Ducati Museum eert wereldkampioen Troy Bayliss

Ducati Museum 21 Troy Bayliss hoek6-6-21. Het Ducati Museum presenteert "Troy Story: The Legend of a Champion". Deze nieuwe tijdelijke  tentoonstelling blijft open tot 19 september.

 

 

Het Ducati Museum is eindelijk weer open voor het publiek op vrijdag, zaterdag en zondag. Een week na de hervatting van de bezoeken voor het publiek, opent Ducati ook een tijdelijke tentoonstelling "Troy Story: The Legend of a Champion" gewijd aan Troy Bayliss, drievoudig World Superbike kampioen met Ducati.
Ducati Museum 21 Troy Bayliss 4x

Juist om het 20e jubileum van die eerste wereldtitel in het Superbike kampioenschap van 2001 te vieren, heeft Ducati een tijdelijke tentoonstelling in het Ducati Museum ingericht met nieuwe en exclusieve inhoud voor haar fans dichtbij en ver weg.

De datum van 21 mei, gekozen voor de heropening van het Ducati Museum, is geen toeval. Zoals Ducatisti en alle motorrace fans zich zeker zullen herinneren, op 21 mei 2000 volbracht een nog vrijwel onbekende Troy Bayliss een prestatie die hem in één klap veranderde in een motorlegende in de harten en herinneringen van alle Ducati en Superbike fans: zijn verbazingwekkende viervoudige inhaal beweging op het Monza circuit.

Die dag nam Troy deel aan de race als vervanger van Carl Fogarty die geblesseerd was geraakt op Philip Island en, na deze geweldige prestatie, besloot Ducati om hem het kampioenschap te laten afmaken op de fabrieks 996R. Dat jaar eindigde hij als zesde (243 punten, 2 overwinningen en 7 podia), maar hij verdiende zijn plaats als fabrieksrijder in het Ducati Infostrada team. Hij won zijn eerste WSBK titel in 2001 en stond 15 keer op het podium.

Iedereen die het museum kan bezoeken, zal de gelegenheid hebben de motorfietsen te bewonderen waarmee de Australische kampioen enkele van de meest verbazingwekkende hoofdstukken in de motorracerij heeft geschreven:

996 Factory 2000 - zijn Ducati World SBK debuut en gebruikt op Monza in de beroemde viervoudige inhaalactie.
996 Factory 2001 Testastretta - zijn eerste wereldtitel met de kleurstelling gebruikt op Imola in 2001.
998 Factory Testastretta 2002 - hoofdrolspeler in het adembenemende duel met Edwards op Imola.
999 Factory 2006 "Superman" - Ducati's 250ste overwinning in SBK, en Troy's tweede titel.
999 Factory 2007 - gebruikt in de fotofinish tegen James Toseland op Assen.
1098 R Factory 2008 - zijn laatste titel gewonnen op Magny-Cours.
Ducati Museum 21 Troy Bayliss hoek

Voor iedereen die nog niet naar het Ducati Museum kan komen, is er een diepgaande studie gewijd aan de carrière van Troy Bayliss gepland tijdens de "Ducati Museum Online Journey", de online tours van het Ducati Museum die het mogelijk maken om de geschiedenis van het bedrijf te herbeleven via een PC, tablet of Smart TV.

De tijdelijke tentoonstelling "Troy Story: The Legend of a Champion" zal in het Ducati Museum blijven tot 19 september 2021, met als enige uitzondering de dagen tussen 1-4 juli, wanneer de motorfietsen zullen worden tentoongesteld in Modena tijdens de 2021 editie van Motor Valley Fest.

De opening van de tijdelijke show ter ere van Troy Bayliss is ook een manier om de Australische kampioen een spoedig herstel toe te wensen en hem een dikke virtuele omhelzing te geven na het fietsongeval op 14 mei.