Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Belfast is muziek, pubs, historie en de Titanic

Film ToerismeNoord Ierland Titanic 21-5-16. Belfast... Vanuit Amsterdam of Brussel ben je zo in de bruisende hoofdstad van Noord-Ierland.Een uitstekende muziekscène, drukke restaurants en authentieke pubs met een leuke sfeer maken van de hoofdstad van Noord-Ierland één van de mooiste bestemmingen voor citytrips in Europa. Op elke straathoek is hier wel geschiedenis op te snuiven. Of het nu gaat over het Victoriaanse tijdperk met de Queen’s university of de overdekte markten, de post-industriële periode in de Titanicwijk, de geschiedenis die afgelezen kan worden van de “murals” (historische en politieke fresco’s uit de 20ste eeuw). Belfast is een stad vol geschiedenis en verhalen. Het is niet zo’n grote stad waardoor een bezoek best te voet kan of met de handige zwarte taxi’s. Om Belfast te bezoeken, kunt u ook door de stad fietsen met de Belfast City Bike Tour.

Noord Ierland Titanic 1

De musts van Belfast in 3 dagen

Ga voor de Titanic Belfast ervaring, rij voorbij de fresco’s in een zwarte taxi en maak kennis met de andere niet te missen bezienswaardigheden van Belfast.
Wandel naar de markt van St-George en geniet er van een brunch of lunch op zondag, opgeluisterd met een vleugje live muziek.
Festivals – samen met sessies traditionele muziek, kunstfestivals.
En in de omgeving? De Giant’s Causeway ligt op 1u45 (met de bus, de trein of de auto) en talrijke daguitstappen zijn mogelijk vanuit Belfast, zoals een bezoek aan de oude distilleerderij Bushmills of de plaats waar Game of Thrones werd opgenomen.
http://www.ireland.com/nl-be/campaign/nl-be/stedentrip-ontdek-belfast/ 

Noord Ierland bomen Game of Trhones

Titanic Belfast: een niet te missen ervaring

Hier, en meer dan overal elders ter wereld, zit de legende van de Titanic verankerd in de stad. Bezoek het bruisende Titanic Belfast-museum waar sinds de opening in 2012 al meer dan een miljoen bezoekers op afgekomen zijn. Neem deel aan de Titanic Walking Tour in de buurt en stap aan boord van het laatste resterende schip van de White Star Line, de SS Nomadic.

Noord Ierland Titanic 2

Buiten Belfast kun je genieten van schitterend Noord-Iers landschap

 

Een reusachtige trip langs de kustroute van de Giant’s Causeway

Verken een unieke kustlijn: die van de Giant’s Causeway, tussen Belfast en Derry~Londonderry. Laat u onderweg verleiden door het kasteel van Carrickfergus uit de 12de eeuw en de prachtige tempel van Mussenden die is opgetrokken op de rand van een duizelingwekkende klif boven het strand van Downhill dat wel 10 kilometer lang is.

Het hoogtepunt van uw tocht wordt zeker de Giant’s Causeway. Een rit heen en terug naar de Causeway is mogelijk vanuit Belfast, reken ongeveer anderhalf uur rijden. Deze site werd door de UNESCO geklasseerd als werelderfgoed en bestaat uit 40.000 zuilen van basalt, afkomstig van gesmolten lava. Na afkoeling bleef er een trap van donkere hoekige stenen achter, tot in de oceaan. Een wonder van de natuur!

Noord Ierland Giant s Causeway

Vier wandelpaden bieden een prachtig zicht op het gebied van de Giant’s Causeway. Een ervan leidt naar het bruggetje in Carrick-a-Rede dat op meer dan 30 meter boven een spectaculaire klif hangt met zicht op het deinende water.

Noord Ierland Carrick a Rede touwbrug

Wilt u nog wat strafs beleven? Zet dan koers naar het pad van The Gobbins, op 30 minuten van Belfast. Dit parcours werd in 1902 aangelegd en werd ondertussen volledig gerenoveerd. Het wandelpad slingert zich 3 km lang voorbij kliffen, over hangbruggen en door uit de rotsen gehouwen tunnels, op enkele meter boven de zee. Een rijke ervaring gegarandeerd!

Noord Ierland Gobbins

Trek op weg voor een moment van rust tussen de romantische overblijfselen van het kasteel van Dunluce aan de rand van een scherp voorgebergte.

Noord Ierland Dunluce Castle

Een prachtig schouwspel wacht u op langs deze pittoreske en fascinerende route. Ontdek de vuurtorens van het graafschap Antrim die dit pad verlichten. Bezoek ook Rathlin West Light op het eiland Rathlin of breng de nacht door in één van de gerestaureerde huizen van de vuurtorenwachter in Blackhead. Ga mee op pad met een natuurkenner die u vogelkolonies toont en misschien ziet u zelfs wel een walvis?

Meer informatie over Noord-Ierland vind je op: http://www.ireland.com/nl-be/campaign/normal-campaign/2014/a-giant-journey/ 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Aanvullende gegevens