Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ierland brengt eeuwenoude verhalen tot leven

Ierland Cobh County Cork19-6-16. Hartverwarmend, passioneel, wreed en hilarisch. In het oosten van Ierland komen de verhalen uit het verleden tot leven.

 

 

In het eeuwenoude oosten van Ierland komen de verhalen van het verleden tot leven met humor, hartelijkheid en de unieke Ierse manier van verhalen vertellen. Dit is een land waar de geschiedenis volop leeft. Waar alles draait om verhalen. Hartverwarmende, wrede, hilarische en passionele verhalen die onlosmakelijk verbonden zijn met het prachtige groene landschap.

Noord Ierland stil

De oermensen, vroege christenen, middeleeuwse heren, kolonisten en hun afstammelingen, ze werden allemaal verleid het eeuwenoude oosten en haar vruchtbare grond. Achter elke prehistorische steen, elk iconisch klooster, middeleeuws fort of landhuis gaat een boeiend verhaal schuil over het Ierse volk – hun strijd, dromen, geloof, overwinningen en mislukkingen.

Zwerf door 5000 jaar geschiedenis en maak een onvergetelijke reis door het eewenoude oosten en ontdek al deze aangrijpende verhalen, verteld door de beste verhalenvertellers ter wereld. Onderweg zal je bij vuurtorens omver gewaaid worden door de zweewind, zul je betoverd raken door de mooie natuur en genieten van de Ierse hartelijkeheid.

Neem de tijd om alles te ontdekken: de kunst uit de steentijd, de kastelen en forten, de landhuizen, de indrukwekkende landschappen, de groene tuinen en de prachtige dorpen. Loop in Kilkenny de Medieval Mile. Deze loopt dwars door de smalle straten van de stad. Pat Tynan zal je gids zijn en je allerlei verhalen vertellen over heksenprocessen, armenhuizen en belegerde kastelen terwijl je rustig de stad doorwandelt.

Ierland Kilkenny Castle

Doe de Titanic Trail in Cobh en luister naar de verhalen over de maidentrip van de legendarische Titanic, Spike Island en de trieste geschiedenis van de Lusitania. Bekijk de dolmen (soort hunnebedden) van Brownshill in Carlow die eenmet granieten deksteen van wel 100 ton hebben.

Ierland Cobh County Cork

Of laat je bloed stollen in de ’poorten van de hel’. De vroeg-18e-eeuwse Wicklow Gaol onthult verschrikkelijke verhalen over gevangenen die naar Australië werden afgevoerd, soms hadden ze alleen een brood gestolen.

In het eeuwenoude oosten van Ierland vind je zoveel: van de kloosternederzetting Glendalough tot de oudste vuurtoren van Europa en het uitzonderlijke ganggraf van Newgrange, gebouwd in 3200 v.Chr., en nog veel meer.

Ierland Glendalough County Wicklow

Er zijn in totaal 17 county’s om te verkennen. Beleef het eeuwenoude oosten met haar talloze verhalen...

Rondrijzen in dit compacte gebied betekent geen reis langs de gebaande paden, maar het ervaren en voelen van de authentieke, levende geschiedenis in dit gebied. Ga ervoor en je zult een geheel nieuw Ierland ontdekken. Meer informatie over vakantie in Ierland vind je op: http://www.ireland.com/nl-nl/

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Aanvullende gegevens