BYD levert 52 elektrische bussen aan Zweeds openbaar vervoer

11-2-23. De order bestaat uit twee busvarianten van BYD, beide met verbeterde ijzerfosfaat-batterijtechnologie: 44 exemplaren van de elektrische 15-meter bus met lage instap en acht elektrische 12-meter bussen met lage vloer.
BYD-EV-bus-15_meter-23-rv.jpg

BYD heeft een substantiële order voor elektrische bussen gekregen van openbaarvervoersmaatschappij Transdev AB in Zweden. De order voor 52 elektrische bussen is de grootste order die Transdev bij BYD heeft geplaatst sinds 2015, toen het voor het eerst het merk BYD in zijn vloot opnam.

Transdev is een van de grootste openbaarvervoerbedrijven in Zweden en investeert in nieuwe mobiliteitsoplossingen, met name op het gebied van elektrische bussen. Deze nieuwe order omvat acht elektrische bussen met een lage vloer van 12-meter en 44 exemplaren van 15-meter en een lage instap. De BYD-bussen worden geleverd aan de provincie Gästrikland aan de oostkust van Zweden. Ze zullen worden ingezet voor het openbaar vervoer dat door Transdev wordt verzorgd in deze beroemde schilderachtige regio, waar veel aandacht is voor milieu en duurzaamheid.

De 15-meter lange elektrische bussen van BYD, die het grootste deel van de meest recente bestelling van Transdev vertegenwoordigen, profiteren van verbeterde BYD-ijzerfosfaatbatterijtechnologie voor meer veiligheid, een groter bereik en nog meer betrouwbaarheid. De 15-meter bussen hebben een bereik van 450 km (SORT II) en zijn daarmee een praktische optie voor veel openbaar vervoerders. Fundamenteel voor de algehele prestaties is de unieke 6-in-1-controller van BYD die het hele ecosysteem van de bus integreert voor verbeterde betrouwbaarheid en verhoogde operationele efficiëntie.

Intelligente systemen zijn cruciaal voor een optimale actieradius, veiligheid en comfort, en omvatten BYD's zeer efficiënte Battery Thermal Management System, waardoor de bussen ook betrouwbaar zijn in extreme klimatologische omstandigheden. Dergelijke innovatieve technologie wordt gecombineerd met een aansprekend design, wat weerspiegeld wordt in het gestroomlijnde, moderne koetswerk. Belangrijk onderdeel van het ontwerp is het geïntegreerde composietdak dat lichter is in gewicht en een nog grotere mate van structurele veiligheid biedt. Duurzame, nieuwe materialen zijn een belangrijk kenmerk van het interieur en creëren een stijlvolle afwerking en bieden tegelijkertijd een comfortabele passagierservaring.

Er zijn inmiddels meer dan 700 elektrische bussen van BYD in dienst of in bestelling in Scandinavië. In Europa zijn het er meer dan 3.000. De elektrische bussen van BYD hebben meer dan 59 miljoen kilometer afgelegd in Scandinavië, waardoor de CO2-uitstoot met meer dan 63.000 ton is afgenomen. In Europa hebben de elektrische bussen van BYD samen meer dan 197 miljoen kilometer afgelegd, waardoor de CO2-uitstoot met meer dan 211.000 ton is verminderd.

Fredrik Beckius, General Manager Transdev in Gästrikland/Hälsingland: “We zijn erg blij dat we een bijdrage kunnen leveren aan de overgang naar een emissievrije vloot in de regio. BYD is een van de marktleiders op het gebied van elektrische bussen en hun producten sluiten goed aan bij de eisen die gesteld worden in het inkoopproces. Het feit dat maar liefst 52 van de 66 streekbussen op elektriciteit zullen rijden, heeft grote gevolgen voor zowel de uitstoot als het geluidsniveau. We weten uit ervaring dat dit een positief effect zal hebben op passagiers, chauffeurs en degenen die in de gemeenschap wonen en bewegen. Voor Transdev is duurzaamheid belangrijk en we hebben er alle vertrouwen in dat BYD als leverancier voldoet aan onze eisen in de hele productieketen.”

Edison Yin, BYD Regional Manager Nordics: “BYD is erg blij met deze substantiële busorder van Transdev, met wie we een langdurige zakelijke relatie hebben die zich verder blijft ontwikkelen. We zijn er trots op Transdev te ondersteunen bij de uitbreiding van hun groene vloot van emissievrije elektrische bussen in Zweden, een land dat, net als BYD, prioriteit geeft aan duurzaamheid en milieuvriendelijke oplossingen. De elektrische bussen van BYD spelen een centrale rol bij het mogelijk maken van de elektrificatie van het openbaar vervoer in Scandinavië. We verwachten dat onze nieuwste baanbrekende technologie deze overgang verder zal versnellen, terwijl we blijven innoveren en eMobility op wereldwijde schaal zullen inspireren.”