Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

BELGISCH LIMBURG: KUNST IN DE OPEN RUIMTE

Belgisch Limburg Borgloon DreWapenaar-TranendreefToerend door het fraaie landschap van Belgisch Limburg zou je Borgloon zomaar voorbij gaan. Dan mis je wel iets heel bijzonders.

  

Tussen St. Truiden en Tongeren in Belgisch Limburg ligt het plaatsje Borgloon. Je bent er voorbij zonder er goed en wel erg in te hebben. Jammer. Want in Borgloon is echt wel iets heel bijzonders te bewonderen. 'Z33 - kunst in de open ruimte'. Dat betekent dat er in de openlucht acht schitterende kunstwerken zijn te bezichtigen. Zoals het 'Doorkijkkerkje' van kunstenaar Gijs van Vaerenbergh. 'Project burchtheuvel' van Tadashi Kawamata. Verder uitingen van Fred Eerdekens, Paul Devens, Aeneas Wilder, Ardie van Bommel en Wesley Meuris. Meest bijzonder is zonder twijfel de Tranendreef van Dré Wapenaar. In het landschap van Borgloon zijn vier traanvormige boomtenten opgehangen. Bijzonder om te zien, maar het wordt nog specialer als je in een van die boomtenten werkelijk gaat kamperen. Er is plaats voor twee volwassenen plus twee kinderen. Dat kost € 70 per nacht en voor nog eens 30 euro krijg je er ook een ontbijt bij. Meer informatie over slapen in een van de kunstwerken vind je op: www.borgloon.be.

Belgisch Limburg Borgloon DreWapenaar-Tranendreef

Dré Wapenaar - Tranendreef. Foto: Z33/Kristof Vrancken

Nog meer kunst in de open ruimte

Vanaf 21 juni zal er nog meer kunst in de openlucht te bewonderen zijn in Belgisch Limburg. De Unie Hasselt-Genk stelt vanaf die datum een serie kunstwerken ten toon tussen de steden Hasselt en Genk.. Na 5 oktoberzullen er een tiental kunstwerken permanent te bezoeken zijn. Meer informatie is te vinden op: www.z33.be/kunstindeopenruimte.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Aanvullende gegevens