatie met de zoekterm tickets verschijnen totaal andere landen in de top 10. Over de afgelopen twaalf maanden is Thailand het land waarvan de gemiddelde Nederlander momenteel het vaakst naar tickets zoekt. Gemiddeld werd dit 780 keer per maand gezocht. Na Thailand komt Suriname, een populaire bestemming onder veel Surinaamse Nederlanders. Op de derde plaats komt Malta. 

Resultaten Tickets
Griekenland grafiek 18 tickets

Over het onderzoek
Het onderzoek werd in de maanden september 2017 - september 2018 uitgevoerd door online Marketingplatform SEMrush. Hierin zijn alle buitenlandse bestemmingen meegenomen. SEMrush is gespecialiseerd in online marketing en wordt gebruikt door vooraanstaande merken als Booking.com, Disney, HP en eBay.