Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Hyundai IONIQ Car Sharing wereldprimeur in Amsterdam

Hyundai IONIQ Car Sharing AmsterdamFILM5-10-17. Hyundai is in Amsterdam gestart met een uniek autodeelproject.

 

 

Speciaal hiervoor zijn honderd puur elektrisch aangedreven Hyundai’s IONIQ ingezet. Iedereen kan gebruikmaken van IONIQ Car Sharing om zich daarmee efficiënt en emissievrij te verplaatsen. Oppikken en achterlaten van de auto’s is overal mogelijk binnen grootstedelijk Amsterdam. De Hyundai IONIQ Electric heeft een actieradius van 280 kilometer (NEDC) en biedt ruimte aan vijf personen én hun bagage. Met dit autodeelproject wil Hyundai een bijdrage leveren aan een betere luchtkwaliteit in de Nederlandse hoofdstad. Snel, betaalbaar, efficiënt en vooral duurzaam vervoer is niet langer een utopie, maar werkelijkheid.

Hyundai IONIQ Car Sharing rv

‘Het is verheugend dat we de eerste zijn met een puur elektrisch autodeelproject in Europa en dat we het stadsbestuur van Amsterdam kunnen helpen hun klimaatdoelstellingen te behalen’, aldus Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer bij Hyundai Motor Europe bij de presentatie. ‘Met de lancering van 15 nieuwe modellen eco-vriendelijke auto’s nog vóór 2020 geeft Hyundai Motor blijk van zijn pionierende rol in duurzame mobiliteit. Door een variëteit aan verschillende aandrijflijnen – elektrisch, hybride en brandstofcel – focust ons merk op toekomstige mobiliteit die matcht met de lifestyle van onze klanten.’

De keuze voor Amsterdam is ook logisch. Amsterdam beschikt met bijna 2.400 publieke oplaadstations over de beste infrastructuur in Europa voor elektrisch aangedreven auto’s. Bovendien past de doelstelling van Amsterdam om vanaf 2025 CO2-neutraal te zijn (Verkeersplan: Amsterdam, The Electric City) uitstekend bij de strategie van Hyundai om duurzame mobiliteit voor iedereen mogelijk te maken. Nederland biedt ook prima condities voor elektrisch rijden. Er zijn geen bergen, het klimaat is er mild en de rijafstanden zijn kort bij vaak lagere snelheden.

Hyundai IONIQ Car sharing 17 dash

De Hyundai IONIQ Electric beschikt over een nieuwe 28 kWh lithium-ion-polymeerbatterij die lichter, sterker en compacter is. Met deze batterij heeft de Hyundai IONIQ Electric theoretisch een actieradius van 280 kilometer, gemeten volgens de NEDC (New European Driving Cycle). Gebruikers van IONIQ Car Sharing kunnen dan ook probleemloos tot buiten Amsterdam rijden, zoals het traject Amsterdam-Rotterdam (afstand van 80 km), Amsterdam-Nijmegen (120 km) of Amsterdam-Eindhoven (125 km). Wel dient de auto weer te worden geretourneerd in Amsterdam.

******************************************************

Gratis parkeerplaats en altijd een auto voor jou beschikbaar in Amsterdam 

Hyundai IONIQ Car Sharing Amsterdam

Kadertekst: Arie Blokland
Om 9.30 uur rijd ik de garage van Q-Park onder het museumplein binnen. In het Van Gogh museum presenteert Hyundai het allernieuwste autodeelproject. Daarna loop ik nog even langs de kunstwerken van Vincent van Gogh en om 11.45 uur verlaat ik de parkeergarage. Te betalen: € 14 euro. Parkeren kost hier 2 euro per 20 minuten of een deel daarvan. Na 12.00 geldt het tarief per 19 minuten en vanaf 18.00 uur per 17 minuten. Het maximum dagtarief is €50. Ook buiten de parkeergarage betaal je overigens de hoofdprijs in onze hoofdstad.

