Deze band zal de eerste speciale allseason-band voor elektrische voertuigen (EV) van Europa zijn, zodra deze vanaf december wordt verkocht. De band is speciaal ontwikkeld om gedurende het hele jaar gebruikt te kunnen worden door elektrische auto's en hybrides, een grotere actieradius mogelijk te maken en superieure grip en tractie te bieden onder alle omstandigheden, waaronder ijs en sneeuw.

Als benchmark bij de ontwikkeling van de nieuwe EV-band dienden de bekroonde huidige Vredestein allseason-banden. Computersimulaties en het praktijktestprogramma van Apollo Tyres bevestigen dat de nieuwe EV-band superieure grip biedt, een grotere actieradius mogelijk maakt dankzij de lagere rolweerstand en lichtere constructie, minder belastend is voor het milieu, minder geluid produceert, stiller en comfortabeler rijdt, en de remweg verkleint.

Daarnaast is de Vredestein Quatrac Pro EV zo ontworpen dat er tijdens de productie minder CO2 wordt geproduceerd, wat bijdraagt aan een lagere CO2-impact over de gehele levensduur. De nieuwe band wordt geproduceerd in de twee Europese productiefaciliteiten van Apollo Tyres, in Enschede in Nederland en in Gyöngyöshalász in Hongarije.

De prestaties onder alle weersomstandigheden van de nieuwe EV-band zijn volledig gecertificeerd volgens de hoogste industrienormen voor een allseason-band. Hierdoor mag het benchmarksymbool 'Three Peak Mountain Snowflake' op de bandwang worden gevoerd, wat de goede prestaties onder winterse omstandigheden bevestigt.

Een van de primeurs van de Quatrac Pro EV is een geoptimaliseerde mix van polymeren van de vierde generatie en 'slimme' silica in het profiel. Dit levert maximale grip op natte oppervlakken en tegelijkertijd een lage rolweerstand op. Om het energieverbruik tijdens het gebruik te verminderen, is de constructie van de band aanzienlijk lichter dankzij dunnere bandwangen, een lagere apex en lichter bandmateriaal.

De nieuwe EV-band zal een aantal nieuwe EV-specifieke ontwerpkenmerken hebben. Deze omvatten langsgroeven met veel steilere flanken om hogere belastingen tijdens bochten te kunnen weerstaan en een buitenste schouder die breder is dan de binnenste schouder om vervorming tegen te gaan en het rijgedrag op droog en nat wegdek te verbeteren.

Meer details van de Vredestein Quatrac Pro EV-band - inclusief prestatiegegevens en beschikbare maten - worden vrijgegeven vóór de introductie.

Allseason-pioniers
Het premium bandenmerk Vredestein loopt sinds de oprichting in de jaren 90 voorop in de allseason-markt. Apollo Tyres blijft de kennis van winter- en zomerbanden benutten om bekroonde vierseizoensproducten te produceren die onder alle omstandigheden topprestaties leveren. Deze allseason-expertise wordt nu aangewend om het EV-bandensegment op een nieuw innovatieniveau te brengen.