Op de grootste motorshow van Nederland gaat het doek van de nieuwste BMW motorfietsen, zoals de R nineT 100 Years Edition, M 1000 R en M 1000 RR. Maar ook de R 18 modellen en CE 04 zijn te bewonderen. Verder is proefrijden mogelijk met een groot aantal BMW modellen op een afgesloten testparcours. In de BMW Motorrad GS Adventure Arena vinden de Indoor GS Trophy en de GS DiscoveRide plaats, plus demonstraties van BERRT Allroad Reizen en Trainingen en van Motorprofessional.

Rijswijk. De MOTORbeurs Utrecht keert na twee jaar afwezigheid terug als hét jaarlijkse festijn voor liefhebbers van motorfietsen en motorrijden. BMW Motorrad kleurt de editie van 2023 extra feestelijk in. Voor de 13e keer op rij is het merk marktleider in Nederland en BMW Motorrad sloot 2022 af met het beste verkoopresultaat in zijn geschiedenis met een verkoopaantal wereldwijd van 202.895 motorfietsen en motorscooters. En die geschiedenis reikt ver terug, want dit jaar bestaat BMW Motorrad 100 jaar. De MOTORbeurs Utrecht vormt dan ook het podium voor de aftrap van een reeks festiviteiten, onder meer met de presentatie van een bijzondere primeur: de 100 Years Edition van de BMW R nineT.

100 Years Edition
De ingetogen vormgeving van de R nineT is het uithangbord van 100 jaar motorbouw en onafgebroken passie van BMW Motorrad voor de boxermotor. De R nineT 100 Years Edition voegt daaraan talrijke speciale features toe, zoals Classic Chrome en Option 719 accessoires, speciale lak, verchroomde oppervlakken en unieke gefreesde componenten en wielen.

Sportieve showprimeurs: M 1000 R en M 1000 RR
De andere showprimeurs van BMW Motorrad laten ongetwijfeld het hart van sportieve rijders sneller kloppen. De M 1000 R is het tweede M model, een supersportieve Roadster met een gewicht van slechts 199 kg. De 4-cilindermotor is gebaseerd op de krachtbron van de BMW S 1000 RR en levert een vermogen van 154 kW (210 pk). Het is daarmee een van de krachtigste Roadsters op de markt, met superieure prestaties, zoals een acceleratie van 0-200 km/h in 7,2 seconden en een topsnelheid van meer dan 300 km/h.

De M 1000 RR doet daar, als de ultieme van het circuit afgeleide superbike, nog een schepje bovenop. Dankzij doelgerichte stilistische aanpassingen en extra forse winglets is de luchtweerstand verbeterd voor nog meer stabiliteit en een hogere topsnelheid van 314 km/h. Er is keuze uit twee versies: de M RR en de M RR met Competition Package. De 4-cilindermotor levert 156 kW (212 pk) vermogen. Dankzij talrijke componenten van carbon is het gewicht teruggebracht tot slechts 192 kg. Maximale prestaties gaan samen met maximale controle: de M RR is de motorfiets van BMW Motorrad met standaard de meeste en zeer geavanceerde rijdersassistentiesystemen, waarvan de parameters onder circuitomstandigheden zijn bepaald.

BMW Motorrad GS Adventure Arena
In de BMW Motorrad GS Adventure Arena komt ‘The Spirit of GS’ tot leven tijdens de Indoor GS Trophy 2023. Ervaren rijders krijgen de kans om hun rijtechnieken te tonen. De Arena kent meerdere lussen met daarin diverse toestellen waarbij goede balans, gas-/koppelingcontrole en kijktechniek het verschil maken. Elke dag strijden meerdere rijders op de door BMW Motorrad beschikbaar gestelde BMW R 1250 GS om de eer en prijzen. Verder is er voor bezoekers de mogelijkheid om onder begeleiding deel te nemen aan de GS DiscoveRide. Onder professionele begeleiding leggen de deelnemers een avontuurlijk parcours af op een door
BMW Motorrad beschikbaar gestelde BMW F 750 GS. Het parcours is gedeeltelijk gelijk aan dat van de Indoor GS Trophy. Zin in avontuur? Inschrijven kan meteen via de BMW Motorrad website.

BERRT & Motorprofessional: leer rijden met BMW Motorrad
De instructeurs van BERRT zijn in de BMW Motorrad GS Adventure Arena aanwezig om bezoekers alles te vertellen over de offroad kwaliteiten van de GS modellen van BMW Motorrad. Motorprofessional begeleidt de GS DiscoveRide in de BMW Motorrad GS Adventure Arena en geeft de beursbezoekers uitleg over de juiste manier van motorrijden om veilig en vol zelfvertrouwen op weg te gaan. Deze tips zijn gelijk in de praktijk te brengen op het Testparcours, waar maar liefst 25 motorfietsen van BMW Motorrad beschikbaar zijn voor proefrijden, waaronder de R 1250 GS, R 18 modellen en de volledig elektrische CE 04.

Tickets kunnen online worden gekocht via: https://store.ticketing.cm.com.