Dus kan ik in de toekomst beter een elektrische Hyundai IONIQ pakken. 20 minuten rijden kost 5 euro. Je kunt de auto op elke parkeerplaats in de stad kwijt en hoeft daarvoor niets te betalen. Als je uren later weer naar huis wilt in grootstedelijk Amsterdam of naar het Centraal station stap je opnieuw in een IONIQ en betaalt nog eens 5 euro.

Een Amsterdammer die zijn ouders in bijvoorbeeld Zaanstad of Breukelen wil ophalen voor het kerstdiner kan voor ongever 12 euro heen en weer met de IONIQ. Wil je verder dan kun je zo'n elektrische Hyundai huren voor een hele dag. Dat kost 60 euro. Opladen onderweg is gratis. Dus een dagje Groningen of Maastricht hoeft een Amsterdams gezin met twee of zelfs drie kinderen qua reisgeld niet meer dan €60 te kosten.

Volgens mij moet IONIQ Car Sharing een groot succes worden. Nu al is er veel belangstelling. Naar mijn mening zal Hyundai het aantal auto's in de stad snel moeten uitbreiden van 100 naar het dubbele aantal en meer. Over een paar weken ga ik weer naar Amsterdam. Met de trein. Dan zal ik ontdekken of er in de buurt van het Centraal Station op korte afstand een IONIQ is te vinden. Daarmee rijd ik vervolgens naar de RAI en een andere uithoek van de stad om te ervaren of er niet 100 Amsterdammers lekker aan het toeren zijn buiten de stad in deze mooie elektrische auto.

Meer informatie over inschrijven en prijzen vind je op: www.ioniqcarsharing.nl 

********************************************************

‘Met meer dan 2.300 publieke oplaadstations biedt Amsterdam de perfecte infrastructuur voor toekomstige e-mobility, zoals Hyundai die concretiseert met zijn IONIQ Electric Car Sharing-programma’, aldus Frank Meijer, hoofd eco-vriendelijke auto’s & mobiliteit van Hyundai Motor Europe. ‘Amsterdam werkt er hard aan om de stad in 2025 CO2-neutraal te maken. Hyundai levert daaraan met IONIQ Car Sharing een geweldige bijdrage.’

Hyundai IONIQ Car sharing 17 sterkker

Serviceauto met mobiele lader
Met een grote actieradius is de kans op een lege accu erg klein. Mocht het onverhoopt toch gebeuren, dan is hulp nabij. Hyundai introduceert namelijk de zogenoemde vehicle-to-vehicle charging service on demand. Dat is een serviceauto van Hyundai met een mobiele snellader die de lege accu zo weer oplaadt.

Reserveergemak via mobiele app
Voor maximaal gebruiksgemak biedt Hyundai digitale diensten. Registratie voor deelname aan het autodeelproject kan binnen enkele minuten via de site IONIQcarsharing.nl of bij de auto zelf via de IONIQ Car Sharing-app die beschikbaar is in de Apple Store en Google Play. De benodigde informatie voor facturatie en een scan van het rijbewijs is te zenden via de reguliere digitale kanalen. Met behulp van de app is ook snel de dichtstbijzijnde nog beschikbare Hyundai IONIQ te traceren en vervolgens te reserveren.

Hyundai IONIQ Car sharing 17 gsm

De korte draaicirkel van 10,6 meter maakt de Hyundai IONIQ Electric ideaal voor gebruik in de stad, zeker in Amsterdam met zijn honderden kilometers lange grachten en de vele relatief smalle straten. In grootstedelijk Amsterdam wonen 2,4 miljoen mensen, een groot aantal potentiële gebruikers dus voor het autodeelproject.

Hyundai IONIQ Car sharing 17 la

De Hyundai IONIQ is de eerste auto ter wereld die geleverd wordt met keuze uit drie aandrijfsystemen: volledig elektrisch, hybride en plug-in hybride. Sinds de introductie een jaar geleden zijn er meer dan 15.000 van verkocht.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Aanvullende gegevens