Batte de la Reine 120BATTE DE LA REINE UIT BELGIË

Wijn uit België? Daar maken ze toch alleen bier... Ja! En in Nederland groeit alleen melk...

LA TULIPE IN DE BONUS BIJ ALBERT HEIJN

La Tulipe 3x p120Wijnen van Chateau La Tulipe de la Garde van wijnmaker Ilja Gort uit Bordeaux zijn momenteel in de bonus bij Albert Heijn.

Leven als Gort in Frankrijk DUUR BOEK: 'LEVEN ALS GORT IN FRANKRIJK'

Hoewel ik het boek Leven als Gort in Frankrijk voor slechts 10 euro bestelde, is het een duur boek geworden. Omdat ik er met volle teugen van heb genoten.

  

EKOLOGISCHE WIJN UIT CHILI

Eco p120Wijn. Een woord voor duizenden verschillende producten uit de hele wereld. Dat is het leuke van wijn. Er is heel veel verschil. Dat begint met de soort druiven waarvan de wijn wordt gemaakt. Dan is er de manier waarop die druiven worden gecultiveerd en daarna

LA TULIPE DE LA GARDE PRESTIGE MERLOT 2010

La Tulipe Merlot 2010 Met gepaste terughoudendheid grijp ik een fles Merlot uit het rek bij Albert Heijn. Ik ben niet zo dol op wijn die gemaakt is van de Merlot druif en prefereer liever een andere rode wijn. Dit is echter een La Tulipe de la Garde Prestige Merlot Bordeaux 2010 Appelation d'Origine Ptotégée.

LA TULIPE MERLOT IS EEN KERSENFEEST

LaTulipe p120Kersen! Dikke, volle, sappige donkerrode kersen!

Als een ware smaakexplosie knalt die smaak  bij de eerste slok uiteen tussen mijn tong en gehemelte. La Tulipe de la

Slurp105SLURP! VAN ILJA GORT

Wijnboer Ilja Gort is de laatste weken op televisie met een alleraardigste serie over wijn. Reden genoeg om ook eens de wijn te proeven die hij maakt.

"Wijn moet je slurpen om goed te kunnen proeven," een wetenschap die wijnmaker Ilja Gort niet

sancerreSANCERRE ZOALS HET HOORT

Enkele decennia geleden was het wijngebied Sancerre niet veel groter dan de berg waarop de wijnstokken groeiden. Door de populairiteit van de wijn werd dit wijngebied opeens veel groter en zakte de kwalitiet van de Sancerre. Maar we hebben weer een echte gevonden.

Tijdens onze reis door de Bourgogne zijn we ook even naar Sancerre gegaan en daar kwamen

Aanvullende gegevens