Concours d’Elegance Paleis Soestdijk op 26, 27 en 28 augustus

11-5-22. Het Concours d’Elegance Paleis Soestdijk keert terug van twee jaar weggeweest!
Concours-Soestdijk-22-Ferrari-F40.jpg

In het weekend van 26, 27 en 28 augustus vormt de paleistuin het sfeervolle decor van dit toonaangevende evenement. Centraal thema is verleden, heden en toekomst. Tevens worden de schijnwerpers gericht op diverse jubilerende merken, modellen en clubs.

Behalve de mooiste historische automobielen, dingen ook de parels uit het heden en de toekomst mee naar de prijzen. Een primeur voor het Concours d’Elegance, waarmee de organisatie wil benadrukken dat er in de toekomst beslist ruimte blijft bestaan voor de liefde voor auto’s.
Concours-Soestdijk-22-deelnemers.jpg

Ferrari-jubilea
Het Concours d’Elegance is onderverdeeld in diverse categorieën. Een van deze categorieën is ’75 jaar Ferrari’. Er is veel te vieren rond het merk. Dit jaar bestaat het merk 75 jaar, is de firma Kroymans 50 jaar verbonden aan Ferrari en is het 40 jaar geleden dat de Ferrari Club Nederland (FCN) werd opgericht. Een spectaculaire Ferrari-klasse mag dus niet ontbreken en het Louwman Museum brengt de beroemde Ferrari 500 Superfast uit 1965 van prins Bernhard terug naar Paleis Soestdijk.

Twee unieke displays
Veritas is een andere historische naam die extra aandacht krijgt met een bijzondere privécollectie in de paleistuin. Ook is een paviljoen ingericht voor Nederlandse carrosseriebouwers, die met name voor de Tweede Wereldoorlog, de mooiste koetswerken plaatsten op rollende chassis.

Klassiekers van de toekomst
Diverse automerken, waaronder Bentley, Porsche en Alpine, grijpen de gelegenheid aan om tijdens het Concours d’Elegance hun nieuwste modellen te onthullen. Natuurlijk speelt ook duurzaamheid een belangrijke rol, onder meer bij Honda, MG en bij de klassieke Mercedessen van de Belgische firma Monceau Automobiles, die de Mercedes R107 SL voorziet van een moderne elektrische aandrijflijn.

Sprint
Inmiddels een populaire traditie: de sprint. Op een behendigheidsparcours wordt met vooroorlogse automobielen gestreden om de snelste tijden.

Maar dat is nog lang niet alles: voor het volledige programma biedt www.concourselegance.nl uitkomst. Via deze site kunnen van tevoren toegangs- en parkeerkaarten worden gekocht, die tot en met 31 mei nog in de voorverkoop zijn.