Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

WALLONIË IS DICHTBIJ EN TOCH HEEL ERG BUITENLAND

Brussel Grote MarktOok Toerisme België voor Wallonië & Brussel vind je vanaf 15 januari op de Vakantiebeurs 2014. Voor een leuke vakantie dichtbij huis.

 

In de nieuwe stand van België op de Vakantiebeurs, van woensdag 15 januari tot en met zondag 19 januari, hebben twaalf Belgische partners hun plek gevonden. De toeristische experts staan de beursbezoekers met raad en daad ter zijde en geven persoonlijke informatie over de bestemmingen in dit leukste dichtbijgelegen buitenland. Zij vertegenwoordigen alle Waalse provincies en tal van geliefde regio’s. Het team van het kantoor in Nederland zorgt voor de algemene informatie over de Ardennen, Wallonië en hoofdstad Brussel. De bezoekers van de Belgische stand in hal 11, stand nummer D022, worden regelmatig verrast met Belgische lekkernijen.

Brussel etalge paashaas

Adolphe Sax
De viering van 200 jaar Adolphe Sax, de uitvinder van de saxofoon en geboren in Dinant, gaat dit jaar bepaald niet onopgemerkt voorbij. In het Brusselse Muziekinstrumentenmuseum wordt een inspirerende tentoonstelling aan hem gewijd. Dinant eert Sax met verschillende jazzevenementen. Verder opent komend voorjaar een gloednieuw museum over het Ardennen Offensief in Bastogne.

Brussel Gaston p260Reuzenpanda's
In Brussel bestaat het Stripmuseum 25 jaar en afgelopen december werd het Fin de Siècle museum aan het rijke museumaanbod toegevoegd. In de loop van 2014 verwelkomt 'Pairi Daiza', de beste dierentuin in de Benelux van 2013, twee Chinese Reuzenpanda’s. Over deze en vele andere toeristische thema’s kunnen de beursbezoekers zich uitgebreid door de deskundige Belgische exposanten laten bijpraten.

Ardennen, Wallonië, Brussel
Ook over de razend populaire Ardennen: dichtbij, authentiek, puur natuur, actief, met tal van Waalse cultuursteden en Bourgondische fijnproevers, kortom: echt buitenland. De vele toeristische verlokkingen van de Ardennen, Wallonië en Brussel sluiten goed aan op de behoeften van de vakantiegangers, met als trefwoorden: puur en authentiek, beleven en genieten, multi-generatie reizen met grootouders, ouders, kleinkinderen, dichtbij, kort, minder duur en minder vaak, citybreaks, slowfood en goede prijs-kwaliteit verhouding. Brussel, de metropool op mensenmaat, heeft verrukkelijke shoppingmogelijkheden, honderd musea, gemoedelijke horeca en lage hotelprijzen, zeker in het weekend. Goed voor een citytrip, ook met het gezin.

Manneke Pis hoek

Derde vakantieland
Brussel wafels p260België is één van de belangrijkste korte vakantiebestemmingen voor de Nederlander. Gekeken naar het totaal aantal vakanties staat het land al jaren met 10% marktaandeel op de derde plaats als vakantieland voor de ‘Ollanders’, blijkt uit de statistieken van het Continu Vakantie Onderzoek van NIPO-NBTC (2012). Duitsland, met 18%, en Frankrijk, met 15%, staan op de plaatsen één en twee. De website van België is compleet vernieuwd en biedt veel inspiratie voor gevarieerde vakantiemogelijkheden. De digitale nieuwsbrief geeft acht keer per jaar een compleet overzicht met soms de meest onverwachte ideeën voor onvergetelijke vakanties bij de sympathieke zuiderburen.

Over de Vakantiebeurs

De Vakantiebeurs is ingrijpend vernieuwd. Bezoekers kunnen gebruik maken van exclusieve reisaanbiedingen. De vakanties zijn overzichtelijk ingedeeld per land en op Pleinen met de zes meest populaire typen vakanties. Gekozen is voor VAAR (Cruises & Zeilen), ACTIEF (Fiets & Wandel), SAMEN (Familie & Kinderen), ONTDEK (Avontuur & Verre Bestemmingen), BUITEN (Kampeer & Camping) en ZIEN (Steden & Cultuur). Gastland is Duitsland dat onder meer verrast met een wijnproeverij in hal 9. Nog meer primeurs: Trein & Vakantie, met alle treinreizen in één Paviljoen, de ‘Camping by Night’, onderdeel van het vakantietype ‘BUITEN’, waar de liefhebbers met een gratis zaklampje in de hand de sfeer van het kamperen kunnen opsnuiven, het Zoom.nl fotografiepaviljoen, de Vakantiebeurs Fotowedstrijd en de Culinaire Route met smakelijke, versbereide traditionele hapjes en drankjes bij zes gevarieerde bestemmingen. Een kaartje voor de Vakantiebeurs is 3 euro in prijs verlaagd en kost in de voorverkoop slechts 12 euro. Gezinnen kunnen nog eens extra profiteren van voordeeltarieven. Op www.spoordeelwinkel.nl kan voor 29 euro een voordelig combiticket worden gekocht, beurstoegang inclusief dagretour, geldig als 2e klas van elk station in Nederland naar Utrecht Centraal. Eind van het jaar kan de Vakantiebeurs app worden gedownload.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Aanvullende gegevens