Vanaf nu is de smart #1 te bestellen bij 14 agenten in Nederland en kunnen klanten tevens aanspraak maken op de SEPP, de subsidie voor elektrische auto's. Deze subsidie van € 2.950 is beschikbaar voor twee uitvoeringen van de smart #1.
smart-1-22-Brabus-neus.jpg

14 smart-agenten voor service en advies
Op dinsdag 17 januari kwamen de nieuwe smart-agenten in Nieuwegein bij elkaar om te vieren dat alle contracten zijn getekend en afgerond. Vanaf nu zullen 14 Mercedes-Benz dealers verspreid over heel Nederland ook functioneren als smart-agenten. Daar kunnen klanten straks terecht voor service, proefritten en hulp bij de aanschaf van een smart. Hiermee loopt smart in Nederland voorop. Klanten kunnen de nieuwe generatie EV’s van smart uitsluitend bestellen via de website of bij één van de smart-agentschappen in de buurt. Daarmee profiteren ze van een landelijk gelijkwaardige prijs, ongeacht de locatie en kunnen ze toch rekenen op persoonlijke service bij de smart-agenten. Het nieuwe verkoopmodel is een aanvulling op de sterke online customer experience van smart. Bovendien werken de smart-agenten op het niveau van Mercedes-Benz, waardoor de service en after-sales van de hoogste kwaliteit is. 

"We zijn trots dat we met smart pionier kunnen zijn op het gebied van het agentuurschapmodel," aldus Roland Stähler, CEO van smart Nederland. "We geloven dat dit een belangrijke stap is in onze missie om klanten een premium ervaring te bieden bij aanschaf en onderhoud van onze auto's." 

Subsidie op de smart #1 Pro+ en Premium
De smart #1 is te bestellen in vier uitvoeringen, met diverse exterieur- en interieurkleuren: de rijk uitgeruste Pro+ als instapmodel (vanaf € 41.395), de luxe Premium (vanaf € 44.895), de beperkt beschikbare Launch Edition (in Nederland waren 77 exemplaren beschikbaar die inmiddels zijn uitverkocht, vanaf € 46.195) en de BRABUS (vanaf € 48.895). Alle prijzen zijn inclusief rijklaarmaakkosten. De SEPP subsidieregeling van € 2.950 is beschikbaar voor de Pro+ en de Premium. 
smart-1-22-la.jpg

Features van de smart #1
De smart #1 Pro+ (272 pk) is standaard uitgerust met een uitgebreid aanbod aan rijhulpsystemen, een 360-graden camera, intelligente spraakhulp, LED-verlichting, een elektrisch bedienbare achterklep en beschikt over een indrukwekkend trekvermogen van 1.600 kilo. Daardoor is hij in zijn klasse de beste trekauto. De smart #1 Premium heeft naast deze standaarduitrusting onder andere ook een geluidssysteem van Beats, een head-up display (HUD), CyberSparks+ LED Matrix koplampen en een automatische parkeerhulp. De krachtige smart #1 BRABUS (428 pk) voegt daar vierwielaandrijving aan toe en is voorzien van de BRABUS-stijlkenmerken, zoals de rode accenten en het BRABUS-logo op de hoofdsteun. De auto kent een opvallend korte levertijd: de uitlevering van de smart #1 start in juni en staat vervolgens binnen enkele dagen voor de deur van de nieuwe eigenaar. 

Voor meer informatie over de smart #1 en de beschikbare subsidie kan men terecht bij een van de 14 smart-agenten in Nederland en op de smart website: https://nl.smart.com/nl/