Een slechtvalk, de snelste vogel ter wereld, beroemd om zijn kracht en snelheid, heeft als voorbeeld gediend voor het getalenteerde Bespoke Design-team van het merk. Het borduurwerk met de roofvogel is te vinden in een Wraith, de krachtige en  dynamische Grand Tourer van Rolls-Royce.
Rolls Royce Falcon Wraith borduurwerk 19 hemel

Het ingewikkelde borduurwerk is het nieuwste meesterwerk van het Rolls-Royce Bespoke Collective. De roofvogel, ontworpen door het Rolls-Royce Bespoke Design Team, wordt afgebeeld in fotorealistische complexe details tussen wolken op de hemelbekleding van een Wraith. Een team van ontwerpers, ambachtslieden en ingenieurs heeft meer dan een maand nodig gehad om het borduurwerk, bestaande uit bijna 250.000 steken, te ontwikkelen.
Rolls Royce Falcon Wraith 19 lzij

Josh Liles, Rolls-Royce Motor Cars Bespoke Embroidery Specialist is zeer bedreven in het interpreteren van de wensen van klanten en deze te vertalen in borduurwerken. Voordat Josh leerling werd in de Rolls-Royce leathershop, volgde hij een opleiding in werktuigbouwkunde en 3D-ontwerp en architectuur. Inmiddels is hij negen jaar werkzaam bij Rolls-Royce en leidt hij een team van getalenteerde ambachtslieden die verantwoordelijk zijn voor het borduurwerk van het merk.

“Het ontwerp vereiste uren observatie van een slechtvalk - we moesten het spierstelsel, de beweging en de schaduw van de veren in kaart brengen. We wilden dat de vogel een waakzame en roofzuchtige houding aannam. We hebben meerdere versies van het borduurwerk gemaakt - de richting, lengte en afstand van de steek kan een grote impact hebben op de uiteindelijke afbeelding. We hebben met de gekromde snavel en de bolling van het oog een gevoel van agressie willen overbrengen”, aldus Liles.
Rolls Royce Falcon Wraith borduurwerk 19 achter

Hij vervolgt: 'Het borduurwerk van de slechtvalk werd een karwei vol passie. Technisch gezien is het uitzonderlijk moeilijk om deze dichtheid van steken op leer te borduren. Borduurwerk staat onder spanning en die spanning op leer veroorzaakt plooien in het materiaal, iets dat natuurlijk onaanvaardbaar is in een Rolls-Royce.”

De lucht komt steeds terug in deze speciale Wraith door middel van elementen die vakkundig zijn verwerkt in de belangrijkste punten van de auto. Geïnspireerd door hedendaagse architectuur die tot in de wolken reikt, kan het motief in het interieur ook worden gezien als een abstracte interpretatie van de vleugel van de valk. Ook de buitenzijde refereert met de kleuren Bala Blue en Andalusian White aan de lucht. De Arctic White coachline is met de hand geschilderd met een penseel van eekhoornhaar.
Rolls Royce Falcon Wraith borduurwerk 19 tekening

Binnenin wordt het motief gebruikt als versiering tussen de stoelen van de achterpassagiers. Bovendien is het motief geschilderd op de pianolak-afwerking van het dashboard waardoor de kleur van het leer wordt benadrukt. Een op maat gemaakte Rolls-Royce-klok completeert het geheel in Baby Blue, met op guilloche geïnspireerde details - meestal te vinden in fijne sieraden en horloges.

Bij De Nederlandse Rolls-Royce importeur CITO MOTORS in Eindhoven kan elke nieuwe Rolls-Royce volledig naar eigen wensen worden samengesteld met Bespoke-opties.