BYD met nieuwste modellen naar de Autoshow van Parijs 2022

31-7-22. BYD zal aanwezig zijn op de autotentoonstelling van Parijs in 2022 en daar het merk, het modellenportfolio en de technologie aan het Europese publiek presenteren.
BYD-Mondial-Paris-22-poster.jpg

Het nieuws volgt op BYD’s recente aankondiging dat het merk in het vierde kwartaal van 2022 met zijn technologisch hoogstaande serie alternatief aangedreven personenauto’s de groeiende Europese markt zal betreden. 

Noorwegen is een effectieve proeftuin gebleken voor BYD in Noord-Europa. In 2021 introduceerde BYD succesvol de TANG SUV aan Noorse klanten en kreeg veel positieve reacties op het model. Om die reden sloot BYD vervolgens overeenkomsten met dealers in Europa om het succes verder voort te zetten. Door middel van deze partnerships kan BYD een groter deel van de Europese markt bedienen en het merk presenteert daarom de nieuwste line-up van personenauto’s met alternatieve aandrijving en innovaties op een niet te missen stand op de autoshow van Parijs.
BYD-Mondial-Paris-22-Tang-SUV.jpg  

BYD’s innovaties op automotive-gebied zijn gebaseerd op dertig jaar expertise in onderzoek en ontwikkeling naar batterijen en wereldwijd baanbrekende prestaties op het gebied van oplossingen in elektrische mobiliteit. Deze kennis en toewijding aan de ontwikkeling van batterij-aangedreven voertuigen is de sleutel geweest voor BYD om wereldwijd marktleider te worden in voertuigen met alternatieve aandrijving, zowel voor zakelijk als privé-gebruik. BYD levert inmiddels al meer dan 2,1 miljoen klanten service en bereikte in de eerste helft van 2022 opnieuw een mijlpaal door meer dan 640.000 personenauto’s met alternatieve aandrijving te verkopen. 

BYD heeft een gedegen langetermijnvisie op elektrificatie van transport. Het merk focust op ontwikkeling en evolutie van duurzame technologie om de wereldwijde uitstoot van koolwaterstoffen te verminderen, en biedt daartoe niet-vervuilende alternatieven voor voertuigen met een verbrandingsmotor. Daarnaast gelooft BYD in de toegevoegde waarde van het opzetten van regionale samenwerkingen om de verandering te versnellen en klanten lokale service te bieden. 

BYD heeft wereldwijd een lange historie als het gaat om auto’s op alternatieve brandstoffen en heeft veel ervaring in de industrie. De eerste keer dat BYD zich presenteerde op een Europese autotentoonstelling was op de Autoshow van Geneve in 2008. Daar werd de F3DM gelanceerd, de eerste plug-in hybride ter wereld, ontwikkeld, ontworpen en onthuld door BYD. Nu, veertien jaar later, kiest BYD voor de Autoshow van Parijs om te laten zien dat het merk enthousiast een modellenlijn van personenauto’s met alternatieve aandrijving gaat aanbieden aan klanten in Europa.
BYD-Mondial-Paris-22-Geneève-2008.png 

Michael Shu, algemeen directeur van BYD Europe en de divisie Internationale Samenwerking: “We zijn verheugd om het merk BYD en onze nieuwste, innovatieve personenauto’s voorzien van toonaangevende technologie aan klanten in Europa te kunnen aanbieden. We zien er naar uit om samenwerkingen aan te gaan met Europese dealerpartners en in deze roerige tijd onze klanten te bedienen met innovatieve, duurzame oplossingen en uitgebreide lokale ondersteuning, van sales tot aftersales. Dat we in Parijs onderdeel mogen zijn van het prestigieuze internationale evenement van de automotive-industrie is het perfecte moment om onze oplossingen in elektrische mobiliteit te laten zien aan Europa. Daarnaast onderschrijft het onze toewijding aan duurzaamheid in onze sector, waarbij wij het wereldwijde ‘Cool the Earth by 1℃’-initiatief ondersteunen.”