Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

België is ook voorbereid op de wintersport

Oostbelgie winter skiers1-12-17. Lage temperaturen en sneeuw zouden in december voor winterse taferelen in de Belgische Oostkantons kunnen zorgen.

 

 

Of de sneeuwlaag voldoende dik zal zijn om te wintersporten, is volgens de weersvoorspellingen eerder onwaarschijnlijk. Toch zijn de meeste skicentra voorbereid op de eerste toeloop.

Oostbelgie winter mensen

Foto's: © Dominik Ketz 

“Ik ga er niet van uit dat er dit weekend voldoende sneeuw zal zijn om te langlaufen”, zei Alexandre Fechir van skicentrum Signal de Botrange in de Hoge Venen. „Bij een bevroren ondergrond hebben we minstens een sneeuwlaag van 10 cm nodig. Als de ondergrond zoals nu nog vochtig is, moet er al minstens 15 cm liggen om over goede omstandigheden te spreken en de pistes te kunnen openen”.

Oostbelgie winter skis

In de Hoge Venen waar de langlaufpistes van verschillende centra gemeenschappelijk gebruikt worden, heeft men zich grondig voorbereid op het nieuwe seizoen. Er is een nieuwe dienst voor het aanleggen van de langlaufsporen en op enkele plaatsen worden moeilijke passages verbeterd. Ook de skicentra in de Belgische Eifel zijn klaar voor een vroege start van het winterseizoen „We hebben ons materiaal vernieuwd en zijn goed voorbereid op het skiseizoen”, vertelde Günther Schleck die in Rocherath het Eifelskicentrum uitbaat. Ook hij was eerder onzeker over wat men juist mag verwachten van de aangekondigde sneeuwval.

Oostbelgie winter skiers

Hoeveel sneeuw er ook zal vallen, de Oostkantons zijn voorbereid op het eerste winterweekend. Bij vriestemperaturen en onder een wit sneeuwtapijt zijn de Oostkantons de ideale bestemming voor winterwandelingen. In de Hoge Venen, de Belgische Eifel of in het Ourdal zijn er verschillende wandelroutes, die in de winter meer dan de moeite waard zijn. Meer informatie hierover vindt u op de website van het Toeristisch Agentschap Oost-België via https://www.eastbelgium.com/plezierwandelingen.

Alle informatie over de wintersportcentra in de Oostkantons en het actuele sneeuwbericht vindt u via https://www.eastbelgium.com/nl/beleven/wintersport.

Wie regelmatig op de hoogte wil gehouden worden van het weerbericht in de wintersportregio van de Oostkantons, kan zich inschrijven via de wintersport-module. Via e-mail ontvangt u dan een regelmatige update van het sneeuwbericht. Inscrijvingen onder: https://www.eastbelgium.com/nl/beleven/wintersport/sneeuwbericht

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Aanvullende gegevens